Meal prep, osa 4 – paluu jauhelihaan
Meal prep-systeemillä on menty menestyksekkäästi jo puolisen vuotta! Rupesimme poikaystäväni kanssa viime vuoden loppupuolella suunnittelemaan viikon kauppalistat ja tehtävät ruoat niin, että voisimme tehdä pari isompaa ruokasatsia per viikko ja elellä niillä sitten ilman että ruoanlaittoon tarvitsisi käyttää päivittäin aikaa (ks. Meal prep – fiksua syömistä koko viikon). Tykkään kyllä kokkaamisesta, mutta työt ja harrastukst vievät meillä sen verran aikaa että jos emme hyödynnä tätä meal prep-systeemiä, muuttuu ruokailumme nopeasti rahka- ja leipäpainotteiseksi ja ns. oikean ruoan syöminen jää vähälle. Meal prep-systeemi onkin monipuolistanut ruokavaliotamme ja parantanut sen laatua heittämällä, enkä usko että tästä luovutaan enää koskaan! 😉
Meal prep-aiheiset blogipostaukset ja viikkojen esimerkkiruokavaliot ovat kiinnostaneet myös monia blogin lukijoita, joten päätin koota uuden esimerkkikuukauden taas tähän. Perusrutiiniimme kuuluu 2-3 isoa annosta lämmintä ruokaa ja sen lisäksi teemme ison kattilallisen puuroa, pellillisen ruokaisaa pannaria tms. ilta- ja välipalaksi.
Edelliset meal prep-kirjoitukset löytyvät täältä:
- Meal prep, osa 3 – kala- ja kasvispainotteiset esimerkkiruokalistat
- Meal prep, osa 2 – esimerkkejä viikon ruokalistoista
- Meal prep – fiksua syömistä läpi viikon
Viikko 1:
- Kevyempi lasagne ja lopuista tomaattista jauhelihakastiketta spagetin kanssa
- Blinit & valkosipuli-chilikatkaravut, savulohitahna ja sienisalaatti (tahnoja ja lettuja riitti useammalle aterialle)
- Luumu-pellavatuorepuuro kaurahiutaleista minulle, poikaystävä sai ilmaisen leipäpussin kaupasta näytteenä
Viikko 2:
- Thaimaalainen broileripata kookosmaidolla
- Savulohi-ruusukaalimakaronilaatikko
- Vegaaninen pinaattipannari
Viikko 3:
- Tomaatti-oliivi-jauhelihakastike ja keitetty parsakaali ja ruusukaali
- Veriappelsiinirisotto
- Marokkolaiset karitsanpotkat ja keitetty kvinoa
- Tapiokavanukas mantelimaitoon
Viikko 4:
- Kvinoa-jauhelihatäytteiset paprikat
- Broilerin filee ja salaatti paahdetuilla punajuurilla (paahdettuja punajuuria, täysjyväriisiä, linssejä, siemeniä, erilaisia vihreitä)
- Kanelipullapuuro (maailman herkullisin kaurapuuro)
Viikko 5:
- Sinihomejuustolohi, limelohi, sitruuna-rosmariiniaioli, bataattilohkot ja salaatti
- Porsaan ulkofilee ja bataatti-porkkanasosekeitto (pilkoimme lihaa keiton joukkoon proteiininlähteeksi)
- Broilerin minuuttipihvit ja salaatti paahdetuista kaaleista jogurttikastikkeella
- Appelsiinilla maustettu helmipuuro
Viikko 5:
- Lasagne broilerinjauhelihasta
- Silakkapihvit, kermaviilikastike tillillä ja valkosipulilla, keitetyt herneet ja bataattilohkot uunissa
- Marinoitu hedelmäsalaatti
Kaikki listan ruoat ovat gluteenittomia. Pastaruokiin olemme käyttäneet gluteenitonta makaronia (Sam’s Mills ja Pirkka) ja lasagnelevyjä (Urtekram).