Pilkettä
Pilkettä

Blöötä ja ranskalaisia goes LCHF

Lapsuudessani äiti laittoi yleensä ruoan, ja jos isäni joutui kokkausvuoroon, oli yksi tyypillisimmistä vaihtoehdoista ”blöötä ja ranskalaisia”, eli HK:n sinistä ja pakasteranskalaisia. Minulla oli tällä viikolla jotenkin nostalginen olo, ja päätin tuoda blöön ja ranskalaiset nykymeininkiini sopivaan muotoon.

Bratwurstit ovat lempimakkaroitani, mutta nyt halusin kuitenkin löytää jonkun lenkkimakkaraa muistuttavan, mutta tarpeeksi lihaisan vaihtoehdon. Päädyin tyypilliseen hollantilaiseen savumakkaraan rookworstiin. Se ei ole aivan yhtä paksua kuin HK:n sininen, ja on epäilemättä HK:n sinistä maukkaampi vaihtoehto (kaikella kunnioituksella). Olen kuitenkin kuullut huhua että HK:lta löytyy ilmeisesti nykyään myös A-luokan lenkkimakkaraa? Tällä kertaa käytin rookworstia, mutta Suomeen palattuani pitänee testata tätä ruokaklassikkoa ihan peruslenkkimakkaralla.
Ketsupin sijaan käytin paprikaista ajvar-relissiä (kts. Pinaattinen kookos-kalapata ajvarilla).

bataattiranskikset
Savumakkaraa, bataattiranskalaisia, pinaattia ja ajvaria

BLÖÖTÄ JA RANSKALAISIA LCHF
MAKKARAA JA BATAATTIRANSKALAISIA UUNISSA
Valmista syöjien määrän ja nälän mukaan

A-luokan lenkkimakkaraa tms.
Bataattia
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Suolaa
Ketsuppia (vähäsokerista) tai ajvaria

Kuori bataatti ja leikkaa se tikuiksi. Siirrä bataatit uunivuokaan, ripottele päälle suolaa ja rouhi mustapippuria, lorauta päälle oliiviöjyä ja sekoita. Paahda bataattitikkuja uunissa 200 C˚ asteessa 30 minuuttia. Siivuta makkara (poista kuori tarvittaessa) ja lisää ne bataattien päälle. Jatka paistamista vielä 25 – 20 minuuttia. Testaa bataattien kypsyys haarukalla. Nauti heti sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Muita herkullisia ja nopeita liha-arkiruokia ovat mm. chili con carne, tacojauheliha lisukkeineen ja raejuustolaatikko. Katso halutessasi läpi arkiruoka-tag. 😉

Kommentit (1)

  1. Perinteinen lihakeitto | Pilkettä

    […] Lapsuuden ja nuoruuden muistelua: Sitruuna maustaa lammasta ja juustokakkua Äidin sadonkorjuupiirakka (kurpitsapiirakka) Synttärijuhlintaa siskosten kesken: juustokakkuleivokset Blöö ja ranskalaiset goes LCHF […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *