LEIVÄSTÄ TERVEELLINEN ATERIA! 4 x HERKKULEIPÄRESEPTI

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Oijoi! Tarttisi saada vähän murua rinnan alle, mutta mitäs sitä pistäisi poskeen? Kun nälkä iskee ja aikaa haluaisi jättää muullekin kuin kokkaamiselle, niin muhkeilla herkkuleivillä saat makuaistisi hyrräämään ja terveellisen aterian taiottua tuossa tuokiossa! Herkkuleivillä saat myös nopeasti jääkaapin aineksista soveltamalla kahvipöytään täyteläisen ja houkuttelevan välipalan, jotta läheisten kanssa vietetty aika ei katkeaisi vieraiden karkaamiseen nälkäisenä kotiin ruuan ääreen.

Leivästä voi saada rakennettua ihan todella ravitsevia ja koko paketin aterioita niin lounaaksi tai päivälliseksikin. Itsehän mussuttelen leipää lähes joka päivä, ja leipäpussit tyhjenevätkin meidän keittiöstä huimalla vauhdilla. Mutta koska pätevänä argumenttinä ei voi pitää sitä, että “Piiakin syö”, niin vedetäänpä tähän vähän pointteja, miksi leipä hyvällä levite- ja täytevalinnoilla on ihan pätevä juttu terveellisen ja tasapainoisen ravitsemuksen kannalta:

  • Näppärästi nopea kokopaketin ateria:
    • Helposti ja maistuvalla tavalla hiilareita kehiin
    • Proteiinipitoinen setti täytteet fiksusti valitsemalla
    • Pehmeitä rasvoja, omega3- ja omega6-rasvahappoja ja D-vitamiinia sopivalla margariinivalinnalla
  • Kuituja hyvällä leipävalinnalla
  • Suojaravinteita (vitamiinejä ja kivennäisaineita) kasviksia päälle runsaalla kädellä latomalla
  • Sopii niin seka-, kasvis- tai vegaaniruokavalioihin
  • Helppo sekä aina maistuva ja täytteissä on vain luovuus rajana!

HERKKULEIPÄRESEPTI x 4

MEHEVÄ LOHILEIPÄ

herkkuleipä

  • Tuoretta ruisleipää
  • Lämminsavu-, kylmäsavu-, uuni- tai graavilohta
  • Becel Oliivi tai Original-levitettä
  • Kermaviiliä tai paksua jugurttia
  • Suolakurkkua, paprikaa, punasipulia ja rapeaa salaattia

Tämä leipäherkku on kunnon Omega3-pommi, jossa voi käyttää hyödyksi vaikka edellisen päivän ylijäänyttä uunilohta, nam!

Vink vink! Punasipulista saa ihanan ohuita ja meheviä siivuja terävällä juustohöylällä tai kuorimaveitsellä sivaltelemalla.

MUHKEA NYHTISLEIPÄ

herkkuleipä

  • Pehmeää leipää
  • Becel OIiivi– tai Original-levitettä (molemmat vegaanisia)
  • Nyhtökauraa
  • Aurinkokuivattua tomaattia ja maustekurkkua
  • Runsaasti rapeaa salaattia ja paprikaa
  • (Hummusta)

Vegaaninen toteutus maistuvista herkkuleivistä, jossa ei olla unohdettu proteeinin saantia! Vegaaneilla D-vitamiinin saanti voi jäädä helposti vajaaksi, joten D-vitaminoidut kasvipohjaiset levitteet voivat olla hyvä lisä päivän syöminkeihin. Becelin Original-, Oliivi- sekä Kevyt-levite soveltuvat vegaaniseen ruokavalioon.

MAISTUVA KINKKULEIPÄ

herkkuleipä

  • Kuohkea ja tuore sämpylä tai vaaleaa leipää
  • Becel Original-levitettä
  • Kinkkua ja juustoa
  • Tomaattia, punasipulia ja rapeaa salaattia
  • (Oliiveja)
  • Dijon- tai Amerikansinappia

Perinteinen ja taatusti maistuva kinkkuvoileipä pienellä twistillä! Tämä kinkkuleipä kulkee myös helposti eväänä mukana, jonka saa huitaistua nopeasti huiviin päivän menojen ja meininkien keskellä.

MOZZARELLALEIVÄT

herkkuleipä

  • Tuoretta pehmeää ja vaaleaa leipää
  • Becel Original-levitettä
  • Mozzarellaa siivutettuna (kokeile myös maustettua tofua paistettuna!)
  • Tomaattia
  • Tuoretta basilikaa
  • Ripaus mustapippuria ja yrttisuolaa pinnalle

Simppeli, nopea ja taatusti maistuva arkipäivinä sekä juhlassa toimiva herkkuleipä. Perinteinen kombo mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa vaan pelittää joka kerta myös leivän päällä!

herkkuleipäreseptiherkkuleipäresepti

Omina vinkkeinä vielä jaettakoon, että kunnon herkkuleivissä on täytteiden osalta vain luovuus rajana. Hyvässä herkkuleivässä on aina kunnolla täytettä, jotain rapeaa, jotain kostean mehevää ja jotain suolaista, että makunystyrät ja suutuntuma osuvat häränsilmään yhdessä paketissa. Täytteiden määrässä myöskään ei kannata kitsastella, ja tässä yhteydessä enemmän voi olla oikeasti enemmän. Paljon kasviksia sekä hyvä leipä ja margariinivalinta yhdessä tekevät leivästä taatusti maistuvan ja terveellisen kokonaisuuden!

Muhkean maistuvaa keskiviikkoa!

TSEKKAA MYÖS:
Miksi leipää ja margariinia ei saisi nykyään syödä?
EDELLINEN JUTTUNI:
Miltä tuntuu olla seurattu ihminen?

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

treeni-ja-ravinto reseptit ravintoaineet rasvat
Kommentit (19)
  1. Less is more?
    27.2.2019, 16:43

    Siis ah, Lidlin retkieväs-niminen ruisleipä on herkkua! Rehellisesti sanottuna en kyllä tykkää kovin paljoa Fazerin ruispuikuloista: vähän jotenkin hiivasen makusia mun suuhun. 😶 Ja sit siemennäkkärit pelkällä levitteellä niin tulee paahdettuja siementen maku esiin! Joskus vähempi parempi täytteissä, mut kyllä nälän peittoomiseen noi messevät leivät on aika jees 😍

    1. piiapajunen
      28.2.2019, 11:30

      Tossa oon kyllä niin samaa mieltä, että jos on oikeen hyvä ja tuore leipä tai herkkusiemennäkkäri, niin ei siihen muuta päälle tarvitse kuin pelkkää levitettä! Toki just isompaan nälkään herkkuleipä kaikilla täytteillä tekee poikaa. 😉

  2. Ahhh! Nää menee testiin 😍 itse myös rakastan hyvää leipää ja kunnon päällisillä. Onneksi alkaa ehkä vähän olemaan takana päin se ihmeellinen “leipä on epäterveellistä” demonisointi, mikä oli pinnalla parisen vuotta sitten! Kiva kun oot järjen ääni etkä ole lähtenyt hömpötykseen mukaan 😇

    1. piiapajunen
      1.3.2019, 10:49

      Jes nyt vaan maistelemaan! Ruokatrendejä tulee ja menee, ja siksi niihin ei kannattaisi liikaa uskoakaan. Yleiseen ravitsemukseen trendit eivät sovellukaan, vaan perusteita ravitsemuksessa ja ihmisen fysiologiassa ei voi ilmiöillä muuttaa. Leipä on hiilarinlähde siinä missä muutkin, ja jos ei ole terveydellistä syytä tätä rajoittaa, niin ei haukku leivästä haava tee. 😉

Kommentointi suljettu.