Pilkettä
Pilkettä

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta

Nyt jos joskus on Suomessakin ollut kunnon jäätelökesä – eikä loppua näy. Kaupan vaihtoehtojen lisäksi on kiva tehdä jäätelöä itsekin, ja tässä tulee ehdottomasti herkullisin jäätelö ilman jäätelökonetta-ohjeeni. Siinä ei ole oikeaa kermaa ja sokeria säästelty 😉

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta – kivikova kalikka?

Olen itse koittanut tehdä jäätelöä ilman jäätelökonetta lukemattomat kerrat ja lopputuloksena on ollut lähes poikkeuksetta kova kalikka, josta ei niin vain mitään kauhota. Kuohkeus puuttuu täysin. Monissa ohjeissa käsketään vispaamaan jäätelöä jäätymisvaiheen aikana 30-60 minuutin välein sähkövatkaimella, mutta kuka jaksaa? Eikä se siitäkään huolimatta tunnu onnistuvan. Tehosekoittimella tehtävät marja- ja hedelmäjäätelöt ovat tähän asti olleet ainoita, joissa olen onnistunut:

Jäätelöä tehosekoittimella:

Acai-jäätelö
Banaani-pähkinävoijäätelö
Marjapehmis
Mango-jogurttijäätelö
Proteiinijäätelö

Olen nyt oppinut että kotitekoinen jäätelö syntyy todella helposti kunhan vaan on oikeat raaka-aineet. Jähmeäksi pakastettavan jäätelön tapauksessa kondensoitu maito toimii kotijäätelön salaisena raaka-aineena – se tekee jäätelön rakenteesta samettisen kuohkean. Kunpa olisin testannut tätä jo aikaisemmin. 😛 Kotijäätelön perusreseptiin tarvitaan vain kondensoitua maitoa ja kuohkeaksi vatkattua kermaa – sen jälkeen jäätelön voi maustaa millä haluaa, kuten esimerkiksi lakritsijauheella, kaakaolla tai hedelmäsoseella. Itse käytin tuoreita mustikoita ja punaherukoita, sillä kotimaiset marjat ovat nyt parhaimmillaan. Vihdoinkin jäätelöstä voi tehdä juuri sen makuista kuin itse haluaa. 😉

Lisää reseptejä kondensoidulla maidolla:

Flan – karamellinen paahtovanukas
Makeat blinit
Raparperipiirakka kondensoidulla maidolla

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta

Ainekset
( 6 Annosta )

2 prk
kuohukermaa (4 dl)
1 tlk
kondensoitua maitoa (397 g)
2 tl
vaniljauutetta
lisäksi halutessasi muita maisteita tai sattumia, kuten esimerkiksi marjoja, hedelmäsoseita, kaakaota tai lakritsijauhetta
8 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 8 h 00 min

Tee näin:

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon vaniljauute ja kondensoitu maito – liika sekoittaminen vähentää kuohkeutta. Kääntele viimeisenä joukkoon haluamasi sattumat, kuten esimerkiksi marjat. Kumoa jäätelöseos pakastuksen kestävään astiaan (esim. vanhaan, muoviseen jäätelörasiaan) ja anna jähmettyä pakastimessa yön yli. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastumisen aikana. Ota jäätelö huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos haluat käyttää jauhemaisia mausteita (kuten esimerkiksi kaakaojauhe tai lakritsijauhe), sekoita ne valmiiksi kondensoituun maitoon ennen kermavaahtoon lisäämistä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 x gluteeniton kesäkurpitsaresepti

Suosin mahdollisuuksien mukaan satokauden mukaista syömisestä, eli yritän pistää lautaselle erityisesti sitä, mikä on tällä hetkellä sesongissa ja kasvaa Suomessa. Näin loppukesästä satokautta viettävät muun muassa marjat, kukkakaali ja kesäkurpitsa ja syksyä kohti mennessä vuoroon…

10 kuvaa mökiltä

Heippa rakkaat lukijat! Kerroin pari päivää sitten mökkireissustamme, ks. Ihana, kamala mökki. Tuolla mökkireissulla sain myös testattavaksei uuden kameraobjektiivin. Hankin siis loppuvuodesta Olympus OM-D E-M10 MarkII-järkkärin (ks. Haaveista totta – järjestelmäkameran hankinta) ja olen tähän…

Sitruunaiset mantelineliöt kahvipöytään

Huh, hellettä! Viime aikoina lämpö on hellinyt Suomea siihen malliin että uunia ei ole juuri viitsinyt käyttää. Lautaselta on löytynyt tavallista enemmän salaatteja ja herkkupuolella jäätelö on ollut ehdoton kuningas. Oli kuitenkin yksi resepti, jonka…

Urtekram-kuorinnat ovat hellävaraisia ja kosteuttavia

Huolehdin ihostani päivittäisellä puhdistuksella ja kosteutuksella, mutta en juuri hössötä ihonhoidosta. Puhdistavia ja kosteuttavia naamioita sekä seerumeita tulee käytettyä lähinnä silloin tällöin, mutta ihon kuorinta on jotain, mitä rakastan. Ihoni selvästi kaipaa kuorintaa voidakseen hyvin…

Turku Food & Wine Festival kuvina

Viime viikonloppuna oli Turku Food & Wine Festival, joka järjestettiin nyt toista kertaa. Mieleni teki sinne jo viime vuonna, mutta tapahtumaviikonloppuna olin toisella paikkakunnalla. Tänä vuonna palaset osuivat paremmin kohdalleen ja pääsin osallistumaan Turku Food…

Paras satay-kastike sopii broilerille ja kasviksille

Sain tässä pari viikkoa sitten oikein kivoja vieraita kylään ja iltaa vietettiin illallisen merkeissä. Kokeilen itse keittiössä vähän villimpiäkin yhdistelmiä, mutta yleensä tykkään pelata vähän varman päälle kun vieraita tulee kylään. Niinpä teinkin kolmea aiemmin…

Ihana, kamala mökki

Lomailen tänä kesänä tavoistani poiketen ihan Suomessa – ei mitään ulkomaanreissuja tiedossa (ks. Lomasuunnitelmat uusiksi ja kahden matkailijan erilaiset mieltymykset). Piipahdin viime viikolla Ahvenanmaalla moikkaamassa opiskelukaveriani (ks. Smakbyn ja 24 tuntia Ahvenanmaalla), ja tämän viikon…

Smakbyn ja 24 tuntia Ahvenanmaalla

Blogia pitempään seuranneet ovat saaneet huomata että minä matkustan melko paljon tavikseksi. Esimerkiksi viime vuoteen kuului viisi ulkomaanmatkaa. Tänä vuonna nähtyä on tullut jo Kuuba ja Espanjan pääkaupunki Madrid, ja kesälomallakin oli tarkoitus lähteä viikoksi…

Tofuvanukas on helppo, maidoton herkku

Rakastan erilaisia vanukkaita. Jogurtti maistuu toki hyvältä, mutta tykkään melko tanakasta koostumuksesta, joten lähinnä paksut jogurtit ovat minun makuuni – esimerkiksi paksu turkkilainen tai kreikkalainen jogurtti. Vanukkaissa minua viehättääkin juuri se koostumus: kermainen, paksu ja…

Lomasuunnitelmat uusiksi ja kahden matkailijan erilaiset mieltymykset

Minä luulin että olisin tänä kesänä lomaillut Kreikassa, Kroatiassa tai jossain muualla välimeren ympäristössä. Tutkijan työni takia olen huono pistämään lomia kalenteriin (kuten viime vuonnakin, ks. Koska minulla on loma?!), mutta tänä vuonna aikataulu selvisi…