Helppo karamellijuustokakku äitienpäivään

Minulle iski tässä eräänä päivänä hirveä himo leipoa jotain makeaa, mutta olen periaatteesta välttänyt ylimääräistä/turhaa kaupassakäyntiä, joten ei auttanut kuin tutkia mitä kaapeista löytyy. Kuivakaapissa oli paketti alkuvuodesta alennuksesta ostettuja gluteenittomia pipareita ja tölkki karamelisoitua, kondensoitua maitoa (valmis kinuski/dulce de leche). Jääkaapissa oli rahkaa ja maustamatonta tuorejuustoa – niinpä mielessäni alkoikin hahmottua karamellijuustokakku. Normaalisti olisin hakenut täytteeseen kuohkeutta kuohukerman avulla, mutta tällä kertaa raaka-aineiden sanelemana syntyi rahkapitoinen, ”melkein terveellinen” versio. 😀 Se olikin yllättävän hyvää, ja kehtaan jopa laittaa reseptin tänne. Kirjoitin kyllä mukaan ohjeet myös kerman käyttöön, jos joku haluaa kokeilla. 😉 Karamellijuustokakku olisi muuten oiva tarjottava viikon päästä olevana äitienpäivänä! Raaka-aineita ei tarvita paljoa, ja resepti sopii aloittelevallekin leipurille.

Karamellijuustokakku

Pohja:

  • 150 g (gluteenittomia) digestive-keksejä (tai pipareita!)
  • 75 g voita

Täyte:

  • 500 g maitorahkaa (tai 250 g rahkaa + 2 dl vaahdotettua kuohukermaa)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (täysirasvaista)
  • 1 tlk (397 g) karamelisoitua kondensoitua maitoa
  • 5 liivatelehteä
  • Tilkka kiehuvan kuumaa vettä (n. 0,5 dl)

Murskaa keksit hienoksi jauheeksi tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita voisula tasaisesti keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunojen ja pohjan välistä. Voitele sivut kevyesti. Taputtele keksimassa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Asettele liivatelehdet yksitellen kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon tai muuhun astiaan. Jätä liivatelehdet likoamaan. Notkista tuorejuusto haarukan avulla. Sekoita maitorahka, tuorejuusto ja karamellisoitu kondensoitu maito keskenään. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Lisää liivate ohuena norona rahkatäytteen joukkoon ja sekoita (samalla) voimakkaasti. Jos käytät kermavaahtoa, kääntele se tässä kohdassa rahkaseoksen joukkoon varoen ylimääräistä sekoittamista. Ota vuoka jääkaapista ja kumoa täyte pohjan päälle. Tasoittele pinta lastan tai nuolijan avulla. Anna kinuskijuustokakun jähmettyä jääkaapissa yön yli, tai vähintään 4-6 tuntia. Koristele halutessasi suklaarouheella, kaakaojauheella tai keksimurulla ennen tarjoamista.

Lisää kakkuvinkkejä äitienpäivään:

Irish Coffee-juustokakku (yksi kestosuosikeistani)

Mantelinen suklaabrownie (taivaallista – äideille, jotka tykkäävät tummasta suklaasta ja pähkinöistä)

Smoothiekakku (raikkaasta tykkääville ja terveystietoisille)

Sitruuna-ricottakakku (täydellinen päiväkahveille)

Lisää reseptejä kondensoidusta maidosta:

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *