Gluteeniton ja munaton raparperipiirakka – onnistuu myös vegaanisena

Ihanaa kesäkuuta kaikille! Minä huomaan viihtyväni ulkona loputtomasti kun koko luonto tuntuu olevan kukassa ja joka viikko uudet lajit rupeavat kukkimaan ja tuoksumaan. Tällä viikolla täällä Turun seudulla uusi kukkija on jasmiini/jasmikkeet. Mitenkäs siellä sinun suunnallasi? 😉

Kukkien ihailun lisäksi kesään kuuluu ehdottomasti raparperipiirakka, ja niitä onkin tullut tehtyä jo montaa, tuttua versiota (ks. 7 raparperireseptiä, joita ainakin kannattaa kokeilla tänä kesänä). Niiden lisäksi kehittelyn tuloksena reseptirepertuaariin tuli uutena nyt myös gluteeniton ja munaton raparperipiirakka, jota on helppo tehdä kerralla kokonainen pelti. Lisäksi tämä munaton raparperipiirakka on helppo tehdä myös kokonaan vegaanisena, sillä sen hapanmaitotuote on helppo korvata kasvijogurtilla, esim. soijajogurtilla. Maukkaita ja raparperintäyteisiä kesäpäiviä siis kaikille! 😉

Gluteeniton ja munaton raparperipiirakka (pellillinen, puolita resepti piirakkavuoallista varten)

Pohja:

  • 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3-4 dl sokeria (itse laitan vain 3, piirakasta ei tule silloin ”supermakea”)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 4 dl piimää, jogurttia tai maidottomaan versioon soijajogurttia
  • 2,5 dl haluamaasi kasviöljyä tai 250 g voita sulatettuna

Päälle:

  • n. litra raparperinpaloja (ei kovin tarkka mitta)
  • Sokeria ripoteltuna

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon piimä ja öljy, sekoita hyvin. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita se lastan tai kosteiden käsien avulla. Ripottele pinnalle raparperinpalat ja painele niitä kevyesti taikinaan – itse tykkään laittaa niin paljon raparperia että pohja tuskin näkyy. Ripottele lopuksi pinnalle hieman sokeria ja paista uunissa 175 C asteessa 35-50 minuuttia piirakan paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyys tikun avulla. Piirakkaa ei kannata ylipaistaa ettei siitä tulisi kuiva. 😉 Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 

Katso myös: 7 x raparperiresepti, jota kannattaa kokeilla

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *