Hasselpähkinäleipä (LCHF/paleo) ja hampunsiemenlevite

No niin, nyt on taas aika lisätä uusi resepti leipärepertuaariin. 🙂 Lapsena yksi lempileivistäni oli myslileipä sen sisältämien kokonaisten pähkinöiden ansiosta.  Niinpä tällä kertaa vuoroon pääsikin herkullinen ja aromikas hasselpähkinäleipä. Lisäksi otin kokeiluun myös Eilistä & Paistoa-blogista löytämäni hampunsiemenlevitteen. Olen pitkään pähkäillyt mihin käyttäisin kaapissa olevia kuorellisia hampunsiemeniä, ja siemenistä tehty levite kuullosti ihanan maukkaalta. Maukasta se olikin. Hasselpähkinäleivän resepti on LCHF Gourmetista, mistä löysin aiemmin myös laskiaispullien reseptiin. Lisäsin leipäreseptiin muutamia soveltamisvaihtoehtoja. 😉

hasselpahkinäleipä

Hasselpähkinäleipä

12 isoa kananmunaa
50 g voita tai ½ dl kookosöjyä
1,5 dl kookosjauhoa
1,5 dl hasselpähkinäjauhoa tai mantelijauhoa
1,5 dl hasselpähkinöitä
2 rkl psylliumia
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi tai öljy ja lisää se muna vaahtoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne sitten munavaahtoon samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia ja kumoa se sitten voideltuun leipävuokaan. Paista leipää uunissa 175 ⁰ C asteessa 40-45 minuuttia. Anna leivän jäähtyä,

Vinkki: LCHF Gourmetin mukaan leivän voi valmistaa myös ilman vuokaa limpuksi. Lisää tällöin taikinaan ylimääräinen rkl psylliumia ja muotoile taikinasta leivinpaperinpäälle leipä kostein kävin. Ripottele hieman hasselpähkinäjauhoa leivän pinnalle.

Kts. Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto

18hampunsiemenlevite218hampunsiemenlevite1

HAMPUNSIEMENLEVITE

1 dl hampunsiemeniä (kuorellisia)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ dl vettä
Yrttejä maun mukaan (esim. ruohosipuli, basilika tai korianteri)
¼-½ tl ruususuolaa

Liota siemeniä vedessä jääkaapissa yön yli (n. 12 h). Kaada liotusvesi pois (tämä ei ole se reseptin vesi). Mittaa siemenet, öljy, mausteet ja vesi korkeaan ja kapeaan kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Säilytä jääkaapissa.

Minun sauvasekoittimeni jäljiltä tahnaan jäi hieman hampunsiemenien kuorta, mutta minua se ei haitannut eikä sitä leivän päällä huomaa. Lisäksi suosittelisin käyttämään levitteessä maukasta oliiviöljyä, jos sen maku suinkin on mieleesi. 😉

Leivän päälle sopivat hyvin myös oliiviriini ja sinihomejuustolevite. 😉

18ruususuolaRuususuola on hennon vaaleanpunaista suolaa, jonka pitäisi olla erityisen hyvää hivenaine- ja mineraalisisällöltään. Suola saa värinsä raudasta ja mangaanista. Sitä löytyy Iherbistä, terveyskaupoista ja suuremmista marketeista. Tämä pussi on cittarista. Ruususuolan sijaan voi käyttää tavallistakin suolaa.

Kommentit (23)
  1. Ensimmäinen raakakakkuni - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 17:14

    […] ja avokadotäyte olivat todella hyvä makuyhdistelmä. Suolaa (erityisesti suosittelen ruususuolaa) ei kannata unohtaa – se tasapainottaa taatelia ja korostaa avokadoa. […]

  2. 5 parasta asiaa kotona - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 14:59

    […] mahdollinen startti päivälle: hasselpähkinäleipää, keitettyjä kananmunia ja pekonia, kahvia ja hesari. Hesarin kannen kaalimatomainoskin komppailee. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *