Gluteeniton pääsiäinen – resepti-ideat suolaisiin ja makeisiin herkkuihin
Pääsiäinen tuntuu hiipineen ovelle jo aivan huomaamatta. Viime vuonna vietin pääsiäistä Helsingissä, jossa kävin tyttökaverieni kanssa Basbas staff & wine barissa syömässä ja herkuttelin äidin tekemillä rahkaletuilla. Kevät on ollut melkoisen kiireistä ja viikonloppuisinkin on ollut niin paljon menoja että tänä vuonna tuntuu ihanalta ajatukselta pysytellä ihan vain kotosalla. Herkullinen ruoka kuuluu toki siihenkin, ja niinpä kokosinkin listan pääsiäiseen sopivista resepti-ideoista – kaikki totuttuun tapaan gluteenittomana. 😉 Kaikki tässä listassa mainitut ovat kestosuosikkejani, jotka ottaisin omaan juhlapöytääni koska tahansa.
Gluteeniton pääsiäinen – resepti-ideat suolaisiin ja makeisiin herkkuihin
Kasvisruokia ja lisukkeita:
- Brie-parsapiirakka
- Gruyére-juustopiirakka (yksi blogin vanhimmista resepteistä, toimii edelleen!)
- Parsarisotto vuohenjuustolla
- Parsasalaatti
- Punaviinirisotto (herkullinen liharuokien, esim. karitsan paahtopaistin kanssa)
- Sitruunarisotto (herkullista kalan kanssa, esim. savulohen)
Kala- ja lintuvaihtoehtoja:
- Appelsiinilohi
- Nyhtöankka mausteisella luumukastikkeella (kokonainen ankka on juhlava ilmestys)
- Vuohenjuustolohi
Karitsa- ja lammas:
- Karitsankare yrttivolla ja maa-artisokka-palsternakkasose
- Marokkolaiset karitsanpotkat
- Nyhtölammas mintulla ja granaattiomenalla
- Vinkit karitsan paahtopaistin marinoimiseen ja paistamiseen
- Ylikypsä karitsan entrecôte balsamicokastikkeella
Makeaa:
- Key Lime Pie (joko limestä tai veriappelsiinista)
- Mangoraakakakku
- Mämmi – kyllä, sekin onnistuu gluteenittomana
- Rahkaletut jogurttivaahdolla
- Rahkapiirakka pullapohjaan (nopea ja helppo, voi tehdä valmiista pakastetaikinasta)
- Sitruunainen manteli-ricottakakku
- Sitruuna-marenkipiirakka
- Töhnämunat