Mignon-juustokakku kruunaa pääsiäisen

Mitä olisi pääsiäinen ilman Mignon-munia? Toiset eivät voi sietää Mignoneita, mutta minusta ne ovat ihan mahtavia. 😉 Sellaisenaan syömisen lisäksi niistä syntyy herkullinen jos ei suorastaan suussa sulava Mignon-juustokakku, joka on ainakin minun pääsiäisherkkuni tänä vuonna. Mignon-juustokakku on omiaan kahvipöydässä, ja erityisen hyvin se sopii mielestäni vahvan, tummapaahtoisen kahvin tai espresson kaveriksi. Kannattaa kokeilla!

Lue myös: Gluteeniton pääsiäinen – suolaiset ja makeat resepti-ideat

Gluteeniton Mignon-juustokakku

Pohja:

  • 150 g (gluteenittomia) Digestive-keksejä
  • 75 g voita

Vinkki: Voit myös kokeilla pohjaan Domino-keksejä tai gluteenittomia täytekeksejä. Tällöin hieman pienempi voimäärä riittää.

Täyte:

  • 400 g huoneenlämpöistä (tai edes jonkin aikaa pöydällä odottanutta) maustamatonta tuorejuustoa tai vielä parempaa: mascarponea
  • 4 dl kuohukermaa
  • 6 Mignon-munaa
  • Sokeria maun mukaan (itselle Mignon-munien tuoma makeus riitti)
  • (1-2 liivatelehteä + n. 0,5 dl kiehuvan kuumaa vettä, ei pakollinen)

Koristeluun

  • Kaakaojauhetta
  • Pieniä suklaamunia tai suklaata rouhittuna

Murskaa keksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa/blenderissä tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi kattilassa, vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita voisula keksimurun joukkoon. Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 20 cm). Taputtele keksimuruseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat Mignon-juustokakun täytteen. Valmista täyte. Kuori Mignon-munat ja sulata ne vesihauteessa (suosittelen vesihaudetta ennemmin kuin kattilaa tai mikroa, sillä Mignon-munien suklaa kärähtää helposti – nimimerkillä kokemusta on :P). Sekoita tuorejuusto suklaasulan joukkoon. Suosittelen käyttämään hetken huoneenlämmössä ollutta tuorejuustoa, sillä jääkaappikylmä tuorejuusto jähmettää suklaasulan nopeasti ja sekoittaminen voi olla hankalampaa. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele kermavaahto suklaatuorejuuston sekaan. Ota vuoka jääkaapista ja kumoa täyte pohjan päälle. Tasoita pinta lastalla tai nuolijalla. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai yön yli. Siivilöi kakun päälle kaakaojauhetta koristeeksi ennen tarjoilua. Voit käyttää kakun koristeluun myös pieniä, värikkäitä suklaamunia. 

Mignon-juustokakku hyytyy mielestäni riittävän hyvin ihan ilman liivatettakin, mutta voit halutessasi lisätä täytemassaan 1-2 liivatelehteä. Lisää tässä tapauksessa viileässä vededssä liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita neste suklaatuorejuustoon ennen kermavaahdon lisäämistä. Jatka sitten ohjeen seuraamista samaan tapaan.

 

 

treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit elamantapa
Kommentit (4)
  1. Voi ei, musta tuntuu, että jos näytän tämän poikaystävälleni, tätä on varmaan pakko kokeilla vaikka olisi jo vappu! 😀 Ihana!<3

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Voi kamala – viestisi oli jostain syystä mennyt roskakommenttikansioon ja huomasin sen vasta nyt. :/ Toivottavasti pääsitte maistelemaan tätä herkkua. 😉

  2. Hannu Räty
    18.4.2019, 07:16

    Minä olen hieman yliherkkä tällaisille herkuille! 🙂

    1. Kukapa ei 😉 Aika usein valitsen juustot makeiden jälkkärien sijaan, mutta Mignon tuntuu nostalgiselta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *