Pilkettä
Pilkettä

Terveellinen kesäkurpitsapuuro on herkullista

Parin viime viikon aikana blogiin on tultu tuhansia kertoja kesäkurpitsareseptien perässä ja etenkin jauheliha-kesäkurpitsavuoka tuntuu olleen hitti (kuvassa). Tiedän että se on melkeinpä parasta arkiruokaa mitä voi keksiä, mutta olen silti aika yllättynyt minkälaisia kävijämääriä se on blogiin vetänyt. Yksi asia lienee selvää: kesäkurpitsaresepteille on kiinnostusta, ja niinpä julkaisinkin vähän aikaa sitten 5 x gluteeniton kesäkurpitsaresepti-postauksen. Viisi ei kuitenkaan ole kovin paljoa, joten tässä seuraa jatkoa kesäkurpitsaresepteille, nimittäin makea kesäkurpitsapuuro.

Jos et ole vielä testannut kesäkurpitsaa makeissa ruoissa tai leivonnasssa, niin tee se välittömästi. Neutraalin makuinen kesäkurpitsa sopii erinomaisesti niin makeisiin (esim. kesäkurpitsa-punaherukkakakku, kuvasa) kuin suolaisiinkin leivonnaisiin (esim. kesäkurpitsa-siemensämpylät, kuvassa), ja se tuo koostumukseen ihanaa mehevyyttä.

Olen viimeisen vuoden aikana tehnyt paljon puuroja uudenlaisella twistillä, joten pakkohan sitä oli kehitellä myös jonkinlainen kesäkurpitsapuuro. Perinteinen kaurapuurokin piristyy kummasti kun siihen lisää kevennykseksi ja mehevöitykseksi kesäkurpitsaa! Ei enää mitään tylsää jankkia. 😉 Todella maukkaan kesäkurpitsapuuro syntyy kun nesteenä käyttää kermaisen kookosmaidon ja veden seosta ja maustaa sen kanelilla ja vaniljalla. Kerrassaan herkullista! Lisäksi kesäkurpitsapuurossa on maltillisesti hyviä hiilihydraatteja ja kivasti kuituja ja kasviksiakin tulee syötyä siinä samalla. Tästä tulee täydellinen aloitus terveellisempään syksyyn. 😉

Lisää puuroreseptejä:

Leipävanukas eli Bread Pudding
Makea kaurauunipuuro marjoilla

Raparperipullapuuro
Riisiuunipuuro kookosmaitoon
Riisivanukas suolakaramellikastikkeella
Suklaa-tattaripuuro suolakaramellikastikkeella

PS. Hannan soppa-blogista löytyy myös resepti kesäkurpitsatuorepuuroon. 😉

Kesäkurpitsapuuro

Ainekset
( 3 Annosta )

250 g
kesäkurpitsaa raastettuna
1 tlk
kookosmaitoa (4 dl)
4 dl
vettä
4 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1-2 tl
ceylonkanelia
1 tl
vaniljauutetta
ripaus
suolaa
maun mukaan
vaahterasiirappia/hunajaa/steviatippoja tai muuta makeutusta
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Sekoita kaurahiutaleet, kookosmaito, vesi ja kesäkurpitsaraaste kattilassa. Anna seoksen kiehahtaa ja keittele sitten sitä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta kanelilla, ripauksella suolaa ja makusi mukaan vaahterasiirapilla/hunajalla/steviatipoilla. Sopii nautittavaksi niin lämpimänä kuin jäähtyneenäkin.

Vinkki: Kookosmaidon ja veden seoksen sijaan voit käyttää myös 8 dl haluamaasi maitoa tai kasvimaitoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *