Gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku – herkkua ylijääneestä puurosta

Täältä tullaan, arkirutiinit! Kesä oli melkoista hulabaloota. Lomailuni tapahtui parissa pätkässä, enkä siten oikein missään vaiheessa ehtinyt päästä ajantasalle ”kotihommissa” tai kyllästyä joutenoloon. Päinvastoin – tuntui että ehdin tekemään vähemmän mitään tavallisesta poikkeavaa kuin normaalin työarjen ohella. Ehkä se salaisuus piileekin siinä että kun on työmoodissa, aikatauluttaa kaiken töiden ulkopuolellakin niin tehokkaasti että saa enemmän aikaiseksi, vaikka aikaa olisi vähemmän kuin lomalla? Itse ainakin olen potenut huonoa omaatuntoa siitä, kuinka blogin postaustahti on laskenut kesän aikana, vaikka taisin aluksi luulla, että minullahan olisi aikaa kirjoittaa vaikka kuinka. Myös blogin sisältö muuttui kesällä matkustuspainotteisemmaksi, sillä sitä minä tosiaan tein kotikeittiössä hääräilyn sijaan: kävin Kreikassa, Yhdysvalloissa, Islannissa ja Lontoossa, joten ihmekös jos reseptikehittely on ollut vähän tauolla. Nyt olen kuitenkin taas toistaiseksi ”ihan vaan töissä”, joten bloginkin osalta koittaa paluu totuttuihin rutiineihin ja säännöllisiin reseptipostauksiin. Syyskauden korkkaakin tällä kertaa gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku.

Gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku riisipuurosta

  • 6 dl valmista, kylmää/jäähtynyttä riisipuuroa (voit koittaa myös karkeista riisijauhoista keitettyä “mannapuuroa” tai tapiokavanukasta)
  • 5 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2-2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
  • 1-2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1-2 tl vaniljauutetta
  • Hieman suolaa
  • Sokeria tai muuta makeutusta maun mukaan

Sekoita taikinan ainekset kulhossa keskenään vispilällä tai puuhaarukalla. Lisää sokeria tai muuta makeutusta makusi mukaan. Kumoa löysä taikina leivinpaperilla peitettyyn uunivuokaan tai uunipellille (taikina on aika iso, joten itse käytän tarpeeksi ison vuoan puutteessa uunipeltiä, jolloin pannari jää ohuemmaksi – puuroisa gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku on kuitenkin ohuempanakin mehevä! 😉 ). Paista pannaria uunissa 225 C asteessa noin 25-35 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Paistoaika riippuu pannarin paksuudesta. Tarjoa gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku lämpimänä esimerkiksi kermarahkan ja itse tehdyn vadelma-chiahillon kera.

Vinkki: Reseptistä saa maidottoman kun keittää puuron kasvimaitoon ja käyttää pannukakkutaikinassakin kasvimaitoa. Oma suosikkini on kermaisen kookosmaidon ja veden seos, joka tekee niin puurosta kuin pannaristakin todella herkullisen maistumatta liikaa kookoskelta! Lempipuuroreseptini kautta aikojen onkin riisiuunipuuro kookosmaitoon ja veteen tehtynä – todella herkullista! Kannattaa tutustua senkin reseptiin. 😉

Riisiuunipuuro ei pala pohjaan, ja se on kookosmaidosta tehtynä kerrassaan herkullista

Lisää reseptejä löytyy reseptihakemistosta.

Kommentit (1)
  1. AHVENANMAAN PANNUKAKKU (g) - Hannan soppa
    21.12.2019, 19:29

    […] PS. Tähän pannukakkureseptiin katsoin mallia Pilkettä-blogista. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *