Kadonneen brunssin metsästäjät

Mikä sopisi verkkaisesti käynnistyvään sunnuntaiaamuun brunssia paremmin? Tiedättehän (toivottavasti) sellaisen aamun kun sinulla ei ole mitään kiirettä kömpiä esiin peiton alta, ennen kuin nälkä rupeaa hiljalleen kurnimaan. Jääkaappi on tyhjä ja kaupassa käynti ja lounaan tekeminen tuntuvat ajatuksena työläiltä. Silloin on parasta raahautua brunssille, mielellään buffet-malliselle ja sellaiselle, jossa on hyvää kahvia. Hyvä seura kuuluu asiaan.

Toteutin tätä parhaani mukaan viime sunnuntaina. Oli kaunis syyspäivä, joka kannusti lähtemään kävelylle keskustaan. Luottobrunssini Café Aulan sunnuntaibuffet on tältä erää päättynyt (omistajan vaihdos), joten piti kokeilla jotain muuta. Hehkutetussa Blankossa on sama catering Aulan kanssa, joten yritimme ensiksi sinne – vain huomataksemme sen olevan kiinni sunnuntaisin. Nettisivuiltakaan ei käynyt ilmi mikä on tämänhetkinen brunssipolitiikka. Jatkoimme matkaamme melkein naapurissa sijaitsevaan Café Fontanaan, joka oli auttamatta täynnä. Muistin onneksi että Fazerin luotsaama Stockmannin ravintola Kitchen & Café Stockmann on myös aikoinaan tarjonnut brunssia, joten se sai toimia viimeisenä olkenkortenamme.

Sielläkin kävi sitten ilmi, että brunssi on lopetettu, mutta tarjolla oli kuitenkin lounas salaattipöydällä. Se sai kelvata. Pääruoaksi sai valita lohikeiton tai ylikypsän porsaaniskan, nälkäisenä valitsin jälkimmäisen. Sen lisäksi salaattipöydästä sai kerätä lisukelautasellisen. Possu oli huolella kypsennetty ja siten erittäin mureaa, mauiltaan turvallista perusruokaa. Salaattipöydästä löytyi mm. perusvihreää, kurkkua, tomaattia, kaalisalaattia, perunasalaattia, oliiveja ja lohta. Ei mitään kovin erikoista, mutta ihan ok lounaslisukkeet.

Ei tämä nyt Aulan brunssia voittanut, mutta ruokaa sai riittävästi ja tilaa oli runsaasti – täällä ei tarvitse jonottaa. Lisäksi tämä sunnuntailounas kustansi noin kympin per naama, eli olihan se myös selkeästi brunssia edullisempi. Kahvi ei kuulunut hintaan. Jälkkäriksi tuli ostettua muutama Da Capo-konvehti, mutta myös gluteenittomia jälkiruokia olisi ollut tarjolla, mutta ne olisi pitänyt ostaa erikseen.


Marjat ja mascarpone ovat ihana yhdistelmä, tsekkaa blogin mascarponereseptit

En voi muuta kuin ihmetellä missä ovat kaikki Turun sunnuntaibrunssit. Aula on mennyttä, blanko ei ole ole auki ja Fontana on täynnä. Kertussa olisi hampparibuffet ja Tiirikkalassa brunssilautanen. Lautaset ovat monesti leivonnaispainotteisia ja suhtaudun niihin varauksella, mutta Tiirikkalassa gluteenittomuus huomioidaan yleensä hyvin (ks. gluteenittomat kakut ja lounas), joten ehkä se pitäisi testata seuraavaksi. Googlettelu paljasti että Aula Cafén uusi omistaja M Bakery meinaa myös järjestää brunsseja – pakkohan se on käydä kurkkaamassa ylletäänkö siellä edeltäjän tasolle. 😉

Kitchen & Café Stockmann Turku
Kristiinankatu 11
Turku

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (8)
 1. Oletko kokeillut Nick's food designin brunssia? Me käytiin siellä tänään, ja hyvää oli!

  1. Hyvä kun muistutit! Olen käynyt Nick's Food Designissä muutamia kertoja lounaalla ja iltatilaisuuksissa, mutta brunssi on vielä testaamatta. Olen kyllä tykännyt – paikassa otetaan gluteenittomuus aina hyvin huomioon. 🙂

 2. Pasi Mikkonen
  3.10.2016, 05:28

  3. Linja satamassa. Hyvä ja suosittu. Kyllä gluteeniton/sokeriton kaikkea löysi jos nyt ei jälkkäripöydän leivonnaisissa ollut vaihtoehtoja.

  1. Kappas, tästä en ollut kuullutkaan! Kiitos vinkistä Pasi, pitää käydä testaamassa, nettisivuilla sanotaan että brunssi 10.10. alkaen. 🙂 Itse keskityn brunssilla yleensä muutenkin muuhun tarjontaan kuin makeisiin leivonnaisiin. 😉

  2. Pasi Mikkonen
   4.10.2016, 14:14

   Kas, puhutkin sunnuntaista. Olimme lauantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *