Hellivä hiustenpesu hoitoaineella

Lukiomme abikronikassa luki taannoin ”Hiukset ovat Siirille tärkeät, ja niitä on paljon”. 😀 Silloin hiukseni olivat väliltä polkka- ja olkapääpituus sekä otsatukka poiskasvatusprojekteineen, kun taas sen jälkeen olen viihtynyt pitkissä hiuksissa ilman otsatukkaa. Huomattavasti toimivampi ratkaisu minulle, jolla on voimakkaita pyörteitä siellä sun täällä. Lyhyet hiukset halusivat sojottaa sinne sun tänne ja niitä piti olla joka päivä laittamassa ettei näyttäisi peikolta, mutta pituus tuo hiuksiin sen verran painoa että pyörteet pysyvät kurissa ja hiukseni ovat hyvin helpot.

no-poo

Pitkät hiukset vaativat kuitenkin huolenpitoa, jotta ne pysyisivät hyväkuntoisina. En käytä juuri kuivattavia muotoilutuotteita ja föönaan/kiharran niitä harvoin (suoristuksesta on turha puhua, hiukseni ovat piikkisuorat), mutta värjään niitä säännöllisesti. Niinpä käytänkin hiustenhoidossa pääasiallisesti kosteuttavia ja korjaavia tuotteita. Lempikikkani on kuitenkin ollut hiusten pesu hoitoaineella.

Kuulit aivan oikein. Hiukset voi pestä myös pelkällä hoitoaineella ilman shampoota. Opin tämän kikan joskus teininä Juurikasvu-foorumilta, ja se on ollut minulla käytössä jo liki 10 vuotta. Siellä tätä hoitoainepesua kutsuttiin CO-pesuksi (conditioner only), mutta joku saattaa tuntea tämän tavan myös termillä ”no poo”). Sen avulla hiukset pysyvät hyvin kostutettuina ja kiiltävinä. Suosittelen erityisesti pitkille, värjätyille ja kuiville hiuksille, kuivalle päänahalle ja mikäli joudut pesemään hiuksia usein esimerkiksi treenaamisen takia! Hoitoainepesu on myös erinomainen tapa pitää hiuksen kosteutettuina rantalomalla, jossa aurinko ja merivesi kuivattavat niitä (kuten esimerkiksi Puerto Ricon lomallamme).

kuivat-hiukset

Tee näin:

hoitoainepesuValitse tarkoitukseen sopiva hoitoaine:
Hoitoainepesuun sopii superhoitavaa paremmin kevyt hoitoaine, mieluusti silikoniton tai vähäsilikoninen. Hyväksi havaittuja ovat kotimaisen XZ:n hoitoaineet (aikalailla kaikki), Erittäin Hieno Suomalainen-hoitoaineet ja L’oreal Elvitalin vaaleanpunainen Nutri-Gloss. Kuvassa Puerto Ricon lomalla tähän tarkoitukseen ostettu Garnierin hoitoaine, joka myös toimi hyvin. Hoitoainetta kuluu enemmän kuin normaalisti, joten sen sopii olla myös edullista. 😉

Hiusten pesu:
Kastele hiukset huolella ja levitä hoitoaine niiden ollessa kunnolla märät. Levitä hoitoainetta reilulla kädellä erityisesti tyveen ja hiero sitä hiuksiin ja päänahkaan huolella.  Levitä pituuksiin vähemmän hoitoainetta, itse pistän sinne hoitoainetta samaan tapaan kuin shampoopesun yhteydessä. Anna hoitoaineen olla päässä 5-10 minuuttia. Huuhtele sitten hoitoaine pois päästä hieroen ja ”vaahdottaen” sitä samalla. Hoitoaine saattaa hyvinkin ruveta vaahtoamaan tässä vaiheessa kevyesti. 😉 Kuivaa hiukset tavalliseen tapaan, itse sipaisen latvoihin yleensä vielä hieman jätettävää hoitoainetta.

Hiuksista tulee sopivalla hoitoaineella ilmavat, kiiltävät ja pehmeät. Jos ensimmäisen kerran jälkeen lopputulos ei tyydytä, kokeile vielä toisella hoitoaineella – toiset toimivat paremmin kuin toiset. 😉

HUOM: Jos käytät muotoilutuotteita, hoitoainepesu ei välttämättä riitä. 

Kommentit (9)
  1. Tämä hoitoainepesu onkin ihan uusi juttu mulle. Täytyypä kokeilla. 🙂

    1. Suosittelen! Minä opin sen onnekkaasti jo nuorella iällä, hiukset kiittävät. <3

  2. Flow kirkastaa ihon kevääksi - Pilkettä
    25.4.2017, 17:16

    […] Lue myös: Hellivä hiustenpesu hoitoaineella […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *