Pilkettä
Pilkettä

Itsenäisyyspäivän harjoituskinkku luumu-konjakkikastikkeella

Pidimme itsenäisyyspäivänä harjoitusmielessä kinkkuillallisen, mutta siitä kirjoittaminen lykkääntyi kummasti kun sairastuin seuraavana yönä vatsatautiin. Kinkku ei suinkaan ollut syynä moiseen, vaan vika lienee ollut ulkomaalaisissa pakastemarjoissa, joita söin ilman kuumentamista vastoin parempaa tietoani. Tyhmyydestä sakotetaan. 😛 Koska tämä blogi toimii ennen kaikkea reseptien ja ruoanlaittoniksien arkistointipaikkana minulle itselleni, joku referenssi siitä kinkusta on tänne saatava.  😉 Etenkin kinkun luumu-konjakkikastike oli mielestäni muistiin pistämisen arvoinen.

18kinkkuKinkkua, luumu-konjakkikastiketta, jouluisia ruusukaaleja ja dijon-sinappia

LUUMU-KONJAKKIKASTIKE

2 dl kinkunpaistolientä
1 sipuli
8-10 kuivattua luumua
2 rkl konjakkia tai brandya
1-1,5 dl kookosmaitoa

Hienonna sipuli ja luumut. Mittaa kinkunliemi kattilaan ja pistä sipuli- ja luumusilppu sinne keittymään ja turpoamaan miedolla lämmöllä. Kun sipuli ja luumu alkavat olla pehmenneitä ja hajota, lisää kookosmaito ja konjakki. Anna kastikkeen kiehahtaa ja jatka sitten keittämistä vielä hetki miedolla lämmöllä kunnes paksuus alkaa olla mielestäni sopiva. Aja kastike lopuksi tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Kinkku paistettiin viime vuotisilla ohjeilla, ja lisäkseen se sai Paleokeittiöstä löytynyttä jouluista ruusukaalipaistosta. Veikkaan vähän että siihen jäivät kyllä kinkun paistamiset meidän osaltamme loppuvuodeksi. Ainejärjestön joulujuhlilla ehdin kuitenkin taas jo herkuttelemaan kinkulla, ja teis vaikka jouluna joku sitä vielä tarjoaisi. 😉

PS. Jos joku etsii vielä vinkkejä LCHF-/paleojoulupöytään, niin kokosin alkukuusta listan ideoita ja reseptejä, ja sen jälkeen on tullut vielä julkaistua teemaan sopivien piparimutakakun ja mausteisen puolukkapiirakan ohjeet. 😉 Iloa joulupöydän suunnitteluun! 🙂

18jouluisetruusukaalit
Jouluiset ruusukaalit 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (5)

  1. Hei me graavataan! | Pilkettä

    […] ← Itsenäisyyspäivän harjoituskinkku luumu-konjakkikastikkeella December 19, 2014 · 7:31 am ↓ Jump to Comments […]

  2. Juhlat ja erikoisruokavalioiden huomioon ottaminen | Pilkettä

    […] täältä tai täältä Maidoton kastike: kookosmaitopohjainen (mallia löytyy esim. täältä ja täältä) tai majoneesi (esim. aioli) Viljattomat leivonnaiset: ks. Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto […]

  3. Ensimmäinen jouluillallinen meillä – Kauneus & Terveys -blogit

    […] sillä kinkun paistoliemi on melko suolaista. Tarjoa kinkun kanssa. PS. Kinkulle sopii myös luumu-konjakkikastike ja sinappinen kermakastike. ? Mielessäni pyöri alunperin jälkkäriksi jouluisempi […]

  4. Koska meillä on joulu? Ideoita joulupöytään! – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Kananmaksamousse Kinkunpaisto (katso myös mitä tehdä kinkusta seuraavana päivänä) –luumu-konjakkikastike kinkulle –sinappinen kinkunkastike Hasselbackan piparipunajuuret Lanttulaatikko Paahdettu […]

  5. Kulta, ostin joulukinkun – Kauneus & Terveys -blogit

    […] PS. Myöhemmin olen kehitellyt myös maidottoman luumu-konjakkikastikkeen reseptin kinkulle! ? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *