Kanaa punaisessa curry-kookoskastikkeessa

SAM_1277

KANAA PUNAISESSA CURRY-KOOKOSKASTIKKEESSA

500g maustamattomia kananfilee-/paistisuikaleita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl kookosmaitoa/-kermaa
kasviksia (esim. porkkana, kesäkurpitsa, paprika)
2 rkl punaista currytahnaa (tarkista käyttämäsi tahnan voimakkuus, käyttämäni Vitasia oli mietoa)
kuivattua sitruunaruohoa
jauhettua inkivääriä
limeä
sambal oelekia
öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy pannulla ja lisää kanasuikaleet. Hienonna sekaan valkosipuli ja lisää pilkottu sipuli. Lisää currytahna ja sekoita hyvin. Mausteiden on hyvä lämmetä, mutta niitä ei saa polttaa. Lisää haluamiasi kasvikset ja kookosmaito. Lisää loput mausteet ja anna porista hiljalleen vielä jonkin aikaa, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä makuusi. Lisää tarvittaessa suolaa, käyttämäni currytahna toi sitä minun makuuni tarpeeksi. Tarjoa lisäksi esimerkiksi salaattia tai höyrytettyjä kasviksia.

Kuivatun sitruunaruohon ja inkiväärin saa mieluusti korvata tuoreilla, jos niitä sattuu löytymään. 😉

Kommentit (5)
  1. Kana-munakoisogratiini | Pilkettä
    11.8.2013, 16:56

    […] samankaltaisia reseptejä: Butter chicken tandoori Intialaista lohta, parsakaalia ja aiolia Kanaa punaisessa kookoscurrykastikkeessa Kookos-lohicurry […]

  2. Lammasta Rogan Josh ja mango-kardemummalassia | Pilkettä
    18.12.2013, 05:43

    […] intialaisia ja aasialaisia ruokia: Butter Chicken Tandoori Intialaista lohta, parsakaalia ja aiolia Kanaa punaisessa kookos-currykastikkeessa Kookos-lohicurry Seesami-inkiväärimarinoitu […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *