Pilkettä
Pilkettä

Mitä odotan Madridilta?

Minä vietän tänä vuonna vappua Madridissa, ja lähtö on jo ensi viikolla! Kamala kun aika menee nopeasti. Kevät on kulunut kuin siivillä työprojektien imaistua minut mukaansa (ks. Maaliskuun 3 parasta juttua), ja odotettu matka on hiipinyt ovelle ihan huomaamatta.

Tänä vuonna vapulle skoolataan cavalla?

Asun nykyään Turussa, mutta olen kotoisin Helsingistä ja pidän edelleen tiiviisti yhteyttä lukiossa muodostuneen tyttöporukkani kanssa. Yksi joukostamme on viettänyt merkittävät osat vuosista Espanjassa jo pidempään – ensiksi taisi olla kesäharjoittelu, sitten vaihto-opiskelu ja nyt hän asuu siellä ihan vakituisesti ja tekee töitä. Hän käy Suomessa muutamia kertoja vuodessa ja itse olin viimeksi Madridissa juurikin samaan vuoden aikaan toukokuussa.

Katso aiemmat Madrid-kirjoitukset:

Ystävykset Madridissa
Ruokakulttuuria ja ravintoloita Madridissa
Madridin tuliaiset – ruokaa, juomaa ja sisustustavaraa

Pilkettä liittyi Kauneus & Terveys-blogeihin 2016, ja valitettavasti osa vuosien 2013-2015 kuvista katosi sen myötä – vanhoissa Madrid-kirjoituksissa on siis jäljellä osa kuvista, mutta tekstissä on sama info kuin pitääkin. 😉

Freixenet-tyttö on tuliaisia edelliseltä Madridin reissultani

Tässä reissussa minulle on ehdottomasti tärkeintä nähdä ystävääni – ja tutustua hänen poikaystäväänsä, jota en ole tavannut aiemmin! Luvassa onkin varsinainen intensiivitutustuminen, sillä asun pariskunnan luona reissuni ajan. 😉 Aika saman tekevää mitä sitä sitten tulee tehtyä – yhdessä oleminen on jo harvinaista herkkua. Luvassa on varmasti hyvää ruokaa (niin kotona tehtynä kuin ravintolassakin), mutta kuulisin mielelläni lisää tärppejä ja vinkkejä lukijoilta! Mietimme myös että retki Madridin ulkopuolelle olisi myös mahdollista toteuttaa.

Paljasta vinkkisi ja suosikkijuttusi Madridista!

Viime reissulla tuli syötyä täydellisesti paistettua kalaa
Mascarponea ja mansikoita – lisää Ruokakulttuuria ja ravintoloita Madridissa-kirjoituksessa

Pitää muuteen kaivaa taas unholaan päässyt Duolingo esiin, jotta voin harjoitella alkeellista espanjaani! (ks. Espanjan opiskelu itse ennen Kuuban matkaa).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Brunssikirja: sitruuna-ricottapannukakku testissä

Yksi kevään odotetuimmista kirjauutuuksista oli ehdottomasti kahden taidokkaan ja kiinnostavan ruokabloggaajan Jenni Häyrisen (Liemessä) ja Saara Atulan (Viimeistä murua myöten) Brunssikirja (Tammi). Seurasin somesta kirjan tekemisen edistymistä, ja voi sitä innon määrää kun sain lopulta…

Maaliskuun parhaat jutut x 3

Elämäni etenee yleensä aika tasaisesti. Viikot hujahtavat töitä tehdessä ja muiden rutiinien parissa, ja harvemmin tuntuu että elämässäni olisi tapahtunut mitään sen kummempaa. Pysähdyin kuitenkin hetkeksi miettimään mitä maaliskuussa ehti tapahtumaan, ja heti tuli mieleen…

Sitruunainen manteli-ricottakakku on kuin pala taivasta

Rakastan italialaisia tuorejuustoja – mascarponea ja ricottaa. Mascarponesta tulee yleensä tehtyä juustokakkuja, jälkiruokamousseja (esim. suklaa-portviini- ja lime-kookosmousse ovat ihania) ja se sopii oivasti myös kirpeän risoton maun pyöristämiseen (ks. veriappelsiinirisotto ja sitruunarisotto). Ricottaa on kuitenkin…

Sama blogi, uusi alusta terve.fi

Vakilukijat ovatkin varmaan jo huomanneet että blogi näyttää tänään vähän erilaiselta kuin aiemmin. Kaikki Kauneus & Terveys-blogit ovat tästä päivästä lähtien Terve.fi-sivustolla, joten sinänsä suuresta muutoksesta ei ole kyse. Kaikki vanhan blogin kirjoitukset löytyvät täältä…

BasBas Staff & Wine bar – maukkaita pikkuruokia ja hyvää viiniä

Pääsiäisenä vietin pitkästä aikaa pari päivää Helsingissä (ks. 10 kuvaa pääsiäiseltä 2018). Yksi kivoimmista muistoista siltä reissulta oli rento illallinen BasBas Staff & Wine barissa, jonne päädyimme tyttöjen kanssa puolisattumalta. Jopa Espanjan vahvistuksemme oli tullut pääsäiseksi…

Pääsiäisen nopein ja helpoin gluteeniton rahkapiirakka

Stop the press! Ruokabloggaaja käyttää puolivalmisteita! Onhan se hienoa tehdä kaikki itse ja ihan alusta asti, mutta välillä on ihanaa saada jotain aikaiseksi helposti ja nopeasti. Himoitsin tänä pääsiäisenä ihan hirveästi pullapohjaista rahkapiirakkaa, mutta en…

10 kuvaa pääsiäiseltä 2018

Olen alkujani Helsingistä kotoisin, mutta muutin lukion jälkeen ensiksi Karjaalle ja sitten Turkuun, jossa asunkin edelleen (ks. Kun muutin pois kotoa – opiskelijakämppiä, aikuistumista ja ihan oma koti). Vanhempani ja monet kaverini asuvat edelleen Helsingissä, mutta…

Kevään suosikki TV-sarjat

Syksyllä avauduin täällä blogissa siitä, kuinka saan katsoa suosikki TV-sarjojani yksin, sillä ne eivät kelpaa poikaystäväni katselulistalle. Vinkki taisi mennä perille ja asian suhteen on sittemmin tapahtunut edistystä: olemme nyt katsoneet Game of Thronesit alusta…

Gluteenittomat rahkaletut jogurttivaahdolla ja marjoilla

Majailin alkupääsiäisen äitini luona Helsingissä, ja hän on erinomainen kokki. Olen itsekin oppinut ruoanlaittotottumukseni ja ylimalkaisuuteni reseptien noudattamisessa häneltä, mutta viime vuosina tilanne on oikeastaan kääntynyt vähän toisin päin: minä olen vuorostani saanut opettaa äitiä gluteenittomien…

Raikas sitruunarisotto

Minulla on risottokausi menossa. Se alkoi tämän kevään hittireseptillä, veriappelsiinirisotolla, ja siitä innostuneena nyt sai vuoronsa sitruunarisotto. Sitruunarisotto sopii mielestäni erinomaisesti pääsiäiseen, sillä ainakin minua rupeavat kaikki sitruunaruoat himottamaan pääsiäisen tullen: etenkin sitruunaiset rahkaherkut, sitruunapiirakka, sitruuna-mascarponemousse,…