3 x HERKULLISTA PANNURUOKAA – HÄVIKKIRUOKA MINIMIIN!

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Itsehän rakastan hyödyntää edelliseltä päivältä ylijääneitä ruokia, ja etenkin paistinpannulla monet ruuat saa herätettyä aivan uudella tavalla henkiin. Osa ruuista tuntuu jopa paranevan päivittämisen myötä verrattuna tuoreeltaan mussutettavaan. Muutenkin olen jo äiskältä kotoa oppinut, että ruokaa ei heitetä menemään, vaan kaikki käytetään viimeistä murua ja riisinjyvää myöten. Ja hei. Onhan ruokahävikin vähentäminen muutenkin yksi ekoteko, ja pienistä puroista voi kasvaa iso virta.

Noh, mutta hypätään niiden reseptien äärelle, jotta päästään itse asian kimppuun! Nämä kolme ruokaa valmistuvat pannulla tuossa tuokiossa, eikä valmisteluihinkaan turhan paljon aikaa, joten ruuan maistelulle ja muulle elämälle jää näppärästi enemmän aikaa. Omnom! Pannuruokaa massuun!

3 x HERKULLISTA PANNURUOKAA

TEX MEX-RIISI

(Sopii myös vegaaniseen ruokavalioon)

pannuruokaa

  • Edellisen päivän ylijäänyttä riisiä
  • Papuja (esim. kidney-papu, mustapapu)
  • Pakastemaissia
  • Paprikaa, sipulia ja valkosipulia murskattuna
  • Suolaa ja tuoretta chiliä (tai pakastechilihakkelusta)
  • Becel Original Juoksevaa

Pilko paprika, sipuli ja tuore chili. Heitä loraus Beceliä, pilkotut kasvikset, chili, murskattu valkosipuli ja pakastemaissi pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi edellisen päivän ylijäänyt kypsä riisi, suolaa sekä valutetut ja huuhdellut pavut pannulle hetken aikaa hauduttaen. Tarvittaessa lorauta sekaan hieman vettä, ettei riisi kuivahda paistaessa liikaa.

TARJOILU: Tarjoile sellaisenaan tai burriton täytteenä. Toimii todella hyvin myös lihan, fetajuuston tai marinoidun tofun kanssa. Nam!

VÄLIMEREN PAISTETUT PERUNAT

(Sopii myös vegaaniseen ruokavalioon tofuversiona)

pannuruokaa

  • Edellisen päivän keitettyjä perunoita kuutioituna
  • Fetaa tai kreikkalaistyylistä juustoa (myös tomaattinen tai yrttinen marinoitu tofu käy)
  • Sipulia, paprikaa, valkosipulia (ja oliiveita)
  • Basilikaa (mielellään tuoretta), rouhittua mustapippuria ja suolaa
  • Becel Original Juoksevaa

Kuullota muutama minuutti silputtua sipulia, valkosipulia ja paprikaa pannulla kasviöljyvalmisteessa. Heitä sekaan edellisen päivän keitetyt perunat kuutioituna ja pyörittele kuumalla pannulla. Lisää lopuksi suola, mustapippuri, tuore basilika ja fetajuusto.

TARJOILU: Sairaan hyvä ja makoisa ateria sellaisenaan!

PAISTETTU RIISI

pannuruokaa

  • Eilisen päivän ylijäänyttä kypsää riisiä
  • Sipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa, reilusti tuoretta chiliä, valkosipulia (sovella rohkeasti!)
  • Becel Original Juoksevaa
  • 2-3 kananmunaa
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1-2 rkl osteri- tai kalakastiketta
  • (Suolaa)

Raasta tai silppua kasvikset pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla riisin ja Becelin kera. Lopuksi tee lastalla kolo pannun keskelle, ja riko kananmunat keskelle pannua. Pyörittele lastalla kananmunia kokkelimaiseksi massaksi ja heitä sekaan soijakastike, osteri- tai kalakastike ja ripaus suolaa. Sekoita kananmunat sekasin muun massan kanssa ja tarkista riittävä suola.

TARJOILU: Tarjoile sellaisenaan tai osana muuta ateriaa. Omnom!

Ja nyt sitä pannuruokaa kehiin vaan! Näillä varmasti lähtee nälkä, ja annoksista löytyy hyvä satsi vatsaa täyttävää hiilaria, proteiinia sekä pehmeitä rasvoja.

Löytyykö teiltä hyviä ”jämäruokaideoita”? Miten käyttää edellisen päivän ylijääneitä ruuanrippeitä uudelleen jatkaen? Antakaahan kommenttiboksin laulaa!

Maistuvaa maaliskuun alkua!

Kommentit (0)