Kesän helpoin jälkkäri – mansikoita ja limoncelloa

Viime aikoina matkustaminen ja juhlinta (Madrid, Tallinna, valmistujaiset ja isän häät) ovat vieneet sen verran aikaa, että reseptien kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Ensi viikolla järjestän vielä varsinaiset valmistujaisjuhlat, mutta sen jälkeen tilanteen pitäisi tasaantua ja reseptejäkin on taas luvassa niitä kaipaaville. 😉 Lisäksi valmistujaistarjoilut tulevat syntymään tee se itse-tyylillä, joten niitäkin reseptejä on sitten tulossa jakoon. Tähän väliin kuitenkin pääsee kesän helpoin jälkkäri, joka maistuu sellaisenaan, mutta joka sopii myös esimerkiksi jäätelön, kermavaahdon tai mascarponen kaveriksi. Enää puuttuu siis vain se kesä… Voisiko se jo tulla? Onneksi tämä kesän makuinen jälkkäri tuo jotain lohtua. 😉

0506limoncellomansikka

MANSIKOITA JA LIMONCELLOA
per annos, moninkertaista tarpeen mukaan

125 g mansikoita
2 cl limoncelloa
Tuoretta minttua
(1 ruutu tummaa suklaata, väh 70 % – ei pakollinen)

Poista mansikoista kannat ja pilko ne annosmaljaan tai tarjoilukulhoon. Lisää limoncello. Silppua haluamasi määrä tuoretta minttua ja raasta suklaa. Sekoita minttu ja suklaa mansikoiden joukkoon. Anna mansikoiden maustua jääkaapissa parin tunnin ajan (tai pidempäänkin) ennen tarjoamista. Voit sekoittaa mansikoita kerran, pari maustumisen aikana. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon, kookoskermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Kommentit (4)
  1. Hei tätä pitää ehdottomasti kokeilla 🙂 Pitää kokeilla myös alkoholiton versio jos vaikka keittäis kasaan jonkunlaisen "sitruunasiirapin".

  2. Kuullostaa hyvältä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *