Helppo blinitäyte x 5 – suolaiset ja makeat vaihtoehdot

Rakastan lettuja, vohveleita ja pannareita kaikissa muodoissaan – niin suolaisina kuin makeinakin. Näin keväällä yhdet must-letut vat tietysti blinit. Blinejä voi nauttia niin suolaisilla kuin makeillakin täytteillä. Omia suosikkejani ovat kala- ja sienitäytteet, mutta ateria kannattaaa ehdottomasti kruunata myös makealla blinillä. Tässä teille helppo blinitäyte kertaa viisi. 😉

Suolainen blinitäyte x 3

Blinitäyte savulohesta

  • 200 g lämminsavulohta nahka ja ruodot poistettuna
  • 200 g kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 purkillinen pieniä säilykekapriksia
  • Sitruunamehua
  • Tilliä tai ruohosipulia silputtuna
  • 1/2 punasipulia silputtuna (ei pakollinen)
  • Mustapippuria

Sekoita lohi, kermaviili, kaprikset ja sipulisilppu kulhossa haarukalla. Lisää sitruunamehua ja mustapippuria maun mukaan (maistele koska hapokkuus ja mausteisuus on sinusta miellyttävä). Lohta ei tarvitse erikseen pilkkoa, sillä se hajoaa kyllä haarukalla sekoitettaessa.

Blinitäyte katkaravuista

  • 200 g sulatettuja pakastekatkarapuja
  • 1 dl majoneesia (joko valmista kaupasta tai itse tehtyä, ks. resepti)
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (tai lisää majoneesia)
  • 1-2 tl sriracha-chilikastiketta (maun mukaan)
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • Suolaa

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita katkaravut, majoneesi, jogurtti ja valkosipulimurska keskenään. Lisää srirachaa ja suolaa maun mukaan.

Blinitäyte sienistä

  • 200 g esikäsiteltyjä/ryöpättyjä suolasieniä
  • 1/2 punasipuli hienonnettuna
  • 200 g raejuustoa
  • 200 g kermaviiliä
  • Hieman sitruunamehua
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Purista sienistä ylimääräiset vedet pois ja hienonna ne veitsellä. Sekoita sienet, sipulisilppu, raejuusto ja kermaviili keskenään. Lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua maun mukaan.

Vinkki: jos sinulta ei löydy sienisalaattiin sopivia sieniä, voit tehdä myös lämpimän sienitäytteen haluamistasi sienistä ja paistetusta sipulista ja pekonista. 😉

Suolaiset täytteet kannattaa valmistaa jo hieman etukäteen jotta niiden maut ehtivät tekeytyä ja tasoittua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Makea blinitäyte x 2

Makea blinitäyte 1

  • Hapokkaita marjoja
  • Kondensoitua maitoa (valmista tavaraa tölkistä)

Lusikoi letulle haluamassasi suhteessa. 😉

Makeat blinitäyte 2

  • Lakkahilloa
  • Turkkilaista jogurttia

Lusikoi letulle haluamassasi suhteessa. 😉

Ai niin, täällä Suomessa blinit ovat tyypillisesti pieniä, paksuja lettuja, mutta Venäjällä nautitaan ohuista blineistä. Blogista löytyykin vanhempi resepti ohuisiin gluteenittomiin blineihin venäläisten ystävieni järjestämän blini-illan jäljiltä. 😉 Tällä kertaa käytimme kuitenkin valmista Vuohelan herkun gluteenitonta blinijauhoseosta, josta tuli nimenomaan paksuja lettuja. Mutta kuten sanottu, minulle maistuvat kaikenlaiset letut. 😉

Gluteenittomien blinilettujen resepti löytyy täältä.

Lisää reseptejä löytyy reseptihakemistosta.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *