”Vastoinkäymisistä huolimatta”

Aina säännöllisin väliajoin jostain putkahtaa silmieni eteen lausahdukset ”vaikeuksien kautta voittoon” sekä ”vastoinkäymisistä huolimatta”. Henkilöillä on ilmennyt matkan varrella erinäisiä haasteita ja vaikeita hetkiä, mutta tästä huolimatta on tsempattu ja saatu tuloksia aikaiseksi. Eteen tulleet vaikeudet on voitettu, ja maaliin on silti päästy joko hyvin tai vähän heikommin tuloksin, mutta maaliviiva on joka tapauksessa ylitetty. Tämä siis kaikista vaikeista hetkistä huolimatta, ja niitähän on osunut tietenkin poikkeuksellisesti matkan varrelle ja paljon. Vaude. Pitäisikö tästä antaa mitali?
Itsehän kutsun tätä ihan vain elämäksi. Välillä ihmetyttää, eikö ihmisillä ole aiemmin ollut tarpeeksi haasteita elämässään vai onko nykymaailma tehnyt elämisestä liian helppoa. En tiedä muista, mutta harvemmin kohdalleni on osunut elämässä ajanjaksoa tai projektia, joka olisi kulkenut sateenkaarien ympäröimänä koko matkan vihellellen määränpäähän asti. Jos olen jollekin joskus antanut sellaisen kuvan, niin pahoittelen. Välillä on hyvä muistuttaa, että jokainen meistä valitsee sen, mitä muille haluaa näytettävän. Myös minä.

800_7938
Kuva: Mike Siren

Elämä on välillä aika kova pähkinä purtavaksi. Ihan meillä jokaisella. On kuitenkin jokaisen oma valinta mihin tässä maailmassa keskittyy, ja heittäytyykö uhriksi vai ottaako niskaan sataneen kuran avosylin vastaan ja muovaako niistä jotain uutta ja jännää. En siis sano, etteikö niitä negatiivisia vaiheita tai haasteita saisi nostaa esille, sillä ”vertaistuki” voi antaa monille voimaa. Mielestäni oikeasti vaikeista asioista saakin välillä ihan oikeasti valittaa ja avata suunsa, ja se voi helpottaa kummasti asianomaista. Välillä kuitenkin ihmisillä on tapana lähteä näissä jutuissa vähän mopedilla moottoritielle ja tehdä kärpäsistä härkäsiä unohtaen asioiden oikeat mittasuhteet.
Näihin selittelyihin törmää usein etenkin silloin, kun lopputulos ei ollutkaan ihan odotetun kaltainen. Silloinhan se elämä vasta onkin ollut usein todella rankkaa, mutta entäs ne, jotka ovat onnistuneet kaikesta paskanmyrskystä huolimatta ja vielä kerta toisensa jälkeen. Harvoin heiltä näkee loputonta tilitystä vastoinkäymisistä ja haasteista, joita ihan satavarmasti matkan varrella on tielle osunut. Usein vielä aika paljonkin.
Mukavaa keskiviikkoiltaa jokaiselle! Niistä vastoinkäymisistä huolimatta. 😉
xoxo,
Piia

Kommentit (9)
 1. Tänään on tullut niskaan pari kuralammikkoa ja vaikka helposti en anna asioiden masentaa, on fiilis ollut alakuloinen. Tämä postaus muistutti kuitenkin siitä, että ne ovat osa elämää ja on niistä isommistakin vyöryistä tullut selvittyä – kiitos siis muistutuksesta ja ekstratsempistä 🙂

  1. Piia Pajunen
   14.4.2016, 09:27

   Kuralammikoista viis kunhan niskaan ei tule ydinjätettä ja napalmia 😉 Ja kyllähän sitä saa valittaa ja avata sydäntään myös pienistäkin murheista, kunhan ei jää asioihin rypemään tai näistä muodosta itselleen turhan suurta sankaritarinaa, hah 😀 Tsemppiä sinne! Kyllä se siitä!

 2. Ai vitsit mä tykkään tosta asenteesta! Tuntuu että monet urheilijat yrittävät nostaa itseään jotenkin jalustalle päivittelemällä vaivojansa kisavalmistautumisten aikana. Olen seurannut sun blogia ja instaa (nykyään myös snäppiä!!) varmaan noin vuoden ja vaikutat kyllä huipputyypiltä niin urheilijana kuin ihmisenä :)) You rock!!

  1. Piia Pajunen
   14.4.2016, 09:24

   Joo tämän ilmiön olen itsekin pistänyt merkille, kun asiat on monesti niin hemmetin vaikeita (se on vaan elämää, deal with it), mutta tapansa kullakin. 🙂 Ja kiitos sulle superihanasta kommentista!

Kommentointi suljettu.