Pilkettä
Pilkettä

Kevyt perunasalaatti saa makua sipuleista

Äidin kevyt perunasalaatti oli yksi lapsuuteni tyypillisimmistä kesäruoista. Viikonloput vietettiin mökillä ja lauantaina saunottiin ja grillattiin makkaraa, joka syötiin äidin tekemän perunasalaatin kanssa. Kaupan perunasalaatit ovat yleensä majoneesipohjaisia ja siten melkoisen tuhteja, mutta äidin perunasalaateissa oli kastikkeen asemassa kevyempi kermaviili, eivätkä majoneesisalaatit oikein vieläkään maistu minulle.

En oikein muista tarkkaan mitä kaikkea äidin perunasalaattiin tuli (varmaan vähän mitä sattui sen mukaan mitä löytyi). Juhannuksena päädyin nostalgiahuuruissa versioimaan tuota äidin perunasalaattia. Keitin kilon uusia perunoita, ja koska rakastan erilaisia sipuleita, pistin perunasalaattiin reilusti ruohosipulia ja suosikkiani punasipulia. Lisäherkuksi ja kivaa potkua tuomaan kippasin sekaan vielä purkin pikkukapriksia. Toimii! Tiesitkö muuten että kapristen suolaliemikin kannattaa ehdottomasti säästää, sillä se on oiva mausteliemi salaatteihin? 😉

Kevyt perunasalaatti punasipulilla, ruohosipulilla ja kapriksilla on ehdottomasti tämän kesän ykkösherkku. 😉

Kevyt perunasalaatti

Ainekset
( 6 Annosta )

1 kg
perunoita (mielellään varhaisperunoita)
1
punasipuli
1 ruukku
ruohosipulia
1 prk
pieniä kapriksia liemineen (valutettu paino n 40 g)
1 tlk
(kevyt-) kermaviiliä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pese varhaisperunat huolella. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Kokeile perunoiden kypsyys haarukan tai tikun avulla. Jäähdytä kypsät perunat heti kylmällä vedellä, jotta ne eivät pääse ylikypsiksi ja muussaannu salaatissa. Kun perunat ovat täysin jäähtyneet, leikkaa ne haluamasi kokoisiksi palasiksi (itse pidän reilun kokoisista perunapaloista, ei mitään silppua). Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Sekoita sipulit, pilkottu peruna ja kermaviili keskenään. Kaada joukkoon purkki kapriksia liemineen ja rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Sekoita tasaiseksi ja tarkista sopiva suolaisuus. Anna perunasalaatin tekeytyä ja makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjoamista, jos maltat. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *