Mutakakku margaritakermalla

Vietimme ensimmäistä kertaa Hollannista paluuni jälkeen tyttöjen iltaa. Tytöt ovat lempisyömä- ja juomaseuraani (ja muutenkin), ja olen ennenkin kirjoitellut viettämästämme laatuajasta, kts. tytöt-tag. Aika usein joku emännöi iltaa, ja välillä tulee brunsseiltua tai käytyä muuten ulkona syömässä. Tämän kertainen emäntä tarjosi ruoaksi raikasta kana-pekonisalaattia sekä kerrassaan mahtavaa halloumi-avokado-cashew melonisalaattia rucolapedillä.

tytot2

tytot1

tytot3Useampi meistä toi mukanaan viiniä, ja siitä syntyikin varsin mielenkiintoinen kattaus. Georgialainen punaviini oli hieman tavallisesta poikkeava, omanlaisensa ja ihan miellyttävä tuttavuus. Sitä pitää ostaa joskus vielä kotiin maisteltavaksikin, että saan tarkemmin päätettyä mitä mieltä olin siitä. 😉 Minä tarjouduin tekemään jälkkärin säästääkseni emännältä gluteenittomien jälkkärien kanssa pähkäilyn (vaikka eihän se todellakaan vaikeaa ole). Päädyin tekemään pitkästä aikaa mutakakkua meksikolaisella twistillä. 😉 Idean taustalla oli Grillataan ja chillataan-blogin vastuulla oleva helmikuun ruokahaaste, jonka aiheena oli Meksiko. Kilpailuun ehtii osallistua vielä huomiseen asti, ja äänestys on auki 24.-27.2. – varsin lyhyen aikaa siis. Muokkasin karppaus.infosta löytyvän hyvän mutakakun perusohjeen maustamalla sitä hieman cointreau-liköörillä ja kuorrutamalla sen tequilalla, cointreaulla ja limellä maustetulla kermalla ja passionhedelmillä. Tuloksena oli siis suussa sulava mutakakku margaritakermalla! Mutakakku on ihanan tummaa ja tryffelimäistä. Yksikään suklaan ystävä ei voi olla rakastamatta sitä. Cointreau tuo siihen vielä kivan aavistuksen hedelmäisyyttä ja korostaa suklaan makua. Kerma sekä limen ja passionin raikkaus täydensivät kokonaisuutta ihanalla tavalla. Seitsemän syöjän jäljiltä kakkua jäi jäljelle vain pieni, muutaman sentin siivu. 😉 Kannattaa kokeilla!

margaritamutakakku1

MUTAKAKKU MARGARITAKERMALLA

Mutakakku:
200 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
200 g vähäsuolaista voita
1,5 dl erytritolia
5 kananmunaa
2 rkl mantelijauhoa (voi jättää pois)
2 rkl cointreau-likööriä

Margaritakerma:2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen mehu
½ rkl tequilaa
1 rkl cointreauta
Nestemäistä (sitruuna-)steviaa maun mukaan
3 passionhedelmää

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon erytritoli, mantelijauho ja cointreau, ja anna seoksen jäähtyä (munat eivät tykkää kuumasta). Sekoita munat joukkoon yksitellen samalla voimakkaasti sekoitaen. Siirrä taikina leivinpaperillavuorattuun vuokaan tai voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm, ei isompi!) ja paista uunissa 200 ˚C asteessa 10-18 minuuttia – kunnes kakku on juuri ja juuri kypsää, keskeltä vielä hieman tutisevaa. Anna kakun jäähtyä täysin ennen koristelua. Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja nesteet sekä suuhusi sopiva määrä makeutusta. Halkaise passionit, kaaputa kahdesta lusikalla hedelmäliha ja siemenet, ja sekoita ne kerman joukkoon. Levitä kermakerros kakun päälle. Halkaise ja kaavi kolmannesta passionista sisukset ja  levittele ne taiteellisen silmäsi mukaan kerman päälle. Tarjoa heti.
Kakun kuorrutus onnistuu vain sen ollessa viileää. Jos et malta antaa kakun jäähtyä/tahdot syödä sitä lämpimänä, tarjoa margaritakerma erikseen.  Kakku tosin mielestäni vain paranee jääkaapissa, eli sen voi hyvin tehdä jo etukäteen valmiiksikin. 😉

Minulla ei ollut sopivan pientä vuokaa, joten valmistin kakun padassa. Patani on emaloitua valurautaa, eli se pysyy kuumana pitkään – eli kakku jatkaa kypsentymistään vielä uunista oton jälkeenkin. Niinpä annoin kakun hyytyä vuoassa hetken, ja kun olin varma että se pysyy kasassa, nostin sen leivinpaperissaan lautaselle jäähtymään. Leivinpaperista jäi kakkuun muutama ryppy, mutta ne eivät makua haittaa eivätkä edes näy jos kakun koristelee.

12steviaOlen kovin tykästynyt nestemäiseen Now Foods Better Stevia Lemon Twist-sitruunasteviaan. Sitä on tullut käytettyä mm. lemon curdiin, mascarponemousseen, chiahilloihin ja -vanukkaisiin. Siinä on hyvä sitruunanmaku, sopiva makeutusteho eikä outoja sivumakuja. Sitä saa halvalla Iherbistä. Iherbistä alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla IRI825. ;)

Lisää suklaisia herkkuja:
Chili-suklaapannacotta
Jäädytetty suklaamoussekakku
Kastanja-suklaabrownie (paleo)
Minttu-mutamuffinssit
Nigellan joulusuklaakakku
Pistaasi-suklaabrownie (paleo)
Suklaa-banaani-kookosmuffinssit (paleo)

Ja tietenkin monet, monet tryffelit
Kurkkaa myös Reseptihakemiston Herkut ja jälkiruoat.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (16)
  1. Voidaanko me tehdä pörköltiä? - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 19:11

    […] meillä oli nyt sitä georgialaista Tbilvino Mukuzani-punaviiniä, jonka mainitsin Mutakakku margaritakermalla-postauksessani. Olin tutustunut siihen tyttöjen illanvietossa, ja siitä jäi sellainen muistikuva […]

  2. Pinã coladaa piirakkaan - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 16:39

    […] oli syntynyt! Drinksu-teemaa on tullut hyödynnettyä aiemminkin kun tarjosin tytöille mutakakkua margaritakermalla. ? Tämä piirakka sopii erinomaisesti gradun esipalauttamisen keventämiin fiiliksiin sekä […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *