Kanelinen kookosvanukas uunissa (coconut custard pudding)

Erilaiset custardit (munavanukkaat) ovat perinteisiä ja suosittuja ympäri Eurooppaa, mutta meille suomalaisille ne ovat vähän vieraampia. Minä olen kuitenkin aina pitänyt erilaisista vanukkaista, joten custard puddingin testaaminen kiinnosti. Vielä paremman vaihtoehdon perinteiselle maitopohjaiselle munavanukkaalle tarjosi löytämäni The Healthy Home Economistin kookosversio. Lisäsin vielä reseptiin hieman kanelia. Eihän siitä voi tulla mitään muuta kuin hyvää, jos resepti koostuu kahdesta lempiraaka-aineestani ja ihanista mausteista. 😉

Kunnian tämän herkun valmistusastiana sai jälleen mini pannetjeni (keraaminen minipata, cocotte). Se on sittenkin osoittautumassa varsin monipuoliseksi astiaksi. Siinä on tullut kokkailtua vanukkaan lisäksi muun muassa lihapatoja, kana-herkkusienipataa ja nurinkurista kana-salamipiirakkaa (chicken salami pot pie).

kookosvanukas1

KANELINEN KOOKOSVANUKAS / CINNAMON COCONUT CUSTARD

4 kananmunaa
2 dl kookosmaitoa
¼ tl aitoa vaniljajauhetta
¾ tl kanelia
Hyppysellinen suolaa
(Makeutusta, esim. erytritolia tai steviaa)

Vispaa raaka-aineet sekaisin keskenään ja siirrä ne pieneen uunivuokaan tai uuninkestävään astiaan. Aseta vuoka suurempaan uunivuokaan, ja lisää suurempaan vuokaan kiehuvaa vettä kunnes se yltää noin puoleen väliin vanukasvuokaa. Kypsennä vanukasta uunissa 150 ˚C asteessa noin 50-60 minuuttia. Kypsyyden voi tarkistaa työntämällä veitsen keskelle vanukasta – vanukas on kypsä, mikäli veitseen ei tartu mitään. Tarjoa marjojen hedelmien tai vaikkapa kermavaahdon kanssa.

HUOM: Minä valmistin tämän annoksen yhteen 500 ml vetoiseen vuokaan, mutta reseptin voi halutessaan jakaa myös pienempiin annosvuokiin. Lyhyempi kypsennysaika saattaa tällöin riittää!

Alkuperäisessä reseptissä vanukas oli makeutettu, mutta minulla ei ole täällä Hollannissa erytritolia eikä steviaa, joten kokkailin ilman. Hyvin maistui minulle silti, kookosmaito ja vanilja tuovat kivan pienen makeuden. 🙂 Tämä vanukas on ihanan lempeän makuinen – kermainen, pehmeä ja vaniljainen. Juuri sellaista, mitä tekee mieli syödä joululomalla vilttiin kääriytyneenä kirjaa lukien tai hyvää leffaa katsoen (tai flunssaa parannellessa). 😉

kookosvanukas2

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (18)
 1. Maistuis varmaan sullekin!
  27.9.2013, 07:08

  Ihanalta vaikuttaa. Minäkin pidän paljon erilaisista vanukkaista. Kivoja jälkiruokia ja käyvät välipalastakin.:)

 2. Hiidenuhman keittiössä
  27.9.2013, 07:09

  Voi miten kaunis minipata! Kookosvanukas maistuu jo mielikuvana huikean hyvältä. Pitääpi ehdottomasti kokeilla!

  Btw olen miettinyt, pitäisikö näitä maidottomia reseptejä täggätä maidottomana 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *