Lomalaisen tofu-perunapannu

Kokkaaminen lomalla on kaksinainen juttu: toisaalta sitä olisi enemmän aikaa valmistaa vähän työläämpääkin herkkuruokaa, mutta toisaalta sitä keksii (tai ainakin minä keksin) niin paljon muuta tekemistä ettei keittiössä malttaisi kuitenkaan viettää niin paljon aikaa. Lisäksi lomalla tulee tietty syötyä helposti useammin kotona – ainakin jos normaaliarkeen kuuluu työpaikkalounas – joten tuntuu että pitäisi kokatakin enemmän. Niinpä olenkin viikko sitten alkaneella lomallani kokannut paljon ns. nopeita ruokia niiden hartaiden haudutteluiden sijaan. 😉 Yksi näistä loman nopeista ja helpoista ruoista on ollut tofu-perunapannu varhaiskaalilla. Se on myös loistava “nyhjäise tyhjästä” ruoka, sillä siihen voi hienosti upottaa jääkaapin jämiä varhaiskaalin lopusta avattuun oliivipurkkiin ja vähän nuupahtaneeseen chiliin. Lisäksi tofu-perunapannu toimii kuin eräänlaisena vegaanisena pyttipannuna. 😉

Tofu-perunapannu varhaiskaalilla

  • 2 pkt maustettua tofua (esim. So Finen tomaatti-basilikatofu tai Jalotofun savutofu – HUOM. tarkista maustettujen tofujen gluteenittomuus)
  • 1-2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 pieni varhaiskaali (n. 400 g)
  • 1/2 tlk mustia oliiveja (tai maun mukaan)
  • 1/2-1 punainen chili
  • 1-2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl yrttimausteseosta (tai esim. puolet oreganoa ja puolet timjamia, mitä nyt sattuu löytymään)
  • 0,5 kg keitettyjä uusia perunoita (esim. eilisen jämät)
  • Tuoretta basilikaa
  • Oliiviöljyä paistamiseen

Avaa tofut paketeistaan ja pistä ne valumaan painon alle (ylimääräisten nesteiden poistaminen kiinteyttää tofua). Kuori ja hienonna sipuli ja chili. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja lisää pannulle sipulit, chili ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullottele sipuleita hetki kunnes ne ovat hieman kypsyneet. Kuori samalla porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Lisää renkaat pannulle ja anna niiden kypsyä sen aikaa kun pilkot varhaiskaalin. Lisää pannulle kaali, sekoita aineksia niin jyvin kuin voit (homma kannattaa tehdä korkeareunaisessa paistinpannussa tai kasarissa, sillä kaali vie aluksi paljon tilaa). Peitä kattila kannella ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä kunnes kaali on pehmennyt ja pienentynyt. Sekoittele aineksia aina välillä ja lisää sekoittelun lomassa joukkoon savupaprikajauhe ja yrttimauste. Pilko keitetyt perunat haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Lisää pannulle perunat ja oliivit. Leikkaa tofu kuutioiksi (saa olla aika reilujakin kuutioita minun makuuni) ja sekoita ne muun paistoksen joukkoon kun perunat ovat lämmenneet. Sekoita ainekset hyvin, mutta vältä muussaamasta tofua. Ruoka on valmista kun tofukuutiotkin ovat lämminneet. HUOM: Reseptin lopussa on vinkki kuinka tofuihin saa kivan paistopinnan. Koristele tofu-perunapannu tuoreen basilikan lehdillä ja tarjoa halutessasi itse tehdyn basilika-aiolin kanssa (sopii todella hyvin, ks. perusresepti kotitekoiseen majoneesiin. Vegaanisen version majoneesista voi tehdä kikherneliemi aquafabasta, ks. resepti.

Vinkki: Jos haluat kikkailla tofusta vielä parempaa, paista valutetut tofukuutiot pannulla yksin ennen muita aineksia niin että ne saavat kauniin paistopinnan, nosta ne lautaselle sivuun odottamaan kunnes muut ainekset ovat kypsiä ja lisää sitten vasta viimeisenä takaisin pannulle. Hifisteluä joka toimii, mutta jonka laiska lomalainen saa skipata. 😉

Vinkki: Halutessasi voit kipata koko komeuden sekaan vielä lopuksi tomaattimurskaa riippuen siitä haluatko kosteamman lopputuloksen. Tofu-perunapannu on siis helposti muunneltavissa oleva ruoka. 😉

Lisää samankaltaisia reseptejä:

Lisää reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta.

treeni-ja-ravinto gluteeniton kasvisruoka elamantapa
Kommentit (4)
  1. Näyttääpä hyvältä!:) Olemme “löytäneet” tofun vasta vähän aikaa sitten, ja tämä näyttää ihanalta kesäreseptiltä, haluan kyllä kokeilla!:)
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Kiitos ida ihana! 🙂 Tofussa tärkein juttu on se maustaminen, ja ainakin alussa nämä valmiiksi maustetut tofut helpottavat hommaa mukavasti. 😉

  2. Näyttääpä hyvältä!:) Olemme “löytäneet” tofun vasta vähän aikaa sitten, ja tämä näyttää ihanalta kesäreseptiltä, haluan kyllä kokeilla!:)
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Kiitos ida ihana! 🙂 Tofussa tärkein juttu on se maustaminen, ja ainakin alussa nämä valmiiksi maustetut tofut helpottavat hommaa mukavasti. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *