Bataattisalaatti tahinikastikastikkeella

Yksi kevään kiinnostavimmista keittokirjauutuuksista on ehdottomasti ollut Saara Atulan (Viimeistä murua myöten-blogi) ja Jenni Häyrisen (Liemessä-blogi) Brunssikirja – Brunch All Day. Esittelinkin tuon ihanan teoksen jo aiemmin ja testasin sitruunaricottapannarien ohjeen. Pannarit ovat sinänsä aika tyypillistä brunssiruokaa, mutta Brunssikirjassa on paljon kekseliäitä ja moderneja resepti-ideoita ruokaisalle brunssille. Yksi suosikeistani on bataattisalaatti tahinikastikkeella.

Sitruuna-ricottapannarit Brunssikirjasta, ks. resepti

Bataattisalaatti on ihanan ruokaisaa

Viime aikoina lämmin sää on hellinyt suomalaisia ja ainakin meidän asuntomme keskilämpötila on vuorokauden ympäri 26 astetta – ihan liikaa minun makuuni. Niinpä lämmin ruoka ei oikein meinaa aina maistua. Erilaiset salaatit ovat olleet suuressa suosiossa, mutta haluan että salaatitkin ovat tarpeeksi ruokaisia: pelkkä vihreä lehti ei pitele nälkää pitkään. Niinpä erilaiset ruokaisat salaatit ovat nyt todella pop. Niinpä olenikin hyödyntänyt viime aikoina salaateissa juureksia, kuten perunoita, porkkanoita ja bataattia. Keväällä blogissa ollut marokkolainen bataattisalaatti on tästä hyvä esimerkki ja itse asiassa bataatti-cashewsalaatilla hurmasin poikaystäväni. 😉

Marokkolainen bataattisalaatti sopii ruokaisien salaattien ystäville, ks. resepti

Minulla on salaattikauden lisäksi myös tahinibuumi päällä. Tahini, tuo seesaminsiemenistä tehty maukas tahna, sopii vaikka mihin. Siitä on tullut tehtyä paljon kastikkeitta salaateille ja kanalle, mutta se sopii erinomaisesti myös makeisiin jälkiruokiin – kuten vaikka terveellisiin banaani-tahinikekseihin. Salaatin ja tahinin yhdistävä bataattisalaatti tahinikastikkeella on siis tämän hetken himoruokaa minulle. 😉 Ja suosittelen Brunssikirjaan tutustumista edelleen lämpimästi. 🙂

Banaani-tahinikeksit ovat terveellinen herkku
Bataattisalaatti tahinikastikkeella

Bataattisalaatti tahinikastikkeella

Ainekset (6 annosta)

Salaatti
400 g
bataattia
1/2 tl
kanelia
1,5 tl
savupaprikajauhetta
oliiviöljyä
suolaa
1,5 dl
mustaa tai täysjyväriisiä
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 rs
rucolaa (n. 70 g)
1/2
granaattiomenan siemenet
Kastike
1,5 dl
(kaura-)jogurttia (jos haluat salaatista vegaanisen, käytä kaurajogurttia, mutta huomioi ettei kaurajogurtti yleensä ole täysin gluteenitonta)
2 rkl
tahinia
1/2
sitruunan mehu
1/2 tl
suolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
mustapippuria
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori ja paloittele bataatti. Mausta bataattipalat kanelilla ja savupaprikalla, rouhi päälle suolaa ja lorauta oliiviöljyä – sekoita niin että mausteet ja öljy leviävät tasaisesti bataattipalojen ympärille. Levitä bataattipalat tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille tai uunivuokaan ja paahda uunissa 200 C asteessa noin 30 minuutti palojen koosta riippuen.

Bataattien kypsyessä valmista riisi keittämällä se kypsäksi pakkauksen ohjeiden mukaan. Hienonna korianteri ja irrota granaattiomenasta siemenet. Sekoita kypsä bataatti, riisi ja salaatin muut ainekset keskenään.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset tasaiseksi massaksi. Tarjoa bataattisalaatin kanssa.

treeni-ja-ravinto kasvisruoka gluteeniton reseptit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *