Lihankeittoliemen hyötykäyttö muussissa
Kokkailin viikonloppuna ylikypsää possua (pulled pork). Liha sai porista padassa reilut kolme tuntia juurisellerin, sipulin ja mausteiden (mm. tähtianis, kaneli, valkosipuli, kardemumma, mustapippuri, katso koko lista) kanssa. Jäljelle jäi siis mitä parhain lihaliemi, jota ei kannata heittää pois! Säästin siis lihankeittoliemen pakastepurkkeihin jatkokäyttöä varten. Yhteen purkkiin keräsin myös pehmeät juuriselleri- ja sipulipalat, ja nyt ne saivat arvoisensa uuden elämän kukkakaalimuussissa.
KUKKAKAALIMUUSSI LIHANKEITTOLIEMEEN
1 kukkakaali
Liemen kasvissattumat (selleri- ja sipulipalat)
Lihankeittolientä
Voita
Höyrytä/keitä kukkakaali kypsäksi vähässä vedessä. Kokeile kypsyys haarukalla ja kaada vedet pois. Muussaa kukkakaali ja liemen kasvissattumat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää nokare voita ja sekoita. Lisää lihankeittolientä kunnes paksuus on mieleisesi.
Tulikin niin hyvää ja maukasta muussia että olisin syönyt sitä ihan pelkästään! Kulhoon vaan ja voisilmä päälle. 😉
Vinkki: liemi sopii myös erinomaisesti soppiin ja keittoihin. Ihanaa esimerkiksi kasvissosekeitossa!
[…] Ulkofilee on vähän ”turhan hienoa” possunosaa tähän, mutta kaupassa ei nyt ollut muuta. Esim. luullinen lapa tai porsaan uuniliha olisivat olleet kelpo valintoja.Vinkki: Lihan keittoliemestä saa oivan pohjan johonkin keittoon/sosekeittoon tai sillä voi maustaa esimerkiksi jonkin muusin (esim. kukkakaalimuussi), älä heitä sitä pois! Katso Lihankeittoliemen hyötykäyttö muussissa-postaus. […]
[…] kääreessä noin tunti. Säästä padan liemi (sipulin ja porkkanat voi käyttää esimerkiksi muussin maustamiseen). Revi liha sitten riekaleiksi haarukoiden avulla, poista samalla ylimääräiset kalvot ja rasvat. […]