Herkullinen ja kevyt mango-jogurttijäätelö

Julkaisen kerran kuukaudessa blogissa ruoka- ja treenipäiväkirjan, ja lokakuun dieetin ajalle osunut ruokapäiväkirja tuli ulos aiemmin tällä viikolla. Siinä toistui kolmena päivänä itse tehty mango-jogurttijäätelö. Kyseessä on siis kevyt herkku, joka sopii dieetillekin, mutta maistuu kerrassaan ihanalta. Niin yksinkertainen, ja melkein tekimisi mieli sanoa paras herkku ikinä. Joku ilta kun söin tätä herkkuani sohvalla, poikaystävä halusi tulla maistamaan ja hänen silmänsä levisivät: MITÄ TÄSSÄ ON? TÄN PITÄIS PÄÄSTÄ BLOGIIN! Ja niinhän se nyt pääseekin.

mango-jogurttijäätelö

Tuosta päivästä alkaen olemme nimittäin tuoneet pari pussia pakastemangoa jokaiselta kauppareissulta, sillä jos toinen syö mango-jogurttijäätelöä, iskee toiselle annoskateus. Pakko tehdä siis aina kaksi satsia. Pakastemangoa menee siis nykyään yli kilo viikossa. Onneksi kohta mango on sesongissa, ja sitten voi tehdä omat pakastemangonsa.

Katso täältä vinkit mangon kuorimiseen ja pilkkomiseen

IMG_3289

Mango-jogurttijäätelö on todella helppo ja nopea valmistaa, sillä tarvitset vain hyvän blenderin. Itselläni on Braunin monitoimikone, ja sen tehosekoitinosassa on tasainen pohja, josta tykkään todella paljon. Alaspäin kapenevat blenderit saattavat joskus kokemukseni mukaan heitellä palasia ylös kannun seinille hienontamisen sijaan. Suosittelen joka tapauksessa investoimaan hyvään blenderiin, itse valitsin Braunin monitoimikoneen, sillä samanlainen on palvennut äitiäni hienosti 90-luvun alusta ja palvelee edelleen. Ja tämä on siis ihan oma mielipiteeni. 😉 Mango-jogurttijäätelö sai poikaystävänikin tajuamaan miksi ruikutin koko kesän monitoimikoneeni perään (olen siis hänen luonaan putkiremonttievakossa, ks. Kun ruokabloggaaja muuttaa). Pakko se oli käydä hakemassa, ja olemme kumpikin tyytyväisiä siihen että se on nyt täällä kaikkine lisäosineen. 😉

mangojäätelöMango-jogurttijäätelö on kruunattu tässä tyrnimarjoilla, Cocovin mehiläisensiitepölyllä ja Urtekramin kuivatuilla granaattiomenansiemenillä

Mango-jogurttijäätelö

  • 1 ps pakastemangoa
  • 1,5-2 dl paksua, maustamatonta jogurttia (suosikkini on Lidlin Milbona 2 % kreikkalainen jogurtti)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • Hieman lisämakeutusta makusi mukaan, ei tarvitse välttämättä, mutta tekee herkusta jälkiruokamaisemman
  • (esim. muutama tippa steviaa tai hieman vaahterasiirappia)

Mittaa mango, jogurtti ja vaniljauute tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi, sileäksi massaksi. Tarksita sopiva makeus ja lisää hieman makeutusta tarvittaessa. Nauti heti.

Vinkki: Halutessasi voit lisätä mangojäätelöön mausteeksi hieman limenmehua ja/tai -kuorta tai jauhettua kardemummaa (minä rakastan mangon ja kardemumman yhdistelmää! Ks. mango-kardemummalassi)

mango-lassiMango-kardemummalassi on herkullinen jogurttijuoma

Mangon koostumus sopii jäätelöön erinomaisesti, ja siitä syntyy koostumukseltaan samettinen jäätelö siinä missä useimmat marjat ja hedelmät haluavat jäädä vähän hileisen tuntuisiksi. Banaani on oiva raaka-aine parantamaan tällaisen itse tehdyn hedelmä- tai marjajäätelön koostumusta. Kannattaakin testata myös näitä blogissa aiemmin olleita jäätelöreseptejä:

banaanijäätelö-pieniHerkullinen banaani-pähkinävoijäätelö (maidoton)

acai-jäätelöAcai-jäätelö (maidoton)

proteiinijäätelöItse tehty proteiinijäätelö

aamiainen-smoothieMarjapehmis (maidoton)

 

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *