What happens in Kultsa, stays in Kultsa

Täällä peräpohjolassa me body- ja fitness-lajien ystävät olemme viime viikkoina saaneet nauttia sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa yhä tiiviimpään tahtiin kireistä ruhousta, vilkkuvista vatsapaloista ja esiinpiirtyneistä muskeleista. Onnekkaimmat meistä ovat päässeet salaa vilkuilemaan näitä veistoksia sarjatauoilla jopa kotisalin nurkissa, ja näitä tänä viikonloppuna Helsingin kulttuuritalon lavalle nousevia luomuksia ei ole vaikea erottaa normaalirasvaisten treenaajien joukosta.
Joka keväinen Fitness Classic on siis aivan käsillä, ja tämä likkakin odottaa viikonloppua suurella innolla. Näiltä Kultsan viikonlopuilta onkin kertynyt monenlaisia muistoja monissa eri rooleissa. 2013 päräytin oman kisadebyyttini fitnessin parissa ansaiten EM-paikan. 2014 humahtikin täysipäiväisesti huoltohommissa puunaten monen monta pakaraa kuosiin hotellilla ja lavan takana ja 2015 viikonloppu pyörähti kolmen kombossa tuomaripenkissä, huoltohommissa ja FASTin ständillä touhutessa.800_3954
800_3961

800_3959
Fitness Classic 2013 – Kuvat: Mike Siren / Pakkotoisto

Kisaviikonloput ovat yleensä paljon raskaampia, kun ei itse ole lauteilla skabaamassa. Viikonlopun jälkeen on yleensä niin rikki, ettei yksinkertaisesti pysty puhumaan, ja vintillä sakkaa viimeistä aivosolua myöten. Melu, härdelli, kofeiiniöverit, lyhyet yöunet, hervoton naurun remakka, ihmisvilinä, JanTana-käry ja kaikki se touhuaminen vie kyllä löpön loppuun koneistossa, mutta ei auta valittaa, sillä nämä viikonloput ovat harvinaista herkkua kaikessa huikeudessaan! Perinteistä onkin, että lauantai-iltana sulloudutaan tiimin kanssa pieneen hotellihuoneeseen, jossa minä makaan sohvalla monttu ja housunnappi auki jauhaen ilman mitään suodatinta kuin rekkamies mitä sylki suuhun tuo. Rankkaa hommaa, etenkin henkisesti.
Tänä viikonloppuna tulee olemaan oikein rattoisaa hulabaloota, sillä päivien aikana tulee istuttua pitkää päivää silmä terävänä tuomaripenkissä ja touhuttua FASTin ständillä. Lisäksi toivon pääseväni länttäämään hanurini vielä katsomon penkkiinkin jossain vaiheessa ihailemaan lavalla koreilevia luomuksia ja ottamaan vähän chillisti. Näissä viikonlopuissa korostuu myös tuo yhteisöllisyys, ja miten mahtavaa onkaan päästä oman tiimin kanssa taas koolle ja heittämään ilmoille armotonta ristikettuilua ja julmaa herjaa tiimikaverin niskaan. Ihanaa!
Huoltohommien uskoisin jäävän hieman vähemmälle tänä vuonna, sillä meidän tiimistä tosipaikan edessä on tänä keväänä poikkeuksellisesti vain neiti Kelahaara, joka koreilee lavalla sitten meidän kaikkien muiden edestä molempina päivinä. Katsotaan siis onnistunko välttämään ensimmäistä kertaa JanTana-lääräämisen, vai osuuko se ainut (paska)nakki meidän tiimistä meikäläiselle, hah!
Kulttuuritalon aulan pienelle mutta sitäkin näpäkämmälle messuosastolle pääsee pyörähtämään myös ilman sisäänpääsymaksua, joten tervetuloa moikkailemaan meitsiä FASTin ständille lauantaina kello 10.00-12.00 sekä sunnuntaina 15.00-16.00!
xoxo,
Piia
PS. Snäppiini pamahtaa viikonloppuna varmasti paljon matskua kulissien takaa, joten lisääpä Snapchattiisi: piiapajunen

Kommentit (0)