Pilkettä
Pilkettä

Morbier-tuhkaraitajuusto & Chimay-olutjuusto

Aika jälleen esitellä pari maukasta juustoa. 😉

10morbier

Morbier-tuhkaraitajuusto


Morbier on puolikova ranskalainen klassikko. Se on maultaan aromikas, muttei kovin voimakas. Se sopii hyvin jälkiruokajuustoksi tai juustotarjottimelle, ja maistuu yleensä hyvin juustoihin tottumattomallekin.
Morbieriä löytyy niin pastöroituun kuin raakamaitoonkin tehtynä. Turun Stockmannin valikoimissa on kolmea morbieriä: pastoröitua, raakamaitoversiota ja luomu raakamaitoon tehtyä. Pastöroidun ja raakamaitojuuston välillä en ole huomannut juurikaan eroa, mutta luomu morbier on ehdoton lempparini! Se on aivan ihanaa – kermaisen täyteläistä, mutta silti jotenkin raikasta.
Monet luulevat juuston keskellä olevaa raitaa homeeksi, mutta se on siis perinteisesti ollut tuhkaa. Nykyään se kyllä lienee usein väriaineita ja jotain muuta. Morbierillä on ranskalaisten juustojen AOC-alkuperäsuoja.
Ilokseni tuhkaraitajuustoa löytyi myös ravintola Oivan brunssilta. 😉

10chimay

Chimay-olutjuusto


Chimay on belgialainen trappistijuusto. Olutversion kuorta on pesty Chimay oluella, mikä on antanut juustoon hienon maun. Juusto on aromikas ja kermainen. Chimay on melko pehmeä, muttei kuitenkaan varsinaisesti valuva. Se pursuu kypsänä houkuttelevan näköisesti reunojen yli, mutta pysyy kuitenkin kasassa eikä ole tahmea lukuunottamatta kuorta, joka saattaa välillä olla hieman tahmea. Chimay sopii mielestäni hyvin sellaisenaan herkuteltavaksi tai pöytäjuustoksi täydentämään hyvää ateriaa.

Lisää juustojuttuja löytyy Juustot-hakemistosta. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (11)

  1. Belgialaisia juustoja – Kauneus & Terveys -blogit

    […] pehmeissä juustoissa on taasen säilynyt joku kiinteys. ? Aiemmin olen kirjoittanut esittelyn Chimay-olutjuustosta. Ainakin limburgerin maistaminen oli missiona, ja se on nyt testattu. ? Testaamani belgialaiset […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *