Piia Pajunen
Piia Pajunen

VÄSYMYS EI AINA TAPA INNOSTUSTA


Miten terapeuttista jo itsessään voikaan olla se, että myöntää ääneen olevansa väsynyt. Vaikka oman uupumuksensa itsekin olisi jo tunnistanut, mutta sen toteaminen oikeasti jollekin toiselle tekee siitä tavallaan todellista, ja tämä tosiasia iskostuu oikeasti sinne omaan kypärään. Sinne kun se iskostuu, niin sitä voi oikeasti alkaa käsittelemään, ja itseäänkin ymmärtää heti paljon paremmin.
Tarkennuksena sanottakoon, että enhän mä onneksi burnoutissa ole, ja sen tiedän jo ihan siitä, että siellä syvällä sen syövereissä on joskus aikoinaan oltukin. Hups. Sen virheen ajattelin jatkossa kiertää kaukaa ja hengähtää aina mieluummin hyvän sään aikana. Ensi viikon jälkeen kyllä aivan varmasti helpottaa niin henkisesti kuin fyysisesti, ja taakka kevenee molempien osalta.
Väsymys ja uupumus ovat tavallaan ihan tavallisia asioita elämässä. On ihan normaalia, että välillä elämässä tulee syystä tai toisesta jaksoja, jolloin tekee vähän tiukempaa. Se on ihan fine, jos vain jossain vaiheessa antaa itselleen mahdollisuuden myös palautua tästä. Siitähän se tasapaino syntyykin, kunhan ei päästetä vaakaa vain heilahtamaan ääripäissä tappiin asti. On myös syytä huomata, että onnellisuus ja iloisuus eivät poissulje väsymystä. Vaikka aitoa naurua ja innostusta riittäisi, niin ihminen voi silti olla näiden takana uuvuksissa. Kyllä mua edelleen naurattaa ja vitsit vierivät, mutta perskules, kun olen aika poikki.

Aim’n-treenipaita: TÄÄLTÄ* // Get stronger-trikoot: TÄÄLTÄ*

Ehkä eniten uuvuksissa mulla on nimeomaan tuo vintti. Pää tuntuu olevan väsynyt siihen, että koko ajan olen juoksemassa useamman tavoitteen perässä. Rauta on ollut kuumana, ja sitähän on totta tosiaan taottu. Tälle vuodelle vain sattui nyt osumaan paljon isoja sekä pienempiä tavoitteita, ja sanotaanko näin, että suurin osa näistä on täyttynyt aivan järisyttävän hyvin.
Osa on ehkä vähän jäänyt priorisoinnin jalkoihin (ihan hyvä niin), mutta toisten osilta taas ylitetty villeimmätkin unelmat, eli kokonaissaldon puolesta ollaan siten aika hyvin plussilla. Vaikka omat voimavarat ovat olleet vähän ehtymään päin, niin jösses sentään aion ensi viikon perjantai-illan myöhäisillä tunneilla antaa itselleni Las Vegasissa komean yläfemman, papukaijamerkin, arvosanaksi 6/5 ja mitä näitä nyt oli. Olen sen ansainnut kävi miten kävi. Ja ehkä palan kakkua. Tai kokonaisenkin. Ja loppuvuosi sitten mennään vähän kevyemmällä tykityksellä. 😉

Armollista loppuviikkoa, ja kiitos kaikista ihanista viesteistä! <3

Edellinen juttuni: Olen vähän lopussa

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (8)

 1. Emilia

  Kuinka sattuikaan sopiva postaus! Tai ainakin melkein samaa aihealuetta :’D Alotin dieetin maanantaina ja melkeenpä heti alko uniongelmat. Välillä oon nukkunu sikeitä, hyviä öitä, mutta toisinaan unensaanti kestää taikka heräilen öisin, ja olen päivällä väsynyt kivojen silmäpussien kanssa. Makrot on nyt H 218g, R 58g ja P 133g. Kaloreita tiputin n. 500 kcal. Laskin TDEE:n ihan perus Mifflin St. Jeor kaavalla, niin luulen, että se antoi ainakin jossain määrin oikean lukeman ja vähensin siitä sen 400-500 kcal. Voisiko tää unettomuus johtua dieetistä? Mulla oli tosin jo ennen tätä dieettiä satunnaista unettomuutta, jos oli stressiä tms. Iltapalalla syön vielä hyvän annoksen puuroa ja valkuaisia, se auttaa jonkin verran unensaantiin. Onko sulla mitään vinkkejä tai omaa kokemusta asiasta?

  • Piia Pajunen

   Moikka! Tuosta on paha sanoa varmaksi, että onko näillä kahdella yhteyttä, mutta kaikkien keho reagoi tosi yksilöllisesti muutoksiin ravinnossa. Sulla kuitenkaan kalorit ja makrojakauma edelleen näyttäisi olevan ihan fiksulla tasolla, ja iltahiilaritkin on käytössä, mutta voihan se olla, että jos sulla on taipumusta uniongelmiin, niin muutos energiansaannissa voi uneen vaikuttaa. Onko sulla kulutus lisääntynyt paljon tai onko iltasella tullut väännettyä kovatehoisia treenejä? Se voi meinaan vaikuttaa unen laatuun merkittävästikin. 🙂

 2. Lola

  Moi Piia!
  Mulla ois sulle tosta iifymistä kysymys; onko se miten tarkka, esim. jos periaate on hh 55 r 20 p 25, niin jos meneekin joku päivä esim 54 23 24? 😀
  U know what i mean! Ihanaa syksyä ja tsempit kisoihin ihan hulluna!

  • Piia Pajunen

   Moikka! IIFYM:ssä tavoitellaan nimenomaan joustavaa ravintoperiaatetta, jolloin pienet heittelyt makroissa on ihan todellakin ok. Jos näissä lähtee liikaa nipottamaan, niin sekaisinhan siinä menee, ja koko IIFYMin idea vesittyy jo siinä. Eli ei siis todellakaan ole väliä, eikä se keho noin pieniä heittelyitä muutenkaan huomaa, eli anna palaa vaan! 🙂
   Kiitos tsemeistä, ja ihan huikeaa syksyä sinnekin! 🙂

 3. Lola

  Eli siis prosentteina meinasin!

 4. Krista

  Kun väsymyksen tunnistaa ja tunnustaa, siitä huolimatta jaksaa vielä jonkin aikaa puurtaa. Kunhan sitten oikeasti kunnolla löysäilee. 🙂
  T: Krista
  http://vuorellakasvavapuu.blogspot.fi/2017/09/puhevikainen-puhelinmyyja.html

  • Piia Pajunen

   Totta turiset! Sopivaa löysäilyä on onneksi tiedossa, ja yksi iso helpotus tuli juuri, kun ihan vihonviimeiset panokset kohti tutkinnon valmistumista sain pakettiin. Jeij!

 5. Jesse

  Moi Piia! On ollut kiva seurata valmistautumistasi kisoihin. Olet ihan eliittiä, kun edustat pientä maatamme Olympialavalla!
  Onnittelut valmistumisen johdosta! Kun saat vielä kisat purkkiin, niin eiköhän ala jo helpottaa. Kun vaan maltat antaa itsellesi reilusti aikaa ennen seuraavia projekteja.
  Oli pakko alkaa seurata someiluasi, kun huomasin, että kehoilet fiksulla tavalla ja hyvinvoinnista huolehtien. Ja ennen kaikkea syöt kuin mies 🙂 Liian monet kisaajat polttavat itsensä loppuun ja kituilevat liian pienillä kaloreilla tehden paljon aerobista. Onneksi huomasit väsymyksesi ajoissa. Se on taito, jonka oppii vain kantapään kautta.
  Mukavaa Vegasin reissua! Viivyttekö pidempään kaupungissa vai suuntaatteko heti kisojen jälkeen kotiin?

Kommentoi »

Comments are closed