Hedelmäinen myslileipä ja emmental vuohenmaidosta

Kehittelinpä taas keittiössä yhden lapsuuteni suosikeista tähän päivään sopivaksi. 😉 Pidin taannoin kovasti kaupan myslileivästä, joka oli vaalea, pullamainen leipä pähkinöillä ja hedelmissä. Paksu siivu sitä, margariinia ja juustoa päälle – namnam. Alkuperäisessä tuotteessa pähkinöitä olisi saanut minun puolestani olla enemmänkin, joten tämän päivän versioon pistinkin niitä sitten tarpeeksi. Lisäkseen ne saivat kuivatut hedelmät ja siemenet. Resepti on helposti varioitavissa sen mukaan mistä kukin tykkää tai mitä kaapista sattuu löytymään. 😉

10myslileipa1

10myslileipa2

HEDELMÄINEN MYSLILEIPÄ

8 kananmunaa
50 g voita, gheetä tai kookosöljyä
1 dl kookosjauhoa
1 dl pähkinöitä (minulla paraa- ja saksanpähkinöitä)
1 dl siemeniä (seesamin- ja kurpitsansiemeniä)
1 dl kuivattuja hedelmiä (aprikooseja ja luumuja)
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi niin että niiden tilavuus kaksin- tai kolminkertaistuu. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Rouhi pähkinät ja silppua kuivatut hedelmät. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munavaahtoon samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia. Kumoa taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa 175 ⁰C asteessa 40-45 minuuttia. Tarkista leivän kypsyys hammastikulla.

10myslileipa3
Myslileipä vuohenmaitomaasdammerilla, kananmunalla ja auringonkukanversoilla

10vuohenmaasdammer

Tämäkin leipä toimi erinomaisesti voin ja juuston kanssa. 😉 Juustona minulla oli tälläkertaa hollantilaista vuohen maasdammer-emmentaljuustoa. Se on miedohko, mutta oikein maukas, ja tuo kivaa vaihtelua siihen perusvuohengoudaan (joka on tietty hyvää sekin). Vuohen maasdammer sopii erinomaisesti leivänpäälle ja epäilemättä myös lämpimiin ruokiin, kuorrutuksiin ja miksei pitsan päällekin. Sitä napsii myös ihan ilokseen sellaisenaankin. Kyseistä juustoa löytyy ainakin Stockmannilta, suosittelen tutustumaan. 🙂

PS. Vuohen- ja lampaanmaitojuustojen ystävän kannattaa kurkata myös viimeisin juustoiltani ja juustoesittelyt. 😉
Lisää leipäreseptejä löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (3)
  1. Gluteeniton joulu - parhaat joulureseptit vuosien varrelta - Pilkettä
    16.12.2017, 09:17

    […] Hedelmäinen myslileipä Pellavansiemenlimppu Siemennäkkäri Punajuurisalaatti piparjuurella Waldorfin salaatti (kevyempi ja raikkaampi versio) […]

  2. Vadelmaa ja karvasmantelia pullan sijaan piirakassa - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 16:46

    […] reseptejä ja muista nostalgisia herkkuja: Hedelmäinen myslileipäKanelipullamuffinssit Karviaisfrangipanetorttu Laskiaispullabattle (kaksi reseptiä) + […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *