Harju 8 – rentoa ruokailua ja kukkakimppuja

Ihanaa pääsiäistä! Moni tuntuu reissaavan pyhiksi kotipaikkakunnalle, mutta minä päätin jäädä tänä vuonna ihan kotosalle. Suurin syy oli levontarve (viimeisen kuukauden aikana tuntuu olleen ihan hirveästi viikonloppumenoja, ja toukokuu näyttää ihan yhtä hurjalta), ja sitä paitsi tein pikapyrähdyksen Helsinkiin jo alkuviikosta kun kävin moikkaamassa Espanjasta pääsiäiseksi Suomeen tullutta ystävääni. Tiistai-iltana mahduimme jopa syömään muuten vilkkaaseen Harju 8-ravintolaan Kalliossa (Harjutori 8).

Markettitulppaanit ovat keväällä vakiokodinpiristäjiä

Harju 8 on kiinnostanut minua jo jonkin aikaa, sillä ravintolan konseptiin kuuluu ruoan lisäksi hauskasti kukkien myynti. Kukkakimpun voi siis ostaa mukaan illalliselta, mikä ei ole mielestäni lainkaan pöllömpi idea. Kukkakimppu piristää kotia poikkeuksetta, mutta huomaan ostavani kukkani (tavallisesti neilikoita, nyt keväällä tulppaaneja, kuten kuvasta näkyy) ihan vaan marketista. Ovathan ne kukat silloinkin kiva piristys kotiin, mutta välillä olisi ihana saada mietittyjä, siroja kimppuja, joissa on vaikkapa rakastamani eukalyptuksen kaltaisia lisävihreitä. 😉 Oi miksi työmatkani varrella ei ole yhtään kukkakauppaa ja toisilla alueilla niitä mahtuu kolme samaan kortteliin?!

Palsternakkaranskikset
Friteerattu romanesco-kukkakaali parmesaanilla

Mutta sitten itse ruokaan. Tilasimme jaettavaksi palsternakkaranskiksia piparjuurimajoneesilla, friteerattua romanesco-kukkakaalia parmesaanilla, Rydbergin pihvin ja juustolajitelman. Kaikki oli maukkaita ja hyvin tehtyjä – ei karrelle palaneita kasviksia (niitä tuntuu yleensä mahtuvan muutama mihin tahansa frittiannokseen, mutta ei täällä) ja pihvin kypsyys oli erinomainen. Juustolajitelman punaherukkahillokkeessa maistui hauskasti lempimausteeni kardemumma! Menussa oli useampi kiinnostava ruoka, ja annosten jakaminen oli oiva tapa päästä maistelemaan useampaa – suosittelen. 😉 Listan pastat sai myös gluteenittomana. Tilaamiemme annosten hintataso oli välillä 5-18 €, eli hintataso oli mielestäni varsin kohtuullinen.

Rydbergin pihvi on klassikko
Punaherukkahillokkeessa maistui hauskasti kardemumma

Paikan miljöö oli konstailematon ja kukkien piristämä, tunnelma rento. Ravintolassa oli kuitenkin sen verran vieraita ja iltakin hämärtyi, joten päätin kuvata vain annokset. Ravintolan sisustusta ja niitä kukkia voi kuitenkin fiilistellä Pupulandia-blogissa ennen paikan päälle porhaltamista. 😉 Meitä palvelleista kahdesta miespalvelijasta toinen oli kerrassaan erinomainen ja auttoi meitä juomien valinnassa ja hoiti asiakaspalvelutyönsä niin omistautuneesti kuin vain voi toivoakin, mutta toinen olikin sitten perusvälinpitämätön. Ensimmäinen ansaitsi ehdottomasti tippinsä. 🙂 Harju 8 ei ota vastaan pöytävarauksia, enkä osaa oikein päättää onko se plus vai miinus. Tavallaan tykkään spontaaniudesta ja siitä että voi käydä kurkkaamassa mahtuuko ko ravintolaan ja jos ei, niin valita sitten yhden seudun monista ravintoloista, mutta yleensä jos lähden jonnekin ravintolan takia (asun kuitenkin vakituisesti Turussa enkä Helsingissä) haluaisin olla varma siitä että myös pääsen sinne minne halusinkin. Harju 8:n varauspolitiikka sopiikin siis parhaiten paikallisille, ja se onkin oiva kortteliravintola. Muita suosittelen varautumaan plan B:llä. 😉

Kommentit (2)
  1. Kiitos ravintolavinkistä!:) Tuota Harju8 haluan kyllä ehdottomasti kokeilla, asumme vielä juuri sopivasti tässä melko lähelläkin.
    Täälläkin vietetty pääsiäinen Helsingissä hyvän ruoan ja seuran parissa 🙂

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. No sittenhän teidän on kätevä kurkata mahtuuko vai ei – suosittelen kyllä siihen tutustumista! 😉 Ja kiva että pääsiäinen meni sielläkin mukavasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *