Pilkettä
Pilkettä

Kesäkuun ruokahaaste: Varhaiskaali

Pilkettä-blogille siunaantui voitto toukokuun Maukasta-blogin isännöimästä Kreikka-aiheisesta ruokahaasteesta kreikkalaisen punaviinipossun reseptillä. Voittaminenhan on aina hauskaa eikä se mennyt edes tiukille, mutta syynä oli tällä kertaa kilpailijoiden puuttuminen. 😛 Toivottavasti kesäkuun haaste saa paljon osallistujia!

01kaali

Kesäkuun ruokahaasteen aiheeksi valitsin sesonkiaan aloittelevan varhaiskaalin. Talven juuresten ja ulkomailta rahdattujen kasvisten jälkeen, on vaikea keksiä mitään ihanampaa, raikkaampaa ja mehevämpää kuin varhaiskaali. Unkarilaista varhaiskaalia kaupoissa on jo, ja eiköhän se kotimainenkin sieltä kohta tule. 😉 Nyt on siis aika hullaantua varhaiskaalista. Varhaiskaali on ikuinen salaattisuosikki, mutta se taipuu vaikka mihin. Mielikuvitusta saa mieluusti käyttää, mutta klassikotkin kelpaavat, joten ilmoita ihmeessä kisaan se addiktoiva coleslaw jos siltä tuntuu. 😉 Yleisön ääni ratkaisee mikä resepteistä on se vetoavin.

Kilpailun säännöt ovat simppelit. Kisaan kelpuutetaan kaikki blogit, eli muutkin kuin ruokablogit voivat hyvin tehdä uusia aluevaltauksia keittiön suuntaan. Osallistua voi yhdellä ruoalla per blogi, ja hyviin tapoihin kuuluu mainita reseptin lähde, jos se ei ole omasta päästä. Kilpailuun voi osallistua annettuna ajankohtana kommentoimalla tätä kyseistä postausta ja liittämällä kommenttiin kilpailupostauksen osoitteen (URL). Haasteeseen osallistuessaan kilpailija antaa luvan kilpailupostauksen kuvien käyttöön ja niiden muokkaamiseen ja koon säätöön haasteseen liittyviä postauksia varten.

Osallistumisaika on 1.-23.6.14. Kooste kilpailuun osallistuvista resepteistä julkaistaan täällä blogissa 24.6., ja parhaan reseptin äänestysaika on 24.-29.6. Ruokahaasteen voittaja julkaistaistaan 30.6.. Voittaja saa kunniakseen järjestää vuorostaan heinäkuun ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste 5.7. mennessä, muuten järjesysvastuu siirtyy toiseksi tulleelle (jne.).

Ruokahaasteiden värikästä historiaa voi käydä ihastelemassa täällä.

Kommentit (17)

  1. Palkintopostia | Pilkettä

    […] voittajalle lankeaa myös kunnia järjestää seuraavan kuukauden ruokahaaste, ja aiheeksi valitsin varhaiskaalin. Kilpailun äänestys on käynnissä vielä tämän viikonlopun ajan, kurkkaa kilpailijat ja […]

  2. Perinteinen lihakeitto – Kauneus & Terveys -blogit

    […] lihakeitto luullisesta lihasta? Taidan ainakin itse keksiä muutamankin vaihtoehdon (esim.  se kesäkuun ruokahaasteen aihe varhaiskaali), mutta rehti soppa maistuu vuoden aikaan katsomatta. Innostuin lihasopan keittelyyn oikeastaan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *