Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta

Nyt jos joskus on Suomessakin ollut kunnon jäätelökesä – eikä loppua näy. Kaupan vaihtoehtojen lisäksi on kiva tehdä jäätelöä itsekin, ja tässä tulee ehdottomasti herkullisin jäätelö ilman jäätelökonetta-ohjeeni. Siinä ei ole oikeaa kermaa ja sokeria säästelty 😉

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta – kivikova kalikka?

Olen itse koittanut tehdä jäätelöä ilman jäätelökonetta lukemattomat kerrat ja lopputuloksena on ollut lähes poikkeuksetta kova kalikka, josta ei niin vain mitään kauhota. Kuohkeus puuttuu täysin. Monissa ohjeissa käsketään vispaamaan jäätelöä jäätymisvaiheen aikana 30-60 minuutin välein sähkövatkaimella, mutta kuka jaksaa? Eikä se siitäkään huolimatta tunnu onnistuvan. Tehosekoittimella tehtävät marja- ja hedelmäjäätelöt ovat tähän asti olleet ainoita, joissa olen onnistunut:

Jäätelöä tehosekoittimella:

Olen nyt oppinut että kotitekoinen jäätelö syntyy todella helposti kunhan vaan on oikeat raaka-aineet. Jähmeäksi pakastettavan jäätelön tapauksessa kondensoitu maito toimii kotijäätelön salaisena raaka-aineena – se tekee jäätelön rakenteesta samettisen kuohkean. Kunpa olisin testannut tätä jo aikaisemmin. 😛 Kotijäätelön perusreseptiin tarvitaan vain kondensoitua maitoa ja kuohkeaksi vatkattua kermaa – sen jälkeen jäätelön voi maustaa millä haluaa, kuten esimerkiksi lakritsijauheella, kaakaolla tai hedelmäsoseella. Itse käytin tuoreita mustikoita ja punaherukoita, sillä kotimaiset marjat ovat nyt parhaimmillaan. Vihdoinkin jäätelöstä voi tehdä juuri sen makuista kuin itse haluaa. 😉

Lisää reseptejä kondensoidulla maidolla:

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta

Ainekset (6 annosta)

2 prk
kuohukermaa (4 dl)
1 tlk
kondensoitua maitoa (397 g)
2 tl
vaniljauutetta
lisäksi halutessasi muita maisteita tai sattumia, kuten esimerkiksi marjoja, hedelmäsoseita, kaakaota tai lakritsijauhetta
8 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 8 h 00 min

Tee näin:

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon vaniljauute ja kondensoitu maito – liika sekoittaminen vähentää kuohkeutta. Kääntele viimeisenä joukkoon haluamasi sattumat, kuten esimerkiksi marjat. Kumoa jäätelöseos pakastuksen kestävään astiaan (esim. vanhaan, muoviseen jäätelörasiaan) ja anna jähmettyä pakastimessa yön yli. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastumisen aikana. Ota jäätelö huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos haluat käyttää jauhemaisia mausteita (kuten esimerkiksi kaakaojauhe tai lakritsijauhe), sekoita ne valmiiksi kondensoituun maitoon ennen kermavaahtoon lisäämistä.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *