Pilkettä
Pilkettä

Kunnon paahtoleipää

Paahtoleipä on niitä harvoja asioita, mitä olen viljoista luovuttuani ajoittain kaivannut. Paahtoleipä voilla ja juustolla – niin hyvää ja yksinkertaista, ah! Tässä on vuokaleipä, joka sopii erinomaisesti paahdettavaksi. Leipää on helppo leikata ja pysyy hyvin kasassa. Tämä tuntui rakenteeltaanmukavan karkelta/kuitupitoiselta – varmaan kiitos pofiberin. Leipä kohosi hyvin ja siivuista tuli kivan korkuisia.

SAM_1193

PAAHTOLEIPÄ

10 kananmunaa
1-2 rkl vettä
4 dl mantelijahoa
1 dl pofiberiä
5 dl juustoraastetta (n. 250g )
4 rkl psylliumia
1 rkl leivinjauhetta
voita vuokaan
(suolaa)

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja juusto. Lisää seos ja vesi munien joukkoon ja anna turvota vähintään viisi minuuttia. Voitele vuoka. Voit halutessasi ”jauhottaa” vuoan esimerkiksi seesaminsiemenillä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti ja paista uunissa 200˚C asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Reseptin olen löytänyt Allt om LCHF-blogista. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin kermaa, itse korvasin sen vedellä. Tästä tulee sopiva satsi n. 1,5 litran vuokaan. En myöskään käyttänyt vuoassa siemeniä ja leipä irtosi vuoasta erittäin nätisti. Siemenet tuovat halutessa makuun hieman vaihtelua, ja niillä voi tietenkin muokata myös leivän ulkonäköä. Juustona minulla oli 250g mozzarellaa, kun sellainen pussi sattui löytymään jääkaapista. Paistamisen kanssa kannattaa olla kärsivällinen – itselläni leipä jäi ensimmäisellä kerralla keskeltä hieman raa’aksi.

Leipää voi myös pakastaa!

PS. Jos olet leipäihmisiä, kurkkaapa myös siemennäkkäri, saksanpähkinä-pellavansiemenleipä ja Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto! 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (35)

  1. Olga S

    Testattu ja toimivaksi todettu! Harmi, etten omista leivänpaahdinta enää, nyt sille olisi käyttöä. Mutta ainakin vielä uuninlämpimänä maku oli kohdallaan. 🙂

  2. Siiri

    Kiva kuulla! 🙂 Kyllä se ainakin minulla maistuu myös paahtamatta, mutta paahtoleipä juustolla on yksi suurista herkuistani. 😉
    Olen myös joskus tullut heittäneeksi leipäsiivut paistinpannulle pekonien paiston jälkeen lämpenemään…ei huono sekään. 😉 Uunivoileivät ovat myös herkkua.

  3. Porkkanaleipää ja samettista sinihomejuustolevitettä – Kauneus & Terveys -blogit

    […] alkaakin olla jo varsin hyvin valinnanvaraa: vuokaleivissä kaksi erilaista paahtoleipää (maukas mantelijauho-pofiber-juustopaahtoleipä ja helppo, vaalea kookospaahtoleipä), saksanpähkinä-pellavansiemenleipä, porkkanaleipä sekä […]

  4. Belgialaisia juustoja – Kauneus & Terveys -blogit

    […] ja pähkinäisellä omena-sellerisalaatilla, saksanpähkinä-pellavansiemenleipä ja paahtoleipä). Kaveriksi lämpimälle passendale-leivälle sopii esimerkiksi belgialainen olut. […]

  5. Helppo, vaalea paahtoleipä (viljaton) – Pilkettä

    […] yksinkertaisempaa leipäreseptiä on vaikea löytää. Mantelijauho- ja pofiberpohjainen viljaton paahtoleipäni on ollut jo pitkään yksi blogin suosituimmista resepteistä. Se on todella herkullista, eikä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *