Gluteeniton San Diego ja ravintolavinkit jokaiseen makuun

Palasin eilen 10 päivän työmatkaltani San Diegoon, joten terveiset aurinkoisesta Kaliforniasta! Ajattelin pistää blogiin matkakertomuksen ensi viikon puolella kun olen saanut käytyä läpi reissun aikana otettuja kuvia, ja näin ensimmäisenä aloitankin reissun läpikäymisen lempiaiheellani: ruoalla. Vuorossa onkin siis ruoka San Diegossa ja ravintolavinkit. 😉

Gluteeniton San Diego ja meksikolaiset vaikutteet

Olen ollut Yhdysvalloissa San Diegon lisäksi Puerto Ricon pääkaupungissa San Juanissa, Philadelphiassa ja New Yorkissa, eikä missään ole ollut niin helppoa kuin San Diegossa. Kalifornia on tunnettu terveyshifistelijöistään, mutta ruokavaliotrendien mekka taitaa olla enemmän julkkisten suosima Los Angeles. Olen tottunut siihen että useimmissa ravintoloissa tarjoilijat haluavat käydä tarkistamassa asian keittiöstä ja ehdottavat sitten jotain, mutta San Diegossa jopa ihan pikkupaikoissakin osattiin heti kertoa mitkä listan annokset ovat valmiiksi gluteenittomia. Lisäksi San Diego on hyvin lähellä Meksikon rajaa, joten meksikolaisen ruoan tarjonta on erinomaista. Ilahduttavasti tacot tuntuivat olevan poikkeuksetta gluteenittomilta maissiletuilta tarjottuja, enkä ole muuten koskaan syönyt niin hyviä tacoja kuin täällä! Näin vinkkinä: oikeat tacokuoret eivät ole kovia sipsejä, vaan pieniä, pehmeitä lettuja. 😉 Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Toinen San Diegon erikoisuus ovat craft beerit, eli pienpanimo-oluet. Itse en niihin sattuneista syistä tutustunut, mutta kaverit kyllä ylistivät niitä mennen tullen. Kuulemma parhaat oluet ikinä, eikä kertaakaan tullut vastaan pettymystä.

Aiemmat ravintolavinkit jenkkeihin:

6 x ravintola, San Diego

San Diegossa hämäryys yhdistettyinä värillisiin valoihin tuntui olevan suosittua, ja se on hyvin haastavaa kuvien ottamisen kannalta (ks. Kuvaaminen ravintolassa), joten pahoittelen että kuvat ovat vähän kökköjä ja joistain se puuttuu kokonaan.

Cobb Salad

Fox Sport & Grill (1 Park Boulevard)

Hilton Bayfrontin alakerrasta löytyvä sporttibaari- ja ravintola, joka tarjosi isoja annoksia edulliseen hintaan. Salaatillakin on kokoa sen verran että nälkä kyllä lähtee. 😉 Täältä saa myös paikallista spesialiteettia, carne asada friesiä, eli naudanlihaa paikallisilla mausteilla ranskalaisten päällä. Loistava annos peliä seuratessa kavereiden kanssa jaettavaksi. Carne asadaan kannattaa ehdottomasti tutustua!

Gaslamp BBQ (524 Island Avenue)

Edullinen paikka perinteisen grilliruoan himoon. Porsaan ribsit ovat paikan spesialiteetti. Itse otin naudan ribsit, mutta possu olisi kyllä ollut parempi vaihtoehto. BBQ-kastike on gluteenitonta.

La Puerta (560 Fourth Avenue)

La Puerta on keskustan Gaslamp Quarterissa sijaitseva meksikolainen ravintola, joka oli jossain listattu koko Yhdysvaltojen parhaiden tacopaikkojen joukkoon. Listalta löytyy annos, johon kuuluu kolme tacoa lisukkeineen ja jokaiseen tacoon voi valita eri täytteen – ihan loistava tapa päästä maistelemaan useampaa kiinnostavaa täyte vaihtoehtoa kerralla! Itse otin carne asadan, pollo asadan ja katkaravut. Tacot olivat kuin olivatkin hyviä, mutta parasta annoksessa olivat tacojen lisukkeet. Annokseen kuului nimittäin tacojen lisäksi riisiä, papumuhennosta ja kasvismuhennosta. Kerrassaan herkullista! Lisäksi paikalla on laaja margarita- ja cocktaillista. Itse join viehättävän savuisen mezcal-greippicocktailin. 😉 Täällä on myös laaja valikoima tequilaa ja mezcalia, jos niiden maistelu kiinnostaa.

Poke bowl

Rakiraki Ramen & Tsukemen (2254 India Street)

Ensimmäinen poke bowlini. Lounasaikaan täältä saa koottua haluamistaan aineistaan ruokaisan poke bowlin. Sen lisäksi listalta löytyy toinen toistaan herkullisempia sushi burritoja. Soija ei valitettavasti ollut gluteenitonta. Rakiraki Ramen sijaitsee viehättävällä Little Italyn alueella, josta löytyy lisäksi kivoja kahviloita ja pienpanimoita.

Kaupungin paras salaatti

The Blind Burro (639 J Street)

The Blind Burro on myöskin meksikolainen ravintola, josta saa hyviä tacoja. Täällä annokseen kuuluu kaksi tacoa ja yksi valinnainen lisuke. Suosittelen kokeilemaan grillattuja lime-korianteri-katkarapuja ja sweet corn-lisuketta. Lisäksi täällä oli koko reissun parhaat salaatit: valtava kulho raikasta ja rapeaa salaattia runsailla täytteillä.

Punajuurisalaatti paahdetuilla pekaanipähkinöillä, sinihomejuustolla ja kanalla
Avocado toast
Shrimps, Andalusian sausage & White Cheddar Grits

Union Kitchen & Tap Gaslamp (333 Fifth Avenue)

Gaslamp Quarterin pääkadulla sijaitseva monipuolinen ravintola, joka tarjoaa modernia amerikkalaista ruokaa meksikolaisella vivahteella. Täältä löytyy myös brunssimenu viikonlopulle. Kaverini söivän täällä maukkaat avokadoleivät, ja minä testasin yhdellä kertaa punajuurisalaatin kanalla, toisella kerralla annoksen, jossa oli katkarapuja, mausteista makkaraa ja cheddar gritsejä. Grits ovat myöskin amerikkalainen erikoisuus, joka on vähän kuin paikallinen risotto. Se on karkeasta maissijauhosta tai rouheesta tehty puuromainen lisuke. Cheddarilla höystettynä se oli aika täydellistä comfort foodia. Viinipullot ovat täällä tiistaisin puoleen hintaan. 😉

Bonuksena vinkki Orange Countyyn

Vodka-battered fish & chips

Haven Gastropub (190 South Glasell Street)

Kävimme yhtenä päivänä Los Angelesin (tai oikeastaan Anaheimin) puolella katsomassa NHL-jääkiekkoa ja päädyimme lounastamaan Orange Countyn puolella Haven gastropubissa. Tilaamiemme annosten joukossa olivat vodka-battered fish & chips, kana-kvinoasalaatti ja Havenin nimikkoburgeri, jossa oli mukana pitkään kypsytettyä vuohenjuustoa. Etenkin burgeri sai osakseen ylistystä ja se oli kuulemma koko reissun paras burgeri. Ei siis mikään turha paikka!

Ensi viikolla lisää San Diegosta! 😉

Matkustaminen-hakemistosta löytyy aiemmat reissujutut.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *