Veriappelsiinikakku hurmaa mausteisuudellaan

Veriappelsiinikausi jatkuu vielä joitain viikkoja. Siitä voi nauttia aiemmin blogissa olleilla veriappelsiinirisoton, veriappelsiinilohen tai Key Lime Pien tapaan tehdyn veriappelsiinipiirakan merkeissä. Uusimpana lisänä veriappelsiiniresepteihin tulee tässä veriappelsiinikakku. Joko veriappelsiinireseptit nyt riittäisivät tämän vuoden osalta? 😉

Veriappelsiinipiirakan väri vaihtelee hedelmän punaisuuden mukaan

Veriappelsiinikakku saa makua mantelista ja mausteista

Tämä veriappelsiinikakku on gluteeniton, ja siihen tarvitaan jauhoina ainoastaan mantelijauhoa, joten sen kummempia erikoisjauhoja ei tarvitse kaapeista löytyä. Pidän itsekin eniten simppeleistä resepteistä. 😉 Mantelijauhot sopivat mielestäni oikein kivasti sitruksisiin leivonnaisiin, ja täällä blogissakin on ollut sitruunaisen ricotta-mantelikakun ja sitruunaisten mantelineliöiden resepti, jotka ratsastavat tällä samalla makuparilla. 😉 Veriappelsiini sopii muiden sitrusten tavoin maustamaan mantelia, ja mantelijauhosta tehdyt leivonnaiset ovat tyypillisesti ihanan meheviä. 😉 Kerrassaan täydellinen kahvikakku! Veriappelsiinikauden ulkopuolella veriappelsiinireseptit voi tietty valmistaa tavallisista appelsiineista.

Mausteinen veriappelsiinikakku

  • 5 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3 veriappelsiinin mehu ja kahden kuoret raastettuna
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta (ei pakollinen, mutta kuohkeuttaa kakkua)
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Sekoita erillisessä kulhossa mantelijauho, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita keltuaiset ja voi keskenään – tarkista että voi on ennemmin haaleaa kuin kuumaa, jottei se kypsennä keltuaisia. Sekoita joukkoon mantelijauhoseos ja lopuksi veriappelsiinimehu ja kuoriraaste. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa jäykäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista, jotta ne vaahdottuvat kunnolla. Sekoita sokeri pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon. Kääntele sen jälkeen valkuaisvaahto kolmessa erässä lopputaikinan joukkoon. Älä sekoita enempää kuin pakko, jotta kuohkeus säilyy. Kumoa taikina hyvin voideltuun uunivuokaan tai kakkuvuokaan. Paista veriappelsiinikakkua uunissa 175 C asteessa 45-60 minuuttia kakun paksuudesta riippuen. Jos kakku meinaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla. Kokeile kakun kypsyys tikulla kakun keskeltä. Anna veriappelsiinikakun jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai creme fraichella höystetyn kermavaahdon kanssa.

Veriappelsiinikakku on herkullista myös ilman mausteita, mutta minusta ne tuovat tähän herkullisen lisän!

Lisää gluteenittomia herkkuja löytyy reseptihakemistosta.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *