blankon gluteeniton lammaspasta

Kävin kesällä testaamassa vihdoin ja viimein vuosia to do-listalla olleen blankon. Hesarin Nyt-liite hypetti aikoinaan blankon brunssia, ja kaveri taas on lobbannut jo pidempään paikan lammaspastaa, johon tulee punaista pestoa. Ensimmäisellä vierailuilla testiin pääsi lammassalaatti, jossa on sama liha kuin lammaspastasta, mutta tuolloin kävi ilmi että myös ravintolan pasta-annokset on saatavilla gluteenittomina. Tällöin peruspastan tilalle tulee joko gluteeniton pasta tai riisinuudeli. Ja niinpä minä päädyin kokeilemaan sen annoksen riisinuudelilla.

2510blankon-lammaspasta1.jpg

2510balnkon-lammaspasta2.jpg

Pasta oli herkullista perusruokaa. Hyvin turvallinen makuyhdistelmä punaista pestoa, riisinuudelia/pastaa ja mureaa lammasta – eihän se voi mennä pieleen. 😉 Annos oli myös sopivan kokoinen, ja ehdottomasti sitä vähän turhan kevyeksi jäänyttä lammassalaattia täyttävämpi vaihtoehto. Hintaa kummallakin annoksella on saman verran, 19 €. Onhan se vähän hintava pastaksi, ja mieleen tuli että pitäisi koittaa vastaavan annoksen apinoimista kotikeittiössä. 😉 Joka tapauksessa on hienoa että gluteenittomat pasta-annokset alkavat yleistyä ravintoloissa! Niitä tarjoaa Turussa myös ainakin välimerellinen ravintola Gustavo (ks. tämä ja tämä kirjoitus). 😉

blanko
Aurakatu 1
Turku

PS. Gluteenitonta burgeria himoitsevan kannattaa suunnata Turussa Hiili American Grill & Bariin. 😉

Kommentit (2)
  1. Helppo lammaspasta (gluteeniton) - Pilkettä
    9.3.2017, 18:32

    […] varmaan väittää että blankon lammaspasta on poikaystävän lempiravintola-annos, tai ainakin kärjessä yhdessä Hiilen Smoking Bacon […]

  2. Viikon ruoka- ja treenipäiväkirja helmikuulta - Pilkettä
    7.3.2017, 18:32

    […] gluteenitonta mansikkavispipuuroa ja pari 6 % sulatejuustosiivua. Illallinen: Oma versio blankon lammaspastasta: lampaan ulkofileetä, punaista pestoa, kirsikkatomaatteja, rucolaa, pinjansiemeniä, ja Semperin […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *