Pilkettä
Pilkettä

Miltä tuntuu olla kroonisesti sairas?

Minulla diagnosoitiin autoimmuuniperäinen kilpirauhasen vajaatoiminta vuonna 2014. Se tarkoittaa että oma kehon tuhoaa hiljalleen kilpirauhastani, jota voisi kutsua ehkäpä kehon yleiseksi termostaatiksi ja se säätelee kehon aineenvaihduntaa. Lääkitys on pysyvä ja tulen mitä todennäköisimmin popsimaan sitä koko loppuelämäni. Minulla on siis krooninen sairaus, mutta en kuitenkaan ole kirjoittanut siitä blogissa kuin muutamia kertoja, sillä se vaikuttaa elämääni hyvin vähän. Aika harvoin mietin sen konkreettisemmin että ”minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta”, vaan otan lääkkeeni automaatiolla ja elän tavallista elämää. Lääkityksen säätö on tuonut välillä päänvaivaa, mutta kun se on kohdillaan, olen kuin kuka tahansa muukin. Eipä siinä ole juuri mitään mielenkiintoista kerrottavaa (paitsi silloin kun käyttämäni lääke oli tukusta loppu kolme kuukautta, mutta siitäkin selvittiin – ks. Kilpirauhasen vajaatoiminta ja Liothyronin-lääkeshow).

Jos kuitenkin haluaisit lukea enemmän siitä minkälaista on elää sairauden kanssa, tässä on muutama vinkki muihin blogeihin, joissa käsitellään elämää sairauden kanssa:

 • Itseä hellien-blogissa nelikymppinen Vuokko kertoo elämästään MS-taudin kanssa.
 • Myös Maria is strong-blogissa kerrotaan MS-taudista ja sen vaikutuksesta perhe-elämään.
 • The Syöpä Show-blogissa reilu kolmikymppinen perheenäiti Maria kertoo kamppailustaan uusiutuneen syövän kanssa. Blogissa on välillä riipivänkin avointa pohdintaa syöpään liittyvistä peloista, kuten Kuka minut löytää kuolleena?-kirjoitus.

Kommentit (2)

 1. Vuokko / Itseä hellien

  Kiitos😊
  Ja ihana kuulla, että sulla sairaus ei tuo elämään sen kummemmin hankaluuksia. ❤️

  1. siiri

   Eipä kestä, sairaudella on niin monet kasvot. 😉 Olen huomannut että tällaiset aiheet kiinnostavat lukijoitani, mutta itseni kohdalla on niin vähän kerrottavaa että halusin lukijoiden löytävän ne, joilla on jotain sanottavaa. 🙂

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *