Intialaista lohta, parsakaalia ja aiolia

Aiemmassa postauksessani kerroin äitini minulle tarjoamasta herkullisesta intialaisesta lohesta. Hän antoi minulle käyttämäänsä mausteseosta lahjaksikin, joten päätin heti kokeilla omaa versiota! Todella nopea ja helppo ateria.

0803lohi

INTIALAINEN UUNILOHI

Lohifileetä syöjien määrän mukaan
Fish curry-maustetta / currya, kalamaustetta, garam masalaa, cayennepippuria
Suolaa
Limeä tai sitruunaa tarjoiluun

Aseta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa pinta ja hiero päälle currya. Itse käytin ihan Intiasta tuotua fish curry mausteseosta, mutta jos sellaista ei ole käsillä sekoita yllä mainitsemiani mausteita. Kalan voi antaa maustua muutaman tunnin jos on aikaa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Paista kalaa uunissa 200 ˚C asteessa 15-10 minuuttia fileen koosta riippuen.

Lisäksi söin höyrytettyä parsakaalia ja aiolia. Tällä kertaa tuli käytettyä kaupan aiolia, mutta katso täältä helppo aioliresepti. 😉 Myös creme fraiche sopisi mainiosti, etenkin jos kalasta tulee tulista.

Kommentit (12)
  1. Butter Chicken Tandoori – tandoorikanaa intialaisittain | Pilkettä
    24.3.2013, 11:47

    […] äidiltäni jokin aika sitten tuliaisiksi muutamaa intialaista maustetta. Fish currya käytin jo onnistuneesti lohen kanssa (kts. aiempi postaus), ja nyt oli sitten butter chicken […]

  2. Maukas kookos-lohicurry | Pilkettä
    5.4.2013, 05:00

    […] minulle taannoin sillä maustettua lohta (kts. aiempi postaus), ja itse käytin sitä aikaisemmin intialaisen lohen valmistukseen. Mauste on varmiiksi sopivan tulista, eikä sen kanssa tarvitse lisätä tulisuutta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *