5 x ravintolavinkki Prahaan

Olin vastikään Prahassa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla. Vietin ensiksi pitkän viikonlopun Prahan vanhassa kaupungissa poikaystävän kanssa ja sen jälkeen hän lensi kotiin ja minä jäin osallistumaan tiedekonferenssiin (täältä löytyy edellisen kansainvälisen tiedekonferenssin matkakertomus, jos kiinnostaa mitä siellä tapahtuu). 😉 Otimme lomalle hyvin rennosti emmekä suunnitelleet mitään sen kummemmin. Kävelimme ympäri kaupunkia ja kävimme paikoissa fiilispohjalta. Hyvä ruoka on aina tärkeä osa reissujamme, joten pidimme koko ajan silmät auki kivoja ravintoloita etsien. Niinpä tässä tuleekin nyt sitten 5 x ravintolavinkki Prahaan. 😉

5 x ravintolavinkki Prahaan

Alriso Risotteria (Betlémské nám. 11/259)

Selvittelin ennen matkaa Facebookin ryhmissä mitä keliaakikot suosittelevat Prahasta ja kaikki hehkuttivat täysin gluteenitonta italialaista Alriso Risotteriaa. Kävimme siellä kahdesti, ja olihan siellä hyvää ja helppoa. Söin yhdellä kerralla carpacciota ja taleggio-sikuri-saksanpähkinärisottoa, toisella kerralla paistettua tonnikalaa appelsiinikastikkeella ja parmesaanirisotolla. Listalta löytyi myös paljon pastoja, vähän jäi harmittamaan etten ehtinyt kokeilemaan heidän lasagneaan – sellaista ei ole tullut syötyä pitkään aikaan! Lisäksi pääsin syömään täällä myös pitkästä aikaa tiramisua. 😉 Illallinen kahdelta ruokajuomineen 40-50 euroa.

Bánh Mì Makers (Dlouhá 727/39)

Olin jo pitkään halunnut maistaa vietnamilaista ruokaa, mutta Turussa tarjonta ei ole ihan Helsingin tasolla. Prahassa. vietnamilaisia paikkoja tuntui kuitenkin olevan joka paikassa, joten tilaisuus piti hyödyntää. XXXX:n listalla kaikki paitsi täytetyt patongit olivat gluteenittomia, joten pääsin vihdoinkin maistamaan paljon puhuttua Pho-keittoa ja kesärullia possu-munatäytteellä. Varsin kohtuuhintainen, maistuva ja täyttävä lounas! Aivan kulman takana tästä sijaitsee myös Bistro Sisters, joka tekee gluteenittomia lounasleipiä, mutta se jäi itseltä tällä kertaa testaamatta. Lounas kahdelta 15-20 euroa.

Café Creperie Pod Věží (Dražického nám. 64/9)

Pod Vezi Creperie sijaitsee Kaarlensillan päässä Mala Stranan kaupungin osan puolella. Päädyimme tänne, sillä sieltä sai gluteenittomia creppejä! Listalla oli pitkä valikoima suolaisia creppejä, joiden letut oli tehty täysin tattarijauhoista ja siten ne olivat samalla gluteenittoma. Listalla oli myös toinen toistaan herkullisemman kuuloisia makeita creppejä, joiden letut olivat vehnäjauhopohjaisia, mutta nekin sai pyydettäessä tattariletuilla. Söin kana-brie-pinaattitäytteisen suolaisen crepin, ja jälkkäriksi jaoimme poikaystävän kanssa mustikka, mascarpone, vaniljakastikeletun. Letut olivat kookkaita ja täyttäviä. Hintaa tällä satsilla oli juomien kanssa noin 20 euroa. Kiva paikka!

Food Lab (Haštalská 4)

Olen biokemisti ja solubiologi, joten vietän työpäiväni pitkälti tutkimuslaboratoriossa ja siten Food Labin nimi puhutteli minua niin paljon että sinne oli pakko päästä – onneksi ravintola oli myös kivan ja houkuttelevan näköinen. 😀 Food Lab tarjosi bistrohenkisiä, pienempiä, mutta herkullisia annoksia, jotka on tarkoitettu jaettavaksi. Me tilasimme mm. hanhenmaksabriossin hillokkeella ja punasipulilla, kampasimpukoita bataattipyreellä, haudutettua vasikanniskaa karamelisoidulla purjolla ja perunapyreellä ja tartarpihvin, jälkkärinä jaoimme creme bruleen. Annokset olivat maukkaita. Etenkin juuri sopivasti kypsennetyt kampasimpukat tekivät vaikutuksen ja hanhenmaksa lisukkeineen oli kuulemma herkullista, mutta tartar ei ihan lunastanut odotuksia – se oli melko sinappisen makuinen ja suolainen. Menisin toistekin. Illallinen kahdelta ruokajuomineen 60 euroa usealla annoksella.

Pohostinec Monarch (Na Perštýně 15)

Pohostinec Monarch on viiniravintola, jossa tarjotaan aika perinteisiä tsekkiläisiä ruokia hyvin tehtynä. Oma suosikkini oli pitkään kypsytetty ankankoipi haudutetulla kaalilla ja paahdetuilla perunoilla, poikaystävä ylisti vasikkaschnitzeliä ja erityisesti sen kanssa tarjottua bavarialaista perunasalaattia. Kävimme Pohostinec Monarchissa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla meillä oli kerrasaan hurmaava nuori miestarjoilija, joka kutsui minua joka käänteessä ”madameksi”. 😀 Toisella kerralla tarjoilija ei ollut ihan yhtä sydämellinen, mutta hän tarjosi sen sijaan paikalliset päärynäbrandyt läksiäisiksi. 😉 Lisäksi Pohostinec Monarchista sai hauskaa kirsikka-tonic-cocktalia! Pohostinec Monarch mainitaan myös vuoden 2018 Michelin-oppaassa, mutta siitä olen ehkä vähän yllättynyt. Kiva ja viihtyisä paikka vähän fiinimpään iltaan, mutta ei se nyt ihan Kaskis ole. Illallinen kahdelta ruokajuomineen 40-50 euroa.

Gluteeniton ruokavalio onnistuu ainakin Prahan keskustassa hyvin ja ravintoloiden henkilökunta tunnisti hyvin mistä puhutaan. Suosittelen kuitenkin keliaakikkoja ottamaan mukaan tsekinkielisen kortin, joka selittää mistä on kyse. 😉

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *