ULKONÄKÖKESKEISYYS ON VÄÄRISTÄNYT TREENAAMISEN

*Sisältää mainoslinkkejä
ulkonäkökeskeisyys

Mua välillä vähän hämmentää ja huolestuttaa, miksi salitreeni mielletään varsinkin nuorten naisten keskuudessa niin vahvasti vain ja ainoastaan ulkonäköön. Vedetään hirveitä dieetti- ja kuntokuureja vain siksi, että halutaan näyttää joltain muulta kuin nyt. Jouluruuat poltetaan salilla pois, ettei vaan tulisi läskiä, ja parhaimmillaan markkinoidaan tällä veruukkeella supertehokkaita valmennuksia, joissa pistetään elämätapa kuntoon. Mikä elämäntapa se on, jos jouluherkuistakin pitäisi tuntea huonommuutta ja kuitata se väkisin treenillä ja tiukoilla ruokavalioilla? Mikä elämäntapa se on, jos ajurina on pinnallisuus, ulkokuori ja ruuan/levon pelko?

Joskus tätä perustellaan hyvinvoinnilla. Kaukana se on kuitenkin hyvinvoinnista, jos kituutetaan jatkuvasti lievästi alakanttiin olevilla kaloreilla, ei uskalleta syödä “tuntemattomia” tai “epäpuhtaita” ruokia ja poltetaan jouluherkut himotreeneillä veks. Sporttisen kropan toivossa treenataan vain saliohjelma paperista läpi vetäen yhtään keskittymättä siihen, mitä tehdään. Päälle parit teho-HIITit vain kulutuksen ja rasvanpolton toivossa, ja siksi että pitää. Siitä on sporttisuus ja oikea urheilullisuus kaukana. Ihan oikeasti.
Mitä pidät tehokkaana treeninä?
Ei sillä väliä tapahtuuko treenissä ja omissa voimatasoissa, treenitekniikoissa ja kyvykkyydessä mitään edistystä, mutta kunhan vain se kuluttaa ja toivotaan, että vähän muovautuisi hanuri tai olkapää niillä “polttelevilla” supersarjoilla ja HIIT-treeneillä. Parasta on, jos treenin jälkeen on ihan loppu ja kaikkensa antanut, vaikkei sillä ole välttämättä mitään tekemistä kehittymisen tai lihaskasvun kannalta. Ihminen kuitenkin rakastaa placeboa, ja siksi tämä “myy”.

Hiki, uupumus tai polte lihaksissa ei kerro välttämättä yhtään mitään siitä, onko treeni oikeasti kehittävää tai tehokasta. Jos haluat kasvattaa pyöreämpää lihasta, niin nämä edellä mainitut eivät oikeasti ole kovin näppäriä mittareita tehokkaasta treenistä. Teepä 100 kyykkyhyppyä. Taatusti polttaa kintuissa. Kasvaako sillä unelmien reidet ja pakarat. No ei. Ja suprise! Tehokkaaseen rasvanpolttoon et välttämättä tarvitse aerobista, etkä ainakaan neljää kappaletta viikossa lukuisten salitreeniesi lisäksi. Jollet ole ensi viikolla nousemassa kisalavalle, niin unohda pliis nämä hömpötykset. Sillä saat vain itsesi solmuun.

Ulkonäköön keskittymisen ongelmana on usein se, että sen menettämisen pelossa tehdään usein vääriä, typeriä ja epäterveitäkin ratkaisuita. Sama pätee myös vaakalukemaan, koska sehän ei saisi ikinä heilahtaa muuta kuin alaspäin. Haluttaisiin muutosta, muttei uskalleta tehdä sitä. Pyörempi pakara tarkoittaa lisää lihasmassaa, joka painaa vaa’alla, muttei haluta ottaa lisää painoa. Haluttaisiin polttaa samalla kertaa viisi kiloa rasvaa ja kasvattaa muhkeat ja muodokkaat reidet, mutta eihän se lihas kovin pyöreäksi niillä pienillä kaloreilla kasva. Ei kasvanut vuonna 2018. Ei kasva myöskään vuonna 2019.

Tähän väliin pakko huikata. Nainen: ET VOI POLTTAA RASVAA JA RAKENTAA LIHASTA 365 SAMAAN AIKAAN. Oikeasti pitkäjänteisessä ja tuloksekkaassa treenaamisessa joudut ohjelmoimaan ja jaksottamaan. Yleensä, jos halutaan kaikki ja heti, et välttämättä saa mitään. Mikset siis keskittyisi yhteen asiaan kerrallaan, ja tekisi sen hyvin. Näin saisit edes jotain aikaiseksi.
Missä on se oikea salitreenaaminen?
Mihin on oikeasti jäänyt oikea salitreenaaminen? Se, että parannettaisiin tuloksia? Se, että haluttaisiin kehittyä urheilijana ja treenaajana? Tuntuu, että tämä on jäänyt kaikenlaisten pikakiinteytymiskuurien, pakara pyöreäksi neljässä viikossa ja niihin yhdistettyjen päättömien sekametelisoppien jyystämiseen. Juuri taas mies iski eteeni uusimmat naistenlehtien otsikot, ja teki mieli oksentaa. En ensinnäkään tiedä kuka on perseen palloksi saanut kuukaudessa. mutta minä ainakaan en. Omaani on työstetty vuosikaupalla.

Lauon teille tähän väliin shokereraavan paljastuksen. Se, että treenataan salilla oikeasti fiksusti ja kehittävästi, ei ole millään tavalla pois ulkonäkösi kehittymisestä ja kroppasi muovaamisesta. Päinvastoin. Sillä ne oikeasti näkyvät ja pysyvät tulokset tehdään. Samalla ylläpidetään oikeaa hyvinvointia, eikä naamioida sitä jatkuvaan dieettaamiseen, väkinäisen epämotivoivaan ja tuloksettomaan salitreeniin ja (sinua sisältä päin) kuluttaviin aerobisiin. Oikeasti hyvä treenitekniikka, keskittyneet sarjat ja raskaat painot tuovat mukanaan oikeasti myös sen pyöreämmän pakaran. Ei siihen tarvita kuolemanpelkoista treeniä, josta kontataan täristen himaan.
Perusteet eivät ole seksikkäitä, vaikka se juuri on se avain
On se tavallaan jännä, kun yrität huutaa perusteiden perään, ja ketään ei kiinnosta. Sitten kun joku huutaa superpolttelevasta ja kiinteyttävästä pakaraohjelmasta, niin kyllä muuten innostutaan. Mitä nopeampia ja mullistavampia muutoksia huudetaan, niin sitä enemmän sytyttää, vaikka viisi aiempaakaan kertaa samalla kaavalla ei tuottanut sen suurempaa tulosta. Jospa se nyt tällä kertaa toimisi. Valoja päälle nyt. Jos ne naistenlehtien otsikot olisivat oikeasti toimineet, niin kaikkihan meistä olisivat hirveässä tikissä!

Hassua kuitenkin, kun omissa valmennuksissa jengi on kuitenkin lopulta ihan pähkinöinä, kun kerrankin paneudutaan perusteisiin, ja ihmetellään, että miten tällä perustekemisellä voi tulla näin huikeita tuloksia. Innostutaan siitä, kun kerrankin opitaan tekemään asioita salilla oikein ja treenipainot nousevat silmissä ja aiemmin niin ujo olkalihaskin alkaa pyöristyä, vaikka vipareita on ennen hakattu kuin viimeistä päivää. Ihmetellään, kun vatsalihakset ottivat aimoharppauksen eteenpäin, vaikka toistomäärät puolittuivat aiemmasta. Peruspohjaa et voi missata. Tai voit, mutta taatusti jäät jossain vaiheessa junnaamaan paikalleen. Tällöin ei pala rasva eikä lihas pyöristy.

ulkonäkökeskeisyys

Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*
Aim’n-toppi: TÄÄLTÄ*

Haastaisinkin sua miettimään, miksi haluat treenata? Mitä oikeasti tavoittelet treeniltäsi? Osaatko oikeasti mielestäsi treenata kunnolla? Onko nykyinen treenityylisi tuonut sulle oikeasti viime aikoina tuloksia? Jos homma kunnossa, niin go for it! Jos mietityttää, niin olisko aika pistää homma vihdoin kuntoon?

Jos oikeasti haluat saada homman pelittämään pohjia myöten kunnolla, ja oppia treenaamaan salilla oikein sekä selkeitä tuloksia tehden, niin reilu viikon päästä starttaa mun PROVE by Piia -valmennukset. Ei hömppää. Ei placeboa. Oikeaa treeniä ja oikeita tuloksia. Palaute syksyn valmennuksista oli suorastaan huikea, ja treenipainot lähtivät jengillä ihan huikeaan nousuun ja pihvi kummasti samalla pyöristymään.

Tarkoituksena on, että 10 viikon jälkeen osaat ja ymmärrät, miten jatkaa kehittävää treenia tämän jälkeenkin, etkä jää tyhjän päälle. Et siis saa käteesi vain treeniohjelmia ja ruokavaliota, vaan opit ymmärtämään, miksi asioita tehdään. Lisäksi huikean vastaanoton saaneet ammattimaiset liikevideot pistävät tuntuman ja treenitekniikat ihan uuteen uskoon. Uskallan väittää, että ihan turhasta valmennuksesta ei ole kyse, ja tässä on hyvä sauma tehdä itsellesi suuri palvelus, jos treenaaminen on itsellesi tärkeä asia.

  • PROVE Pro (4 salitreeniä viikossa)
  • PROVE Basic (3 salitreeniä viikossa)
  • PROVE Simple (yhdistä sali- ja kotitreeni, treenaa kokonaan kotona tai kahdesti viikossa salilla)

Oikeasti urheilullista vuoden vaihdetta!

KATSO MYÖS:
Miltä urheilullisen naisen kuuluisi näyttää?
EDELLINEN JUTTUNI:
33 parisuhdekysymystä – Mies vastaa!

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

treeni-ja-ravinto lihakset dieetti kuntosali
Kommentit (15)
  1. Mihin asti valmennuksia voi ostaa? 🙂

    1. Moikka! Valmennukset ovat myynnissä näillä näkymin 14.1. asti, mutta toki yhteisstartit alkavat 7.1. ja matskut julkaistaan 2.1. (eli nyt keskiviikkona). Valmennuksen voi toki aloittaa omaan tahtiin myöhemminkin, vaikka yhteisstartit ovat jo alkaneet, ja syksyn toteutuksissa oli paljon porukkaa, jotka etenivät omaan tahtiin viikon tai pari jäljessä. 🙂

  2. Tunnistan itseni tästä ulkonäkökeskeisestä treenaamisesta, taas on suunnitteilla uutenavuotena kiristelyn aloittaminen treenaamisella, kun on muutama ylimääräinen makkara kertynyt. Olen jojoillut monta vuotta kun aina vanhat tavat ovat lyhyemmän tai pitemmän ajan jälkeen palanneet kehiin. Tykkään treenata ja aina treenatessa mietin että mitä edes tekisin tällä hetkellä mielummin? En mitään. Silti se jää. Haluaisin kehittää voimia ja kasvattaa lihasta, mutta olen ajatellut että ensin haluan laihuttaa jotta voin olla tyytyväinen kroppaani. Aloin miettimään että olisiko sittenkin järkevämpää panostaa treenaamisessa ja elintavoissa nimenomaan siihen voimien kehittymiseen eikä laihuttamiseen. Kun elämäntavat olisivat kunnossa kroppa varmasti muuttuisi siinä myös vaikka en ajattelisikaan varsinaisesti laihduttavani. Ongelmana on kuitenkin se että en pääse salille, joten kotitreeneillä voimien kehitystä on vaikea seurata ja sen takia motivaatiokaan sitä kohtaan ei ole kovin suuri. Olisi niin helppo salilla vain nostaa painoja mutta kotona se ei ole mahdollista. Tarvisin siis apuasi seuraavaan. Miten voisin asettaa itselleni treenitavotteita ja välitavotteita kun treenaan suurelta osin kehonpainolla/muutamalla hassulla kahvakuulalla ja kuminauhalla? Haluaisin jotakin mitä tavoitella kotona treenatessa mutta juuri välitavotteiden ja kehityksen tekeminen tuntuu vaikealta. Toivon että pystyt vastata viestiini. Olet huikea

    1. Mun korvaan toi sun “ratkaisuajatus” kuulostaisi lähtökohtaisesti paljon pitkäkantoisemmalta, kuin taas aloittaa laihduttaminen kerta toisensa jälkeen.

      Kotitreenaamisessa voi ottaa yhtälailla myös erilaisia voima- ja suoritustavoitteita. Voit mitata esimerkiksi alkuun, montako punnerrusta (polvet maassa/ilmassa), kulkeeko pistoolikyykky (jos kulkee niin montako saat) pystyt suorittamaan tms.? Kun otat näihin tavoitteen, niin voit oikeasti seurata omien voimatasojen edistymistä juurikin näillä. Jos vaikka pistoolikyykyn suorittamisesta ei ole tietoakaan, niin voit hyvin tehdä sitä aluksi penkeistä tukea ottaen, tai treenata askelkyykkyjä tms. jalkoja vahvistaaksesi tavoitetta kohti. Sama homma punnerruksissa. Ensin polvet maassa, ja katsoo montako punnerrusta menee. Ja tavoitteeksi voi ottaa, että pystyy suorittamaan x-määrän punnerruksia polvet ilmassa hiljalleen toistoja lisäten. Tässäkin voi olla olla välitavoitteita, ja jos pystyy suorittamaan yhdenkin toiston enemmän kuin aiemmin, niin se on jo edistystä!

      Mulla on myös tuo PROVE by Piia Simple valmennus, jossa on mahdollista treenata tuloksekkaasti myös kotona. Siellä myös opetetaan kotitreeneissä kaikki kehonpainotekniikat todella huolella tekniikkavideoiden avulla, jotta liikkeissä ja treenaamisessa pystyy oikeasti kehittymään. Jos tämä kiinnostaa, niin vielä kerkeää mukaan, ja treenaamiseen voi saada ihan uutta puhtia ja motivaatiota myös treeniohjelmien avulla!

Kommentointi suljettu.