15 x TYYLI- JA PUKEUTUMISTUNNUSTUKSIA

Pukeutuminen. Samalla niin parasta ja niin raskasta. Ikinä ei löydä mitään päälle pantavaa, vaikka toisaalta taas vaatekaappi on täynnä ihania vaatteita. Täydellinen asukombo piristää päivää kummasti, kun taas vähän jotain sinne päin saattaa latistaa fiiliksen ihan kokonaan. Tässä muutamia omia pinttymiä ja tunnustuksia pukeutumiseen liittyen!

15 x TYYLI- JA PUKEUTUMISTUNNUSTUKSIA

Puen monesti rentojen ja muhkeiden neuleiden alle urheilurintsikat normirintsikoiden sijaan. Koska mukavuus.

Haaveilen “long bobbyn” leikkaamisesta, mutta vielä ei ole rohkeus riittänyt! En aio tätä ihan vielä toteuttaa, mutta jossain vaiheessa veikkaan, että tukka saa lähteä!

Olen todella “lämminverinen”, eli mulla on aina kuuma, ja tämä tuo haasteita pukeutumiseen. Musta olisi aivan ihana kääriytyä ihanan lämpimiin ja paksuihin huppareihin tai käyttää istuvampia paksuja neuleita, mutta sulaisin niihin alle viidessä minuutissa! Yläosien tulee olla joko todella ohuita tai sitten vastaavasti todella väljiä.

Kotiin saavuttuani heitän aina mielelläni ylimääräiset kuteet veks, ja pyörin alusvaatteisillani koko loppuillan. Frendi muistaa vieläkin, kun kerran hikipäissäni hänen luokseen kylään saapuessani totesin vaihtavani “päälle jotain mukavampaa”, ja viiden minuutin kuluttua lusikoin jäätelöä keittiön pöydän ääressä alusvaatteisillani. Tein mitä sanoinkin, hah!

Alusvaatteista puheenollen, vihaan pitsialushousuja.

Mielipiteitä rajusti jakaneet pyöräilyshortsit taas olivat musta paras trendi ikinä kuluneena kesänä, koska se sopi täydellisesti omiin kinttuihini. Kerrankin oli in pukeutua trikoohousuihin arjessa! Toisaalta, olen pukeutunut trikoisiin tästä huolimatta vuosien ajan jo silti, hah!

Leikkaan kaikista vaatteista KAIKKI pesulaput ja lärpäkkeet samantien pois. Ne kutittaa!

Mun on hirveän vaikea laittaa jalkaan muita kuin valkoisia tennareita. Mulle iskee suorastaan ahdistus, jos joutuisin laittamaan jalkaani mustat tennarit. Siksi myös mun vakkaritreenikengät ovat valkoiset.

Käytän myös 99% vain valkoisia nilkkasukkia. En voisi kuvitellakaan laittavani jalkaan mustia tai kirkkaan turkooseja sukkia, vaikkei kukaan näkisikään.

Kulutan myös sukat aivan finaaliin asti ennen niiden hävittämistä. Vielä voi käyttää, vaikka pikkuvarvas puskeekin jo ulos, haha!

Kuljen tennareissa läpi talven, mutta eipä varpaita palele, niin väliäkös sillä. Ainoat talvikengät, joita olen oppinut käyttämään ovat Uggit.

Vaikka salille ei mennä esittäytymään muille, niin en pysty menemään sinne täysin kulahtaneissa ja mätsäämättömissä treenikuteissa. Ihan sama miten muut pukeutuvat, mutten itse saa skarppia treenifiilistä, jos asu ei ole kunnossa.

Ainut asia, jonka kohdalla olen kokenut ulkonäkökriisiä ovat hiukseni. Nuorempana vihasin käkkärässä sojottavaa tukkaani, ja olin kateellinen muiden edustaville ja piikkisuorille hiuksille, ja tämä oikeasti vaikutti todella paljon itsetuntooni. Lukiossa testasin ensimmäistä kertaa chi-silkkisuoristusta (ja opin myös löytämään tuotteet ja tavat saada hius suoraksi) ja tällöinkin paras ystävänikin totesi, että se oli ihan eri Piia ennen ja jälkeen tämän.

Hanaan monesti sen hetken trendipukeutumista vastaan ihan vain siksi, että kaikki trendit eivät vain toimi vartalomallillani yhtään. Toisessa asussa saatan näyttää ihan karmealta muodottomalta ja turvonneelta manaatilta (ja tunnen oloni hirveäksi), kun taas asua vaihtamalla näytän heti paljon ryhdikkäämmältä, toivotulla tapaa muodokkaammalta. Se voi olla ihan farkuista tai paidan pituudesta kiinni. Siksi olenkin monesti korostanut sitä ulkonäköä ja vartaloa käsittelevissä teksteissäni, että pyri löytämään itselle sopivat ja omia parhaita puolia korostavat asut muoti-ilmiöistä riippumatta, koska mikään ei laske itsevarmuutta ja nujerra tyytyväisyyttä omaan kehoosi, kuin asu, joka ei näytä päälläsi oikeasti hyvältä.

Rakastan mätsätä samoja värejä ylä- ja alaosissa. Etenkin chilleissä olo-asuissa (esim. vapaa-ajantrikoot ja t-paita) sekä treeneissä treenitrikoissa ja topissa on musta ihanaa, jos ylä- ja alaosa on samaa sävyä. Olkoot sitten kokosininen päästä varpaisiin, mutta musta se on ihanaa! 😀

Mun mielestä leopardikuosi on vaan aina jees.

pukeutumistunnustuksia

Fila-paita: TÄÄLTÄ*
Gina Curve-farkut: TÄÄLTÄ*

Heräsikö samoja fiiliksiä ja ajatuksia vai menetkö joissain ihan vastarannan kiiskenä? Onko sulla jotain erikoisia pukeutumispinttymiä tai tapoja vaatetuksen kanssa?

Oman tyylistä viikonloppua! Pus!

LUE MYÖS:
Herkkukorneri – Uusia jätskejä testissä

EDELLINEN JUTTUNI:
Oikeasti toimivat lisäravinteet – Kreatiini

kauneus pukeutuminen
Kommentit (8)
 1. Miten saat sun valkoset kengät pysymään puhtaana esim sadekelien jäljiltä kun kura lentää nilkkoihin saakka? 😀 Vai ostatko aina uudet kun yhdet likaantuu?

  Ja toi on niin totta, että omaan fiilikseen vaikuttaa ihan tosi paljon se millaset vaatteet on päällä.. Vihaan ite kaikkia kiristäviä farkkuja ja vaatteita yök. Sen lisäks et ne tuntuu inhottavilta, mulla on semmosina päivinä tosi läski olo kun vatsamakkarat tursuaa ja harkitsen dieetille ryhtymistä 😀 Sit jos on kivat vaatteet päällä, mitkä istuu eikä ahdista niin oon tyytyväisempi omaan kroppaankin!

  1. piiapajunen
   22.9.2019, 09:31

   Mä suojaan uuden kengät aina suoja-aineella, niin niitä pystyy yllättävän hyvin ja pitkään kuosissa + pesen niitä joskus pesukoneessa tai putsaan. Lisäksi kun ostan uudet valkoiset kengät, niin jätän vanhat valkoiset aina käyttöön sivuun tilanteisiin, jossa ei ole niin väliä, onko kengät bränikän valkoiset vain vähän sinne päin. 😀 Eli nuokin kuvan valkoiset tennarit ovat olleet tänä kesänä käytössä vaan “parhaimpina päivinä” ja myös silloin kun on ollut märkää ja kuraista. Vaalin siis niitä viimeiseen asti ja käytän tarvittaessa niitä vanhempia valkoisia. 🙂

   + Niin totta tuo oman asun vaikutus tyytyväisyyteen omaa kehoa kohtaan. Tota oon just yrittänytkin selittää jengille, että sillä asulla on väliä. Mullakin voi jossain toisessa asussa olla ihan hirveä olo ja just mietin, että “huh kun oon tuhti ja tursuaa” ja asunvaihdolla fiilis onkin aiiiivan päinvastainen. Se ero voi oikeasti olla todella merkittävä. 😀

 2. Pukeutumisesta puheenollen… sulla on just ne ihanat ICIW:n burgundyt tightsit joita oon itsekin himoinnut!
  Millaiset fiilikset sulla on ICIW:stä verrattuna Aim’n:iin? Istuuko yhtä hyvin ja wörkkiikö esim se haaran saumasysteemi niissä? 😀 Oon arponut oikean koon valintaa, kun itellä menee esim. Aim’n:sta xs ja s molemmat. Haluaisin, että ne ICIW:t yltäis navan yli, mutta toisaalta ei ne sopis olla mitenkään löysätkään. 😀

  1. piiapajunen
   23.9.2019, 17:39

   Siis ne ICIW:n trikoot siirtyi taas ihan lemppareiksi kertalaakista! Huomasin kuitenkin, että näissä ICIW:n saumattomissa on eroja koon ja materiaalin käyttäytymisen suhteen. Esimerkiksi mustan harmaa, vaalean harmaa ja viininpunainen on mulle koossa S aivan 6/5 (nämä kolme ovat mun lempparit atm), mutta tilasin S-koossa myös neonoranssit ja neonvihreät, niin olisi saanut olla kokoa M. Melkein siis vinkkaisin tilaamaan isomman koon kahden väliltä joka tapauksessa, koska materiaali kuitenkin venyy eikä jää lököttämään (ei edes lähelle) munkaan ohuissa nivelissä ja keskivartalossa. Monissa S-koon housuissa meinaan mulle käy juuri näin, mutta näissä ei ole tätä ongelmaa lähimaillakaan. 🙂

Kommentointi suljettu.