Pilkettä
Pilkettä

MSM, olitko se sinä?

Jouduin toukokuussa umpisuolentulehduksen takia leikkaukseen (kts. Terveisiä sairaalasta). Rupesin leikkauksen jälkeen syömään kudosten korjaantumista tukeakseni Opti-MSM-jauhetta (kts. Leikkauksesta toipuminen, osa1: Antibiootit, probiooitit ja lisäravinteet), jonka pitäisi edistää ihon ja kynsien hyvinvointia, kudosten uusiutumista ja olla hyödyksi liikkuvuutta vaatisissa kehonhuolto- ja kamppailulajeissa. Vaikutuksesta haavojen parantumiseen en osaa sanoa, mutta nyt kun kuuria on jatkunut noin 1,5 kk olen äkkiä saanut huomata että pystyn kyykkäämään aivan eri tavoin kuin ennen. Minulla on historiaa polvi- ja jalkaongelmien kanssa, ja fysioterapeutti tokaisi kankeaa kyykistymistäni katsoessa että kyllä noin nuoren pitäisi vielä päästä helposti kyykkyyn. Nyt olen kuitenkin äkkiä ruvennut pystymään kyykkäämään hyvin syvälle ilman vaikeuksia ja kaiken lisäksi nopeasti. Tämä ei ole vain kertailmiö. Olin ihmetellyt kyykkäämisen helppoutta jo pari viikkoa, mutta sain asiaan taas lisää vahvistusta käytyäni viime viikolla tanssitunnilla, jolla olin edellisen kerran ennen leikkausta. Tunnin koreografiaan kuuluu syviä ja nopeita kyykkyjä, jotka eivät ennen ottaneet luonnistuakseen – nyt nekin menivät!
Osa kunniasta meneen varmaan mallini mukaan tehdyille tukipohjallisille, mutta ajoitus pistää miettimään. Glutamiinistäkin on voinut olla hyötyä, mutta erityisesti MSM:n on sanottu kadottavan kaikki niveljäykkyydet ja poistavan kivut. Opti-MSM-jauhetta on kulunut noin 5-1 rkl päivässä ja muuta muutosta en nyt keksi.

Olitko se sinä, MSM?

04msmMSM-jauhe kannattaa nauttia lime- tai sitruunamehulla terästetyn veden seassa. Se peittää hyvin sen maun (josta kukaan ei voi pitää), ja lisäksi C-vitamiini parantaa MSM:n imeytymistä. 😉 Tuotetta saa myös kapseleina.

Doctor’s Best Opti-MSM Powder, edullisesti Iherbistä. Ensimmäistä kertaa Iherbistä tilaavalle alennusta koodilla IRI825.

Mitä leikkauksesta toipumiseen tulee muuten, on hommasta enää muistona punoittavat arvet. Liikuntakiellon päätyttyä kroppa viestitti vielä jonkin aikaa ettei kovin painavia asioita kannata nostella, mutta pienin askelin etenemällä sekin helpotti nopeasti. Viimeinen tikki irtosi vasta juhannuksen jälkeen (reilu kk leikkauksesta) ja se esti suuren keskikropan väännön esim. tanssitunneilla, mutta muuten liikuntakyky palautui normaaliksi jo paljon aiemmin.

Lisää nivelvaivoista ja terveydestä:
Salsaa ja SIGG
Leikkauksesta toipuminen, osa 3: Liikuntastoppi ja neljä seinää
Leikkauksesta toipuminen, osa 2: Toipilaan ruokapäiviä ja parantava puuro
Leikkauksesta toipuminen, osa 1: Antibiootit, probiootit ja lisäravinteet
Ystävät ovat ihania
Kuntoutusta pitkällä tähtäimellä
Fysioterapeutin viimeinen sana ja nivelten hoitokikat
Bodybalance – kehonhuoltoa kärsimättömille
Synttärijuhlintaa ja hierojakäynti

Kommentit (9)

 1. Siiri

  Näin minäkin olen kuullut, mutta itsellä niitä pukkaa muutenkin sellaiseen tahtiin, etten ole osannut huomata eroa. 😀 Ihon kunto on saattanut kyllä parantua…

 2. Olkapään magneettikuvaus ja treenipohdintaa (sokerina pohjalla Pumpkin Pie Smoothie) | Pilkettä

  […] viat, joiden kanssa on elettävä ja sopeuduttava. Tukipohjalliset, putkirulla, tennispallo, MSM ja oikein tehty liikunta saavat auttaa. 🙂 Lisäksi hankin nyt satulatuolin, sillä luvassa on […]

 3. Nettiostoksia: FitnessFirst, EBN, Adlibris ja Iherb | Pilkettä

  […] kertainen paketti sisälsi muun muassa C-vitamiiniä ja rhodiolaa, toissa viikolla sieltä tuli Opti-MSM-jauhetta ja coconut […]

 4. Nivelkivun taltututtaminen – Kauneus & Terveys -blogit

  […] aiheesta: MSM, olitko se sinä? Leikkauksesta toipuminen, osa 1: Antibiootit, probiootit ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *