Nyt niitä OIKEITA blinejä
Lukioaikana muodostunut tyttöporukkani on pysynyt hienosti kasassa vuodesta toiseen. Ihmiset ovat muuttaneet toisiin kaupunkeihin, opiskelemaan, olleet vaihdossa ja töissä ulkomailla, mutta tytöt on ja pysyy. Joukkomme venäläisvahvistus on päivitellyt suomalaisia blinejä niin pitkään muistan. Eivät blinit ole mitään paksuja pikkupannareita, vaan isoja lättyjä! Olemme puhuneet pitkään että joku kerta hänen poikaystävänsä tarttuu paistinpannuun ja näyttää meille millaisia blinit oikeasti ovat ja nyt vihdoin parin vuoden jälkeen homma oikeasti tapahtui! 😀
Illan teema näkyi astioissakin
Ilta oli tehty viimeisen päälle: isäntäväellä oli asianmukainen pukeutuminen ja taustalla soi venäläinen iskelmä. Alkupalapöydässä oli hapankaalia, suolakurkkuja, marinoituja kirsikkatomaatteja, juustoa ja leikkeleitä. Blineistä tehtiin ensiksi useampi suolainen kierros kirjolohen- ja siianmädillä, kylmäsavulohella, punasipulilla ja smetanalla, ja sen jälkeen herkuteltiin makeilla blineillä, jotka saivat seurakseen rahkaa, vadelmahilloa ja kondensoitua maitoa. Kinuskimainen kondensoitu maito olikin hitti!
Perinteiseen blinitaikinaan tulee vehnäjauhoja, tattarijauhoa, munia ja piimää. Minun gluteenittomuuden takiani koko kestit järjestettiin kuitenkin vaaleilla Jytte-jauhoilla (pääraaka-aineina maissijauho, perunatärkkelys ja täysjyväriisijauho)). Ilahdun aina ihan hirveästi kun ateria onnistutaan viettämään kaikkien osalta samoilla pöperöillä vaikka minä olen mukana. 😉 Onhan se aina eri kuin että yhdellä on joku spesiaaliannos. Isäntäpariskunta oli tutkaillut kaupassa erilaisia gluteenittomia lettujauhoseoksia, mutta suurimmassa osassa oli kauraa, joka ei kuulemma oikein sovi blineihin. Vaaleat Jytte-jauhot toimivatkin maultaan erinomaisesti!
PAVELIN BLINIT GLUTEENITTOMINA
3 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl + 3 dl maitoa
220 g vaaleita Jytte-jauhoja
1 rkl öljyä
Öljyä tai voita paistamiseen
Sekoita kananmunat, suola ja sokeri keskenään tasaiuseksi massaksi. Lisää joukkoon 2 dl maitoa ja sekoita. Sekoita sen jälkeen taikinaan jauhot. Viimeiseksi lisätään loput 3 dl maitoa sekä öljy. Taikinan kuuluisi olla smetanamaisen paksua ja hieman sitkeää, mutta levitä tasaisesti pannulle. Kuumenna rasva pannulla ja paista noin kauhallinen taikinaa kerrallaan ohuena lettuna – taikinan kuuluu levitä pannulle tasaisesti. Paista lettu keskilämmöllä, laske lämpöä jos pannu tuntuu liian kuumalta. Käännä lettu kun neste on haihtunut.
PS. Vuohelan herkulta löytyy löytyy Farina gluteeniton tattari- ja riisijauhoinen blinijauhoseos! Asiantuntijoideni arvion perusteella se tosin on tarkoitettu sellaisiin paksuihin blineihin, joiden tekemiseen käytetään yleensä piimää. 😉
Edellinen kirjoitukseni: Gluteeniton proteiinipasta
Lisää lettu-, pannari- ja vohvelireseptejä:
Banaani-avokadopannukakku (ekstraproteiinilla)
Banaani-saksanpähkinäpannukakku (ekstraproteiini)
Banaanipannarit (kahden raaka-aineen pikkuletut)
Kookospannari (“paras peruspannari” ei kookoksinen, ekstraproteiinipannari)
Letut
Munaton proteiinipannari
Savuporo-juustopannukakku
Uunipannukakku (todella ruokaisa)
Vohvelit 1
Vohvelit 2
Vohvelit 3 (tälläkin kertaa käytetty resepti)
[…] Kaverini järjestivät keväällä onnistuneen blini-illan vaaleilla Jytte-jauhoilla (ks. Nyt niitä OIKEITA blinejä), mutta paistettavuus oli kuulemma hieman hankala. Virtasalmen viljatuotteen gluteenittomat […]
[…] Kaverini järjestivät keväällä onnistuneen blini-illan vaaleilla Jytte-jauhoilla (ks. Nyt niitä OIKEITA blinejä), mutta paistettavuus oli kuulemma hieman hankala. Virtasalmen viljatuotteen gluteenittomat […]