Pilkettä
Pilkettä

Lenkkietiketti koiraihmisille

Haha, pakko vähän avautua. Kirjoituksen sävystä saattaa kuultaa läpi pieni tympääntyminen, mutta koittakaa kestää. 😀 Ehkäpä joku tunnistaa nämä tuntemukset itsekin. En ole puoleentoista viikkoon päässyt rakastamilleni tanssitunneille, ja niinpä olen koittanut palautella kroppaa lihaskuntotreenien jälkeen pitkillä kävelylenkeillä koiran kanssa. Tämä on nostanut taas pintaan muutamia asioita, joita toivoisin kanssakoiraihmisten huomioivan paremmin:

  • Vaikka sinun koirasi olisi kiltti/pentu/mitälie, niin minun koirani ei välttämättä ole kiltti. Älä siis päästä koiraasi toisen koiran luokse, vaikka kuinka tietäisit ettei oma koirasi ole aggressiivinen.
  • Älä käytä fleksiä, jos jarru-/lukkonappulan käyttö ei ole hallussa. Mikään ei ärsytä enempää kuin vastaantuleva lenkkeilijä, joka antaa koiransa huidella koko fleksinpituudella ilman mitään aikeita hihnan lyhentämiseksi meitä lähestyessään. Viime lenkilläkin tapahtui insidentti, jossa omistaja yritti kyllä kiinnittää koiransa huomion namilla, muttei osannut lukita fleksiä ja sieltähän se koira sitten säntäsi rähjäten meitä kohti…
  • Jos törmäät lenkillä tuttuun, ja jäätte pitämään torikokousta, niin jättäkää ystävällisesti tien reunaan tilaa ohikulkijoille. Ja taas: pitäkää hihna lyhyellä, varsinkin jos tie on kapea. Näin talvella varsinkin tie saattaa olla syvän hangen ympäröimä, eikä sinne tee mieli huvinvuoksi lähteä tarpomaan teitä väistelläkseen.
  • Yrittäkää edes vaikuttaa koirienne hihnakäyttäytymiseen. Tiedän itsekin että koirankoulutus on työlästä, ja koirankuulo voi olla erittäin valikoiva, mutta minä ainakaan en ärsyynny hihnassa temppuilevasta koirasta, jos näen että siihen oikeasti yritetään vaikuttaa.
  • Ja sitten itsestäänselvyys: jos koirasi ei tottele käskyjä, älä päästä sitä vapaaksi (ainakaan jos on pienikään riski että alueella liikkuu muita koiraihmisiä).

Yksinkertaisesti: huomioikaa kanssakoiraihmiset.

2002sorsat

Mutta on se lenkkeily silti mukavaa. Törmättiin lenkillä sorsien talvipaikkaan. Koira oli tyytyväinen siihen että oli aita välissä, pelottava tuo tuollainen lauma ihmeotuksia. 😀

Kommentit (1)

  1. Viikko kookoshimoisen koiran ehdoilla ja juoksutreeniä | Pilkettä

    […] Koirasta ei ole paljoa tullut kirjoiteluta, mutta näistä löytyy jotain: Mökiltä palasi onnellinen tyttö (+kesän hittiresepti) Ystävät ovat ihania Lenkkietiketti koiraihmisille […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *