Q&A – Kysymykset aivan kaikesta!

Termosta pöytään näin viikonlopun alle! Viime viikolla avasin InstaStoryssa ihan satunnaisen ja täysin rajaamattoman kysymysboksin, ja lupailin paukuttaa vastauksia näihin täällä blogin puolella. Tänään siis tulille iso läjäys erilaisia teidän nakkelemia kiperiä kysymyksiä laidasta laitaan. Toki pari kysymystä jätin vielä hautumaan ihan kokonaiseksi postauksekseen, koska sen verran syväluotaavaa settiä oli osattu kysyä!

Kysymysboksiin tupsahtaneet preggo-aiheiset kysymykset avasin jo omassa postauksessa (kliks), jossa kaikennäköistä aihetta työhön, äitiyslomaan, suunnitelmiin, safkailuihin ja moneen muuhun tähän ihmistehtailuun liittyen. Mutta mutta. Mennäänpä nyt sinne itse asiaan, eli tämän päivän kysymyksiin ja vastauksiin. Tuosta nuin.

Minkä ikäinen olet?

Olen 29 vuotta. Reteästi lähestyy pyöreät!

5-vuotissuunnitelmaan kuuluu? Asunto, työt, lisää koiria?

Olen aina ennen tykännyt suunnitella kaikkea hirveän pitkälle, mutta nyt olen todennut, että oma mielikuva viisi vuotta sitten tuloillaan olevasta elämästä oli aiiiiika erilainen. Vielä vuosi sitten olisin sanonut, että kaksi lasta, omakotitalo/rivariastunto ja kunnianhimoiset suunnitelmat painaa yritystoimintaa laajemmaksi. Nyt vuoden pyörityksen jälkeen en sano näihin enää mitään. 😀

Mutta. Jos tähän pitäisi jotain sanoa, niin toista koiraa ei ole ainakaan tulossa. Pöpö pieni kusiluistin (awww) riittää meille, ja laajentuminen tapahtukoon sitten ihmislajikkeen muodossa. Ehkä yleisesti sanoisin, että viisivuotissuunnitelmaan kuuluu kehittymistä ammatillisesti (sekä valmennuksen että viestinnän puolella) ja sitten työn ulkopuolella fokusta siihen olennaiseen eli perheeseen.

Loppu jääköön nähtäväksi, sillä kaipa muhun on sisään rakennettu aika vahva ”etenemisen vietti”, joten kyllä sitä aina johonkin päin ollaan menossa ilman tarkkaa suunnitelmaankin. Elämä siis näyttäköön, mitä ovia viiden vuoden sisällä tällä menolla avautuu. Kun se elämä tosiaan tuppaa aika monesti yllättämään, jos vain pysyy se polte ja tekemisen meininki matkassa. Sekä se sopiva pilke silmäkulmassa.

Asutteko omassa vai vuokatussa asunnossa?

Vähän yli kolme vuotta ollaan tämä asunto omistettu (pankin lainalla toki, hah). Paras sijoitus ikinä!

Olitko koulussa hyvä äidinkielessä vai onko kirjoitustaidot harjaantuneet blogia kirjoittaessa noin hyväksi?

Olen ollut hyvä äidinkielessä, mutta kyllä tämä blogin kirjoittaminen on vaatinut omaa panostaan ja jatkuvaa kehittymistä kirjoittajana. Enkä siltikään koe olevani erityisen hyvä kirjoittaja, ja ”heikkouteni” on se, että pienikin kirjoittaminen vaatii multa usein ihan valtavasti työstöaikaa ja panostusta. Blogia kirjoittaessa olisi huomattavasti helpompaa, jos pystyisi suoltamaan tekstiä ulos tehokkaasti liukuhihnalta, mutta tällä mennään. 😀

Jos sun pitäisi päättää itsellesi uusi ammatti nyt, niin mikä se olisi?

Ömm. Jos joku olisi pakko sanoa, niin varmaan lääkäri. Mut tykkään olla dippainssi, joka tekee ihan muita hommia, eli jos ei ois pakko vaihtaa, niin en vaihtaisi.

Mitä hyvää on ollut koronasta?

Pysähtyminen, rauhoittuminen ja aikatauluttomuus. Ehkä myös tietynlainen pakko-oppiminen yrittäjänä, sillä tässä on tullut tehtyä uusia oivalluksia myös tulevaisuutta ajatellen, kun on ollut pakko toimia ja kokeilla ”out of the box”-ratkaisuita. Priceless!

Mikä on sun paras oivallus elämästä?

Elämä voi olla ihanaa ja tosi hyvää, vaikkei se olisikaan täydellistä. Ainahan on meinaan jotain pielessä enemmän tai vähemmän, eikä se elämä varmaan koskaan päästä helpolla, jolloin tätä ei kannata edes olettaakaan. Ja silti se voi olla ihan sairaan upeaa. <3

Mitä luonteenpiireitä toivoisit omistavasi ja mistä haluaisit päästä eroon?

Ehkäpä nopea turhautuminen voisi lähteä vaihtoon. Ja tilalle enemmän kärsivällisyyttä, kiitos. Meinasin sanoa lisäksi, että korkea vaatimustaso vaihtoon, mutta siitä on ollut aika helvetisti hyötyäkin, kun sitä on oppinut hyödyntämään oikein (tai noh, vieläkin opettelen). En kyllä tiedä ovatko nämä suoraan luonteenpiirteitä, mutta menkööt!

Mitä pelkäät? Jos ei lasketa sairastumista tai läheisen menettämistä.

Se, että jään ilman tukea ja apua, jos sitä oikeasti tarvitsisin.

Lempivuodenaika?

Kevät tai kesä. Ehkä. Alkusyksykin menee. Marraskuun voisi eliminoida kalenterista. 😀

Suosikkikirja kautta aikojen?

Ehkä merkittävimpiä lukuelämyksiä mulle on tarjonnut Harry Potterit.

Olenko lopettanut YouTuben tekemisen kokonaan?

Toistaiseksi en ole suunnitellut uusia videoita Tubeen. Ei vain riitä paukut niin moneen asiaan elämässä, ja olen huomannut, että kaikkea ei aina tarvitse yrittää mahduttaa omaan palettiin. Elämä on vähän kivempaa, kun ei yritä tehdä ihan kaikkea, ja joskus ”ei ota ihan kaikesta potentiaalia irti”. 😀

Lemppariasia elämässä just nyt?

Jos pitää VAIN yksi sanoa, niin meidän oma pieni perhe.

Olinko TTY:llä mukana opiskelijatoiminnassa?

Aktiiviroolissa? Vai ihan vain yleisessä teekkaripöhinässä? Olin alkuvuosina aika aktiivinen menemään ja ottamaan osaa tapahtumiin, sitseihin, excuihin ja muihin vastaaviin. Teekkarisauna best. Loppua myöten jäi kyllä tosi vähälle, mut venähtihän tuo papereiden ulosriipaisu muutenkin.

Mp menkat?

Pakollinen paha kerran kuussa, mutta menee. Kuukuppi tehnyt tästä huomattavasti siedettävämpää ja ”unohdettavampaa”.

Missä sarjassa olisit mieluiten hahmona ja miksi? (Esim Frendeissä Joey, koska…)

Heitän tähän mun lapsuuden haaveen, eli Power Rangersien Trini. Niistä se keltainen, koska badass muija.

Millainen teini olit?

Ömm. Varmaan aika tavallinen mutta melko määrätietoinen. Kai mut voisi laskea silloin aika herkästi innostuvaksi, ja vaikka ihan fiksu ja järkevä olenkin ollut, niin onhan sitä keksitty vaikka ja mitä hämmentävää. 😀 Tykkäsin panostaa kouluun ja urheiluun sekä tietty hengailla frendien kanssa.

Harry Potter vai Taru Sormusten Herrasta?

Ehdottomasti Härski-Potteri.

Mitä kulmatuotetta käytät?

Mulla on joku Riikasta ostettu halvin mahdollinen kulmakynä. Toimii!

Mitä kaikkea pelaatte tietokoneella? Ja parhaat ysäripelit?

Nyt oon yllättänyt itseni The Sims 4n parista nollaamasta. Ysärin ja 2000-luvun alun parhaat on mulla Age of Empires 2, Heroes of Might and Magic 4, Civilization 4 ja Worms Armageddon (anna mulle rajoittamattomasti ninja ropea tai super sheepejä, ja vien kun pässiä narussa). Ja ofc The Sims 1.

FOODIE-OSUUS

Lempparilimu?

Sprite Zero. Hands down.

Lempijäde?

Kaikki salmiakkijädet. Ja lisäksi 3 kaverin suklaatryffeli, Magnumin Double Salted Caramel, Ingman Creamyn Creme Brule ja Pappagallon makulaku. Näin muutamia mainitakseni. Jätskeissä lempparit menee kyllä aina tilanteen ja fiiliksen mukaan. Alkoipa muuten tekemään mieli Ingman Creamyn Creme Bruleeta pitkästä aikaa. Mmmm.

Löytyykö sulta inhokkiruokia, kun oot tollanen foodlover?

Eipä juurikaan, ja syön kyllä oikeastaan kaikkea. 😀 Joistain toki tykkään vähemmän, mutta silti melkeinpä kaikki menee alas mukisematta. Se mikä yleisesti vähiten uppoaa niin makeat ruuat ja osa kiinalaisista safkoista. Ja mun mielestä puolukkahillo toimii vaan veri- ja pinaattilettujen kanssa.

Eikö kasvisten syönti koskaan töki?

No eipä oikeastaan. Joskus ne tietty maistuu enemmän ja joskus vähemmän. En mä niitä itseäni pakota syömään, jos ei tee yhtään mieli, mutta yleensä kikkailen niitä messiin sellaisessa muodossa joka maistuu. Pienestä pitäen kun niitä on oppinut ja tottunut syömään, niin en näe sitä ikinä mitenkään ”velvollisuutena” vaan olennaisena ja maistuvana osana ruokapalettia. Kasvikset on vaan ihan sairaan hyviä!

Mitkä 5 ruoka-ainetta ottaisit autiolle saarelle?

Paha! Nopeasti valkattuna kaurahiutaleet, peruna, broileri, rypsiöljy ja mustikat. En jaksa miettiä tarkemmin, mutta noilla säilyisi ehkä ihan hyvin elossa.

Lemppari vegeruoka?

Vaikea sanoa yhtä. Ehkä arkisista chili con nyhtis ja Härkishernari. 😀

Mitä smoothieblenderiä käytät?

Tuossa talvella hankittiin paljon hehkutettu blendereiden ferrari eli Vitamix. Tosi hyvähän se on, mutta täytyy sanoa, että vähän yliarvostettu ja ylihinnoiteltu. Eli odotukset olivat hieman korkeammalla etukäteen (ja hinnan perusteella).

TREENI & FYYSINEN MENO

Käytkö salilla tällä hetkellä (korona)?

En ole käynyt ollenkaan. Enkä kyllä juuri missään muutenkaan. 😀

Miten saat pidettyä motivaatiota yllä liikkumisen suhteen?

Mulla itsellä toimii tässä aina syvempi merkitys. Se, että oikeasti haluan voida hyvin (henkisesti ja fyysisesti), ja mulla on selkeä visio siitä, millainen mä haluan olla. Haluan olla hyvinvoiva, pystyvä ja kyvykäs, ja treenaaminen ja liikkuminen on mulle väylä toteuttaa itseäni ja tapa osoittaa myös itselleni arvostusta itseäni kohtaan. Treenaaminen ja liike vaikuttaa mulla myös isosti henkiseen fiilikseen, ja myös jos treeni ja liike jäisi, niin se alkaa heti tuntua pään lisäksi vahvasti myös fyysisessä olossa.

Ja joskus on munkin ihan vain päätettävä. Koska motivaatio ei ole koskaan tasainen asia, ja pelkästään ”motia” odotellessa ei kyllä tule lasta eikä p*skaa. Todellisuudessa 95% kerroista en tosiaan pompi treenille riemuiten, mutta kropan käynnistyessä taas muistan, miksi rakastan sitä. Paras hetki treenistä on mulle myös se, kun se on tehty. Sitä endorfiinipöllyä ei voita mikään.

Parhaat treenihousut?

Jos yhdet pitäisi valita, niin ehdottomasti ICIW:n saumattomat. Paitsi näissäkin tuntuu olevan materiaalissa jonkin verran eroja ihan jo eri värien kohdalla.

Ikävöitkö cheerleadingia?

En. Tai välillä olis hauska päästä tekeen heittoja ja pyrtsejä (akroa ja hyppyjä kun olen tehnyt muutenkin jatkuvalla syötöllä), muttei mitään erityistä hinkua. Seuraan kyllä lajia edelleen jonkin verran, ja mun IG heittääkin mulle aina kasan cheerleagingia katseltavaksi. Koska aina niitä tsiigailen, ja algoritmi pyörii. 😀

Mikä on sun lemppari liikuntamuoto?

Jos täytyy yksi sanoa, niin salitreenaaminen, mutta mun toteutus siitä on jo itsessään aika monipuolinen. Mun oma salitreeni sisältää normitilanteessa lähes aina liikkuvuusharjoittelua ja kehonhallintaa/akrobatiaa sekä toisinaan tulee maustettua ihan räjähtävälläkin tekemisellä. Enkä siis vain keskity pelkästään ”pumppaamaan rautaa”, ja raudan kanssa työstämisessäkin mua polttelee suorituskyvyn ja kyvykkyyden kehittämisen kulma (eikä tämä ole tosiaan pois lihaskasvulta vaan päinvastoin, jos joku tätä miettii). Tämän kaiken kombo on vaan mulle ihan sairaan mielekäs!

Listaa kolme valmentajan parhainta piirrettä?

Pitkäjänteisyys (ei pikaratkaisuita), yksilöllisyys ja kokonaiskuvaan panostaminen.

Mitä lihasryhmää tykkäät treenata eniten salilla?

Vaikea sanoa yksittäistä, ja en oikeastaan koskaan treenaa muutenkaan vain yhtä lihasryhmää kerralla. Kun tykkään ehkä enemmänkin liikkeistä kun lihasryhmistä. 😀 Mutta jos jotain pitää sanoa, niin olkapäiden treenaaminen lämmittää mieltä aina. Kunnon pumppi olkatoppauksissa on kyllä metkaa, mutta paras kombo tulee, kun vetää jaloille menoa alle.

Parhaat lenkkipaikat/reitit Tampereella?

Olen kyllä huono vastaamaan tähän, koska lähden vaan päättömästi aina kotiovelta viipottamaan. Kaupissa on kyllä ihania reittejä, kun saa paikoittain ihailla järvimaisemaa!

Voiko pullukka ostaa sun valmennuksia?

Valmennuksiin lähteminen ei ole mun toteutuksissa ikinä kehonkoostumuksesta tai lähtökunnosta kiinni. Kunhan on lähtökohtaisesti liikuntakykyinen, niin kaikki tekeminen skaalautuu automaattisesti oman lähtötilanteen mukaan. Oli sitten rapakunnossa tai huipputikissä, niin aivan taatusti löytyy juuri itselleen sopivaa haastetta ja kehittymismahdollisuuksia!

.

Psst. Treenitekniset yleismaailmalliset kysymykset vielä omassa postauksessaan myöhemmin, koska ”Meitsi vastaa”-postaussarja on still alive! 😉

Adidas-college: *TÄÄLTÄ

Oh viikonloppu. Täällä päässä tiedossa aika rauhallista menoa, ja mitäpä tässä eristyksissä muutakaan keksisi. Ei kyllä haittaa tällä hetkellä tippaakaan, koska ilman aikatauluja ja erillistä agendaa on tullut joka viikonloppu löydettyä aikaa kaikelle sellaiselle, jota ei todellakaan normaalisti tulisi tehtyä. En tiedä olisiko se tänä viikonloppuna leipominen, aivan random käsityöt, Crash Team Racingissa kisailu pleikkari ykkösellä tai extempore raivoremppailu. Tai sitten jotain ihan muuta.

Jos sulla on tiedossa viikonlopulle jotain normaalista poikkeavaa ja erilaista tekemistä (tai mikseipä ihan sitä tavallista puuhastelua), niin huikkaa kommenttiboksiin! Olisi hauska saada ideoita ja kuulla, mitä siellä päässä meinataan duunailla!

Letkeää viikonloppua!

TSEKKAA MYÖS:
10 x Hyvät Netflix-sarjat

EDELLINEN JUTTUNI:
Maailman paras avokadodippi resepti

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

hyvinvointi kysy-treenista-ja-ravinnosta kysy-kauneudesta
Kommentit (10)
 1. Me ostettiin miehen kanssa uus lautapeli (haluatko miljonääriksi) joten sen parissa varmaan tulee vietettyä aikaa, tehdään pataruokaa ja pihahommia (ok-talo best). Hyvää viikonloppua ❤️

  1. piiapajunen
   24.4.2020, 17:23

   Oi lautapelit on parasta! 😍 Niin loistavaa ajanvietettä. Eikä kyllä kuulosta huonolta pataruuat ja pihanlaittaminen. Aika 5/5 viikonloppu mun korvaan siis sielläkin tulossa.

   Kiitos sulle ja ihanaa viikonloppua sinnekin! 😘

 2. Eijjeiiih, marraskuuta EI voi poista, koska mun synttärit! 🤣
  Ihanaa viikonloppua ☀️

  1. piiapajunen
   24.4.2020, 17:24

   Aiii kappas! Sillonhan on tosiaan jengillä synttäreitä 😅 Eli sovitaan näin, että ei siis poisteta, hahaha!

   Ihanaa viikonloppua sinnekin! ☀️

Kommentointi suljettu.