Pilkettä
Pilkettä

Mozzarella di Bufala – puhvelinmaitomozzarella

Mozzarella on italialainen tuorejuusto. Lehmänmaitomozzarella on nykyään suomalaisille hyvin tuttua, ja sitä löytyykin lähes joka kaupasta, mutta nyt  Lidliin oli tullut herkkuerä, josta löytyi puhvelinmaitoon tehtyä mozzarellaa. 24mozzarella1Puhvelinmaito onkin ollut se mozzarellan alkuperäinen ja perinteinen raaka-aine,  ja Campanan alueelta tulevalta puhvelinmaitomozzarellalta (Mozzarella di Bufala Campana) löytyy italialaisten juustojen alkuperäsuojan DOP-nimitys. Myös tämä Lidlin valikoimiin päätynyt herkku oli oikeaa mozzarella di bufala campanaa. 🙂 Lidlin herkkuerät ovat kyllä silmällä pitämisen arvoisia. (Aiemmin olen kirjoittanut sieltä löytämästäni superpehmeästä Le Pavé-valkohomejuustosta.)

24mozzarella2

Puhvelinmaitomozzarella on todellakin erilaista kuin ne kauppojen peruspallerot tai tiivis pitsamozzarella. Tuore puhvelinmaitomozzarella on tiiviimpi ulkoreunoilta ja keskeltä todella pehmeää. Tässä ostamassani pallerossa kuoren alta paljastui oitis hyvin pehmeä, kermainen ja suussa sulava sisus. Maku oli jotain aivan sanoin kuvaamattoman herkullista verrattuna perusmozzarellaan. Ravintosisältökin kertoo puhvelinmaitomozzarellan eroavan perusmozzarellasta: perusmozzarellassa rasvaa ja proteiinia on yleensä suurinpiirtein saman verran (n. 1:1) siinä missä tässä pallerossa oli proteiinia liki puolet vähemmän suhteessa rasvaan (12:22). Mozzarellaa tehdään myös raakamaitoon, mutta Suomessa olen törmännyt vain pastöroituun maitoon tehtyyn juustoon. Jos joku tietää missä pääsisi maistamaan raakamaitomozzarellaa, niin saa vinkata. 😉

24mozzarella3
Vesi herahtaa jo kielelle kun tällaisen vain näkeekin…

Loistavia kavereita mozzarella di bufalalle ovat tietty laadukas oliiviöljy, tuore basilika ja tomaatit. Juusto olisi myös hyvä syödä aivan tuoreena, muutaman päivän ikäisenä, mutta siihen on Suomessa harvoin tilaisuutta – joskus Italiassa sitten. 😉

MUITA ERIKOISJUUSTO-POSTAUKSIA
Chimay-olutjuusto
Gruyére (kts. myös Gruyérepiirakan uusinta)
Le Pavé-valkohomejuusto
Mes-juusto
Morbier-tuhkaraitajuusto
Prima Donna maturo-pitkään kypsytetty gouda
Regina Blu-sinihomejuusto
Saint Albray-valkohomejuusto
Wasabigouda
Vuohen Vuoristo-juusto

Kommentit (10)

  1. Nyyttäriläksiäiset | Pilkettä

    […] oli tehnyt mozzarella-tomaattisalaattia ja yrttivoipatonkia, itse toin leipäjuustoa ja eräs toinen ruisnappeja, […]

  2. Samos Nectar-jälkiruokaviini <3 Roquefort | Pilkettä

    […] tulen jatkossa ostamaan! 🙂 Lidlissä on tullut tehtyä juustolöytöjä ennenkin, ks. Le Pavé ja Mozzarella di Bufala. Mies ei ole tosiaan koskaan ollut mikään sinihomejuustojen ystävä, mutta taannoisessa […]

  3. Juustolöytöjä Lidlistä | Pilkettä

    […] myös aiemmat jutut Lidlin juustoista: Le Pavé – ihanan pehmeä valkohomejuusto Mozzarella Di Bufala – puhvelinmaitomozzarella Roquefort loistavalla hinta-laatusuhteella […]

  4. Trukom

    Suomikaupasta ostamani Mozzarella oli kyllä tyhjänpäiväisen mautonta mössöä, että ihmettelin, miksi tällaista pitää tuottaa, kun jopa Edamissa on enemmän makua!
    No, se puhvelinmaitoversio varmaan sitten on maukasta ja aitoa tavaraa…

    • siiri

      Suomikaupasta mozzarellaa? Kuulostaa jännältä, tai eihän kyseinen tuote ole alkujaan millään tavalla suomalainen vaan italialainen. Mozzarella on kyllä joka tapauksessa hyvin mieto juusto, joten jos haluaa voimakkaita makuja niin kannattaa joka tapauksessa ostaa jotain muuta. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *