Broileria comté-rakuunakastikkeessa ja paahdettuja balsamicoruusukaaleja

Palasin juuri Hollannista, ja nyt jääkaappi pursuaa tuomistani tuliaisjuustoa. Niiden kuluttaminen on hyvä aloittaa heti, ja ensimmäisenä vuoroon pääsi ihana, ranskalainen comté (kts. Comté – ranskalainen klassikkojuusto). Broilerin resepti on sovellettu Comté-nettisivuilta, ja ruusukaalien resepti on Hesarin Kauhaa ja rakkautta-blogista. Oli kyllä herkullinen ateria – etenkin rakuuna ja juusto tekivät vaikutuksen. Taidanpa opetella seuraavaksi lisää rakuunankäyttöä. 😉 Myös ruusukaalit olivat oikein kivoja, balsamico ja uunissa paahtaminen toivat kivasti niiden maun esille. Ihana olla taas kotona ja päästä kokkaamaan kunnolla! 🙂

8comtekana1

BROILERIA COMTÉ-RAKUUNAKASTIKKEESSA
Kahdelle

200-300 g maustamatonta broilerin rinta-/sisäfileetä/fileeleikettä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl kanafondia
½ dl vettä
1 dl kermaa
100 g comtéa tai muuta voimakasta, emmental-tyyppistä juustoa
½-1 rkl kuivattua rakuunaa
Suolaa
Mustapippuria
Reilusti voita paistamiseen

Ota broileri huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta ja hiero rintafileiden pintaan hieman suolaa. Kuumenna voinokare pannulla ja ruskista kevyesti kanaan nätti paistopinta. Nosta fileet hetkeksi sivuun, lisää pannulle pilkottu sipuli, murskattu valkosipuli sekä voita. Voita saa olla reilusti, sillä se tuo lisää hyviä aromeja kastikkeeseen. Kuullottele kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää valkoviini, vesi sekä kanafondi. Nosta rintafileet takaisin pannulle ja peitä pannu kannella. Keittele hiljalleen kunnes broileri on kypsää. Raasta juusto broilerin hautuessa. Lisää kerma ja rakuuna kun kastike on keittynyt sopivasti kasaan. Sekoita juustoraaste kastikkeeseen ja rouhi joukkoon myös mustapippuria. Anna kastikkeen tekeytyä vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä ja tarkista maku. Tarjoile heti haluamasi kasvislisukkeen kanssa.

Me laitoimme 1 rkl rakuunaa, sillä rakuunan mausta tuli ihanan selkeästi erottuva, mutta se ei kuitenkaan mennyt yli. 🙂

8comtekana3

PAAHDETUT BALSAMICORUUSUKAALIT

400-500 g ruusukaaleja
2-3 rkl balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
Suolaa

Huuhtele ruusukaalit ja poista niistä kannat sekä huonot lehdet. Leikkaa kahtia, erityisen suuret tapaukset voi pistää neljäänkin osaan. Sekoita keskenään ruusukaalit, balsamico ja oliiviöljy. Kaada ruusukaalit leivinpaperilla peitetylle pellille ja rouhi päälle suolaa. Paahda uunissa 200 ˚C asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat saaneet kunnolla väriä.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (13)
  1. Oi, ihana ruoka taas ! Vaikka tässä onkin tullut nyt pari päivää herkuteltua ihan olantakaa ja fiilis on ollut tänään lähinnä se että en syö enää koskaan mitään niin nyt tuli nälkä 😀

  2. Hiidenuhman keittiössä
    9.12.2013, 07:20

    En ole pitkiin aikoihin käyttänyt rakuunaa broilerin kanssa. Nyt muistui mieleen se, miten hyvin se sopii broilerille. Nam. Lisäksi tuo kastike vaikuttaa ihan mielettömän herkulliselta, valkkaria, kermaa ja juustoa! Ruusukaali on myös herkkuani ja tuo paahdettu resepti kuulostaa sekin ihanalta. Ihanan juhlavaa ruokaa, kun pääsit omaan keittiöön 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *