Gluteenittomat kukkakaaliwingsit – helppo kasvisherkku

Hei, tältä puolelta ruutua löytyy dippikasvisten suurkuluttaja. Porkkanaa, paprikaa, kukkakaalia, kurkkua – mitä milloinkin sattuu löytymään. Niiden kaveriksi tulee tehtyä jääkaapin sisällön mukaan yrteillä maustettuja kermaviilikastikkeita ja itse tehtyä majoneesia erilaisilla mausteilla. Etenkin näin kesällä kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan, joten niitä kannattaakin käyttää. Kylmiin dippikasviksiin kivaa vaihtelua tuovat kuitenkin lämpimät kasvisruoat, kuten gluteenittomat kukkakaaliwingsit.

Gluteenittomat kukkakaaliwingsit kuorrutetaan ensin taikinalla ja sen jälkeen niihin lätkitään maukasta glaseerauskastiketta reilulla kädellä. Tämän annoksen innoituksena minulla oli itse asiassa Turun parhaan japanilaisen ravintolan, Karu Izakayan, kana-annos, jossa perunajauholla leivitetty, ihanan rapeaksi paistettu kana on kuorrutettu happaman tulisella punaisella kastikkeella. Kastike tuo tähänkin annokseen kivaa potkua. 😉

Gluteenittomat kukkakaaliwingsit ovat terveellinen herkku kotimaisista kasviksista

Kotimainen kukkakaali on nyt edullista, joten sitä kannattaa hyödyntää. Kukkakaaliwingsien lisäksi herkkuresepteihini kuuluu maukas parmesaani-kukkakaaligratiini ja kukkakaalirisotto. Muita tämän sesongin ruokia ovat kesäkurpitsaruoat (kuten jauheliha-kesäkurpitsavuoka, kesäkurpitsapuuro ja kesäkurpitsasämpylät). 😉

Mikä on sinun suosikkireseptisi kukkakaalista?

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Gluteenittomat kukkakaaliwingsit

Ainekset

1
keskikokoinen kukkakaali
Taikina
1,5 dl
vettä, maitoa tai kasvimaitoa
2 dl
täysyväriisijauhoa
1 tl
suolaa
1 tl
valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
Glaseerauskastike
2 dl
ketsuppia
1-2 tl
sriracha-chilikastiketta
2 tl
(makeaa) savupaprikajauhetta
2-3 rkl
gluteenitonta soijakastiketta
2 rkl
vaahterasirappia tai juoksevaa hunajaa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Leikkaa kukkakaali suupalan kokoisiksi nupuiksi. Varren voi säästää esimerkiksi sosekeittoa varten. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Kasta kukkakaalinuput taikinaan ja asettele leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda kukkakaalia uunissa 225 C asteessa 15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa glaseerauskastikkeen ainekset keskenään. Tarkista sopiva suolaisuus, tulisuus ja savunmaku. Ota kukkakaalit uunista ja valele ne glaseerauskastikkeella. Jatka paistamista 224 C asteessa vielä 10-15 minuuttia – kunnes kastike on kuivunut kukkakaalien pintaan ja rupeaa saamaan hieman väriä.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *