Pilkettä
Pilkettä

Juustoesittelyt

Juustot ovat yksi intohimoistani, vaikka nykyiseen ruokavaliooni kuuluu maitotuotteista lähinnä voi. Olen työskennellyt useamman vuoden juustotiskillä, ja siellä syntynyt rakkaus juustoihin on ja pysyy. Nykyään juustot on varattu lähinnä erityisiin herkkuhetkiin. Kirjoittelen erikoisemmista juustoista aina silloin tällöin esittelyjä muita juustonystäviä varten. 😉

TUOREJUUSTOT
Mascarpone (Italia)
Mozzarella di Bufala (Italia)
Soignon Chèvre à tartiner (Ranska) (ks. vuohenjuustotäytteiset persikat)
Vuohenleipäjuusto (Suomi)
VALKO- JA PUNAHOMEJUUSTOT
Brebirousse d’Argental (Ranska)
Brugge Dentelle (Belgia)
Castello Golden (Tanska)
Castello White with Truffel (Tanska)
Delicé de Bourgogne (Ranska)
Epoisses de Bourgogne (Ranska)
Fiocchi di Latte (Italia)
Langres (Ranska)
Le Brebiou (ks. uusinta) (Ranska)
Le Délice de Bourgogne (Ranska)
Le Pavé (Ranska)
Metsuri (Suomi)
Mont d’Or (Ranska)
Neufchâtel (Ranska)
PunaHeidi (Suomi)
Saint Albray (Ranska)
Väinö (Suomi)
SINIHOMEJUUSTOT
Fourme d’Ambert (Ranska)
Gorgonzola (Italia)
Regina Blu (Saksa)
Roquefort (Ranska) (ks. Roquefort & Samos Nectar)
Saint Agur (Ranska)
Stilton (Iso-Britannia)
PEHMEÄT JUUSTOT
Epoisses de Bourgogne (Ranska)
Limburger (Belgia/Saksa)
Taleggio (Italia)
PUOLIKOVAT JA KOVAT JUUSTOT
Brugge Broodje Apero with fenugreek & mustard (Belgia)
Chimay-olutjuusto (Belgia)
Comté (Ranska) (ks. Broileria comté-rakuunakastikkeessa)
Gamonéu (Espanja)
Gruyére (kts. myös Gruyérepiirakan uusinta sekä rapujuhlat)  (Sveitsi)
Kärtner Rahmlaib (Itävalta)
Limburger (Belgia)
Manchego (Espanja)
Mes-juusto (Norja)
Morbier-tuhkaraitajuusto (Ranska)
Oltermanni Cheddar (Suomi)
Parrano Robusto-gouda (Hollanti)
Passendale (Belgia)
Prima Donna maturo-pitkään kypsytetty gouda (Hollanti)
San Mauricio-tryffelijuusto (Espanja)
Shamppanjalla maustettu vuohengouda (Hollanti)
Vuohen maasdammer (Hollanti)
Vuohen Gruyére (Suomi)
Vuohen Vuoristo (Suomi)
Wasabigouda (Hollanti)
Wensleydale (Iso-Britannia)
JUUSTORUOKIA:
Broileria comté-rakuunakastikkeessa
Mont d’Or uunissa
Uunicamembert yrteillä ja valkosipulilla
JUUSTOILTOJA, -VALIKOIMIA JA -TARJOTTIMIA:
Serkun synttärijuhlat
Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia
Juusto- ja maisteluilta (teemana vuohen- ja lampaanmaitojuustot)
Juhannuksen juustoilta
Juustoilta vuohenjuustotäytteisillä persikoilla
Tapaksia, juustoja ja lautapelejä
Valmistujaisten juustovalikoima
Sideways, merlot ja espanjalaiset juustotLISUKKEITA JUUSTOILLE:
Aprikoosihillo kuminalla
Persikka-rosmariinihillo
Piparkakut (viljattomat)
Siemennäkkäri
Päivitetty 13.10.16